Curvy Kandi

Elsk dig selv – det smitter af (også) på dine børn

Curvy Kandi's egen mor, der næsten altid var på en eller anden form for slankekur, fik hende til at reflektere over, hvordan hun selv har det med sin krop.

En af mine kæpheste som mor er, at jeg ALDRIG taler grimt om min krop eller min personlighed.

Og jeg kan pudse min glorie med, at min datter aldrig har hørt mig nedgøre min egen krop eller mig selv på andre måder.

Jeg har helt sikkert begået alle mulige andre fejl, men lige der kan jeg være stolt, synes jeg.

Læs også: 3 gode øvelser: Skru ned for selvkritik og op for kærlighed

Faktisk var det netop det at blive mor, som fik mig til at reflektere over mit syn på min egen krop og arbejder på at ændre mine negative tanker om min krop.

For efter selv at være vokset op med en mor, der stort set altid var på slankekur og så både meget kritisk på sin egen men også på min krop – ligesom hendes mor gjorde – har jeg været meget bevidst om at bryde den cirkel (og ja min mor gjorde selvfølgelig også alt mulig andet godt – og det gør hun stadig). Jeg ville give noget andet videre til mine børn. En glæde over kroppen og en grundlæggende tilfredshed med at være mig.

Det betyder selvfølgelig ikke, at jeg går rundt i en evig skøn sky at fuldstændig tilfredshed, men for mig er der stor forskel på, at jeg tænker, at jeg skal blive lidt sundere, bevæge mig mere, være mere tålmodig eller holde op med at gå op i småting, og så på, at jeg både tænker og siger, at jeg er eller ser forkert ud.

For nylig så jeg en reklamefilm for Dove, hvor de taler med en række mødre om hvad de ikke kan lide ved deres krop. De siger blandt andet, at de hader deres øjne eller ben. Så spørges deres døtre om, hvad de ikke kan lide. Og de svarer det samme! Mors hade-kropsdele er altså ’adopteret’ af deres døtre. Den gode side af dette, er at det modsatte også gør sig gældende. Som en af mødrene siger ’Sådan som jeg har det med mig selv, smitter virkelig af på hende’. Jep. Det er jo egentlig logisk.

Som du kan læse på i magasinet Q lige nu, så viser undersøgelser i både Danmark og USA, at den måde vi føler og taler om os selv, har enorm betydning for vores børn. Og der kan du også møde nogle særdeles gode eksempler på hvordan positivt kropsværd kan gå i arv.

Læs også: Kig med i det nye Q - Kvinder med kurver

Så lad os sprede mere kropsglæde og positivisme. Ikke mindst fordi vi så kan bruge vores tid på at elske os selv og hinanden i stedet.

Se videoen her:

Læs mere om: