Underholdning
10. februar 2012

Michael Falch: Nogle gange skal jeg bare holde min kæft

Michael Falch og Mathilde Falch, hans yngste datter, har en ganske særlig livsurotilfælles. Og kærligheden til musik. Lige om lidt albumdebuterer hun – mere end 30 år efter sin far.
Af: Tine Bendixen
https://imgix.femina.dk/media/72362236065841d2bf0715b56d0895ff.jpg

foto: Maria Sattrup Makeup: Louise Polano

Det er den omvendte verden. Michael Falch står godt nok omringet af musikere midt i studiet "The Village" i Vanløse. Men det er første gang, han er der, og han er lige dukket op.

Mathilde Falchs album

"Lad mig gå fri," er på gaden 23. februar. Genre: Stærk og intens melodisk rock med danske tekster.

Musikerne indspiller hans 22-årige datter Mathilde Falchs debutalbum "Lad mig gå fri". Michael har end ikke hørt numrene. Kattepoterne er på. Han er der som Mathildes far. Det er bedst at blande sig - udenom.

De har været musikalske venner, siden Mathilde var ganske lille. Michael øvede tit på hendes værelse, så hun kunne falde i søvn til lyden af sin fars stemme og guitar…

Mathilde: Vi ringer sammen hver uge og er vildt heldige, at vi begge to er så musikpassionerede, for det giver et unikt fællesskab, som aldrig vil dø. Jeg kan vende en masse musikting med min far. Uden at ... det bliver indblanding. Men hvis jeg direkte spørger: Er det her godt? Så svarer du ærligt, selv om jeg er din datter.

Michael: - Hvis jeg LIGE må indskyde noget, så har jeg skullet lære noget her. Dybest set ville jeg helst have været med Mathilde i studiet fra morgen til aften. Lige komme med en bemærkning hist og pist. Når vi har været så tætte, som vi har i Mathildes opvækst, har jeg skullet vænnes fra at være så involveret i hendes ting og lære, at jeg ikke har ret til NOGET som helst, bare fordi jeg er hendes far. Det er enormt svært for mig. Men uanset om jeg er en autoritet eller ej musikmæssigt, så er jeg altså hendes far, og mine ord har den vægt, ord kan have, når de kommer fra en faderfigur. Så nogle gange skal jeg bare holde min kæft.

Hvad ville du ønske du IKKE havde arvet fra din far, Mathilde?
- Jeg tror, jeg har arvet noget af det mørke, han også kender til. En rastløshed, som jeg ser rigtig meget i min far. Og som han har måttet bruge dulmende midler til at få lidt ro på. Den rastløshed har jeg også selv. Jeg skal virkelig huske på, hvad det er for et liv jeg har lyst til at leve for ikke at begå nogle af de samme fejl.

Hvad sagde du, Michael, da hun fortalte, at hunville lave det samme som dig?
- Jeg sagde: "Hvis der er NOGET som helst andet, du gerne vil - så gør dét." Egentlig ikke fordi der er et misbrugsspøgelse for mig. Der er ikke mere af det i rockmusikken end i alle mulige andre brancher. Men jeg blev lidt skræmt, da jeg kunne mærke på Mathilde, at det var noget, hun på en eller anden måde satte sin eksistens ind på, fordi sandsynligheden for, at et barn af én, der i forvejen var noget ved musikken, kunne få en karriere selv, var meget beskeden. Indtil Rasmus Seebach kom og vendte fuldkommen op og ned på det.

Mathilde: - Jeg vælger at tro, at hvis musikken er god nok, skal der nok være nogen, der vil høre den. Og min kærestes far er bankmand - han siger, at musikbranchen er det eneste sted, hvor de ikke har haft prikkerunder endnu!

Martin Spang Olsen: Jeg er dårlig til at læse kvinder

Caroline Henderson: "Jeg er stadig skidegod i sengen"

Læs også