Elsk din krop

Ærlig plus size-model: Dét gjorde retouchering ved mit selvbillede

Iskra Lawrence er i dag en succesfuld plus size-model. Men før i tiden kæmpede hun en kamp for leve op til det gængs modelideal. Nu fortæller hun, hvordan hendes modelbilleder blev redigeret – og hvad det gjorde ved hendes selvbillede.

Iskra Lawrence fortæller om, hvordan retouchering påvirkede hendes selvbillede

- Du undrer dig sikkert over, hvem den tilfældige lyshårede pige er? Well, det er mig!

Sådan indleder modellen Iskra Lawrence teksten i et Instagrampost af to undertøjs-billeder af hendes fortids-jeg. Billeder, der blev taget, da Iskra kun var omkring de 17 år og kæmpede for at slå igennem som model. Og billeder, som hun nu fortæller, slet  ikke lignende den måde, hun rigtigt så ud på.

- Jeg ser måske anderledes ud på disse billeder, fordi jeg var et par kjolestørrelser mindre, end jeg er i dag, men den største forskel er, at jeg er blevet retoucheret KRAFTIGT, skriver Lawrence og afslører, at hendes hud på billederne var blevet glattet ud og gjort helt fejlfri, at hun havde fået sat extensions i, og at både hendes talje, arme og ben var blevet gjort mindre.

Og det var bestemt ikke den eneste gang, at Iskra Lawrence blev photoshoppet. Faktisk var det mere reglen end undtagelsen. På sin Youtube-kanal fortæller hun om en modeserie, hun for år tilbage skød for et magasin – men da hun så resultatet, kunne hverken hendes familie eller hende selv genkende hende!

 

LÆS OGSÅ: The Curvy Con har været med til at bane vejen for plus size-modeller

Nedbrudt selvværd

I samme periode fik Iskra hele tiden at vide, at hun var ”for stor” til at blive model, så hun kæmpede en konstant kamp for at leve op til det ideal, hun pludselig oplevede, at hendes egen retoucherede krop repræsenterede. Som hun skriver i sit Instagram-post:

- Det værste var, at jeg ønskede at se ud, som jeg gjorde på billederne! Jep, jeg troede, at hvis jeg havde ”perfekte” billeder (som dem, jeg så af andre modeller), så ville jeg booke flere jobs – og at det ville gøre mig lykkelig og succesfuld. Men virkeligheden var, at de retoucherede billeder gav mig endnu flere usikkerheder og krops komplekser, for jeg kunne ikke engang selv se ud som om – eller relatere til – hvordan jeg så ud på de billeder!

Vild med Q? Så følg @curvy_kandi på Instagram

I dag er Lawrence plus size-model, selvom det også har været en ramme, hun har haft svært ved at skulle passe ind i, for i dén definition er hun lige på grænsen til at være for lille. Så faktisk bestræber hun sig mest af alt på være fuldstændig sig selv. Det betyder også, at hun de sidste tre år ikke har photoshoppet nogle af de billeder, hun har lagt ud på de sociale medier. Derfor kommer hun også med denne opfordring til sine følgere:

- Please, sammenlign dig aldrig nogensinde med de billeder, du ser, for mange af dem er ikke ægte! ”Perfektion” eksisterer IKKE, så at prøve at opnå det er urealistisk, og at redigere dine billeder vil ikke gøre dig lykkelig. Hvad der er ægte, er DIG! Dit uperfekte perfekte jeg er det, der gør dig magisk, unik og smuk.

Sådan så Iskras photoshoppede billeder ud, da hun var "almindelig" model: 

You might be wondering who that random blonde girl is👆 Well it's me! About 6/7years ago. I might look different because I was a few dress sizes smaller but the main difference is... I'm HEAVILY retouched. That smooth a$$ skin? Not mine - a computer programme did that. The full thick hair - extensions. Push up bra Waist + legs + arms slimmed with a photoshop tool. No eye bags, well actually no nothing that makes me resemble the real me. And the WORST thing about it... I WANTED TO LOOK LIKE THIS!!! Yep I thought if I had 'perfected' images (like the ones I saw of other models) that I would book more jobs = would make me happy and successful. When in reality seeing retouched images of myself gave me even more insecurities and body image issues because I couldn't even look like or relate to the image of myself! So please NEVER EVER compare yourself to images you see, many aren't real. Perfect does NOT exist so trying to achieve that is unrealistic and editing your pictures will not make you happy. What's real is YOU, your imperfectly perfect self that's what makes you magical, unique and beautiful. ▶️My self-care Sunday this week is all about retouching (link to watch in my bio)👆 So I go into way more detail about these images and my experiences. #everyBODYisbeautiful

Et opslag delt af i s k r a (@iskra) den

... I dag er Iskra Lawrence en str. 42 plus size-model