Elskede du også ’Hvor flodkrebsene synger’? Så skal du læse denne roman
Annonce
Underholdning

Elskede du også ’Hvor flodkrebsene synger’? Så skal du læse denne roman

11. juni 2024
Annonce for Gyldendal/Cicero. Foto: Unsplash
Den nye roman af Kristin Hannah er en rigtig page turner, akkurat som Delia Owens’ genistreg.
Logo

Hvor flodkrebsene synger tog hele verden med storm. Fortællingen om den unge Kya Clark, hendes ensomme opvækst og uretfærdige kærlighedsliv har uden tvivl sat spor i mange af os, og den var da også så storslået, at den blev filmatiseret.

Var du også helt forgabt i den og hungrer efter mere, så er der i dag den 11. juni udkommet en roman af forfatteren Kristin Hannah, som spiller på mange af de samme tangenter.

Romanen hedder Himlen over vildmarken og handler om den unge pige Leni. Hun er tretten år, da hendes far beslutter, at familien skal flytte til vildmarken i Alaska; her kan de være frie og uafhængige. De lange solskinsdage og de lokales venlighed får da også familien til at føle sig godt tilpas og sikre i deres valg, men alting tager en drejning, da vinteren og mørket kommer.

https://imgix.femina.dk/2024-06-04/Image-%281%29.jpeg
Himlen over vildmarken af Kristin Hannah er netop blevet udgivet hos Gyldendal/Cicero.
Foto: Gyldendal/Cicero

Fællestræk med Hvor flodkrebsene synger

Himlen over vildmarken bør stå øverst på din læseliste, hvis du var vild med Hvor flodkrebsene synger. De to romaner har nemlig flere fællestræk, og vi dykker ned i nogle få af dem her.

Fokus på naturen

Først og fremmest er naturbeskrivelserne i fortællingerne magiske. Begge romaner behandler den rå vildskab, som skjuler sig i både mennesket og naturen, og naturens betydning er uomtvistelig.

I Hvor flodkrebsene synger, kender Kya den sumpede marsk – hendes hjem – bedre end de fleste, og marskens dyreliv bliver hendes kilde til indtjening og overlevelse. Der er ingen tvivl om, at det er i naturen, hun hører hjemme.

Også i Himlen over vildmarken står naturen i centrum. Her finder du maleriske beskrivelser af Alaskas vilde natur og barske miljø, som på mange måder kommer til at præge Lenis liv og tilværelse.

Hovedpersonens ensomme kamp

I begge romaner møder du en ung kvinde, som kæmper for at finde sin plads i verden.

Kya Clark er kendt i nabolaget som ”marskpigen” og har hele livet skullet finde sig i omgivelsernes foragt og forestillinger om hende. Hun kæmper for sin ret, ikke bare til at finde kærligheden, men også til at eksistere i det hele taget. Og kampen er ensom, for menneskene omkring hende svigter gang på gang.

Også Leni må kæmpe en ensom kamp i jagten på et bedre liv. For trods den gode start i vildmarken, går den frygtelige sandhed op for Leni og hendes mor, da vinteren nærmer sig, og mørket og sneen sænker sig over dem: De er alene, og der er ingen, som kan hjælpe dem.

Følelsesladet plot

Det er de store følelser, der er på spil. Sådan var det i Hvor flodkrebsene synger, og sådan er det i Himlen over vildmarken.

I Hvor flodkrebsene synger behandles temaer som kærlighed, svigt, familierelationer, vold og ligefrem død, og Himlen over vildmarken behandler mange af samme temaer, men kan tilføje emner som psykiske problemer og PTSD til listen.

Himlen over vildmarken er den perfekte blanding af drama og spænding, og følsomme øjeblikke afbalanceres af et nervepirrende plot. Akkurat som Hvor flodkrebsene synger er den altså en rigtig page turner.

Himlen over vildmarken

Himlen over vildmarken er netop udgivet af Gyldendal/Cicero. Romanen er skrevet af bestsellerforfatteren Kristin Hannah, som også står bag romanerne Nattergalen og De fire vinde. Det er en fortælling om jagten på et bedre liv, kærlighed, overlevelse og den rå vildskab, der skjuler sig i både mennesket og naturen.

Find den her.

Læs også