bachelorette tv2 anders egelund
Underholdning

Anders Egelund fra "Bachelorette": Derfor fortalte han ikke om sin seksualitet

14. maj 2024
af Benedikte Brix
Foto: Lotta Lemche/TV 2
Anders Egelund fortalte hverken Lissa, Sofie eller de andre mænd, at hans seneste forhold var til en mand. Men at hans seksualitet ikke skulle fylde, endte med at vokse sig stort i hans eget hoved

Det er en uskreven regel, at man ikke taler om sin ekskæreste på en første date. Det mener Anders Egelund fra ”Bachelorette” også.

Da snakken på hans togdate med Lissa Paustian alligevel falder på hans tidligere forhold, som varede i seks år, sørger han for ikke at betegne kønnet på sin eks. I stedet siger han ”vedkommende” og ”personen”.

Anders ønsker nemlig ikke, at hans sparsomme tid med Lissa skal bruges på spørgsmål om hans seksualitet – og derfor vil han vente med at fortælle, at han indtil for et år siden var kæreste med en mand.

– Jeg er i gang med at lære en helt ny person at kende og vil finde ud af, hvordan vores kemi hænger sammen, og om vi kunne udvikle noget. Der er det vigtigste ikke, at hun hører om min tidligere relation, forklarer han til SE og HØR.

– Man ved jo aldrig, hvordan folk reagerer på den slags, og vi har kort tid til at lære hinanden at kende – det ville være ærgerligt at bruge den på en tidligere relation.

– På den første date vil jeg hellere finde ud af, om vi to kan udvikle noget. Det handler ikke om at holde noget skjult for Lissa, men om at lære hende at kende, og at hun lærer mig at kende.

Da Anders Egelund efter en lang flyvetur står i uvante rammer i Sri Lanka og med sin støttende omgangskreds uden for rækkevidde, mærker han også, at han er mindre selvsikker end normalt.

– Jeg er stadig i en proces med at hvile i mig selv og min seksualitet. Den usikkerhed, der kom, er en påmindelse om, at jeg stadig er i den proces.

Fordi københavneren ikke vil have, at hans seksualitet skal være et stort samtaleemne, når han at spinde flere og flere tanker om modtagelsen blandt de andre mænd.

– I huset kan jeg mærke, at jeg hurtigt bliver betragtet som 100 procent hetero. Det rammer noget i mig. Jeg føler, at der bliver antaget noget om mig, som sætter nogle forventninger til mig. Det skaber en usikkerhed om, at det vil blive gjort til en big deal, hvilket jeg ikke ønsker, det skal være.

Anders understreger, at han ikke føler, de andre bejlere har en forventning om hans opførsel. Det er ham selv, der pludselig mærker en trang til at opføre sig ”som en rigtig mand”.

– Jeg frygter, at de andre vil se skævt til mig, og jeg vil heller ikke gøre det til en stor ting. Så det er et stort tankespind.

– Det sidste, jeg har lyst til, er, at jeg skal stå og banke på glasset og fortælle det i plenum. For det gør det til en større ting, end det burde være. Men det kommer til at fylde unødvendigt meget hos mig, og jeg ærgrer mig over, at jeg ikke fik nævnt i en bisætning, at min ekskæreste er en fyr.

Anders betegner sin seksualitet som flydende.

– Jeg har overvejet, om jeg skulle kalde mig bi- eller panseksuel, men jeg har mere lyst til at lade det flyde. Et label ville være mere for andres skyld end min egen, og jeg vil bare gerne have lov til at være Anders.

”Bachelorette”-deltageren skammer sig ikke over sin fortid, men har med tiden erkendt, at homoseksuel er den forkerte betegnelse for hans seksualitet.

– Jeg var enormt forvirret over min seksualitet i gymnasiet, og da jeg så finder min ekskæreste, og vi ender med at være sammen i mange år, var det en befrielse at parkere mig selv som homoseksuel og ikke tænke mere over det.

– Da jeg kommer ud af det forhold, finder jeg ud af, at kvinder også er helt vildt tiltrækkende, og at jeg ikke kan hænge min seksualitet op på køn: Det handler om en tiltrækkende personlighed.

Denne artikel blev første gang bragt af Se og Hør, der også er ejet af Aller Media. Dette er en redigeret version.

Læs også