https://imgix.femina.dk/media/websites/femina-dot-dk/website/mode/trinny-og-susannah/1305-mit-nye-jeg-dorte/1305-mit-nye-jeg-copy.jpg
Stil

Trinny og Susannah: Se Dortes forvandling

29. januar 2013
af Sandie Winkel
Foto: Krestine Havemann
Dorte er gift med Torben, der har tre voksne børn, og Dorte selv har tre på hhv. 13, ni og halvandet. Dorte ELSKER sit job som arkæolog – hun siger selv: ”Jeg er VILD med at grave skeletter ud, specielt hænder og fødder.” I sit job er hun altid i overalls og går med hjelm og sikkerhedssko, og når hun kommer hjem, tager hun lange underbukser på ... Dorte går altid i sort og stort tøj – hun er bange for at komme til at ligne et ”cirkustelt”. Dorte vil være feminin og kvindelig igen, og dét kan Trinny og Susannah hjælpe hende med!

Kropstype: Timeglasset

Navn: Dorte Horn Christensen.
Alder: 34 år.
Profession: Arkæolog ved Horsens Museum.
By: Brædstrup.

Stiltips
Timeglasset skal dyrke sin femininitet med tætsiddende tøj, der fremhæver den smalle talje og brysterne. Det er vigtigt ikke at fylde på med voluminøse ærmer og flæser, da det vil forstørre store bryster og få timeglas-kroppen til at syne større. Derfor har vi valgt en enkel, sort, stram kjole med rene ærmer, hvor detaljerne ses i form at metallic-materialet og udringningen. Dorte har brede lægge, og derfor forlænger vi benene med gamacher, der samtidig er ungdommelige, men holder fast i det feminine fra kjolen. Der vil altid være noget sexet ved Timeglasset, og det skal man bare dyrke - ligesom vi har gjort i denne kjole med korsettet.

https://imgix.femina.dk/legacy/media/775d5882e4a243a59184eed16d06aaac.jpg

Dorte før

Hvordan har oplevelsen som helhed været?
- Det har været rigtig sjovt at være med, men også surrealistisk at stå og blive gramset på af to damer fra TV ... men de er uden grænser, og det er på mange niveauer meget fantastisk. Det var rigtig dejligt - i en ellers travl hverdag, hvor der ikke er til så meget alenetid - at få en oplevelse, hvor det handlede om mig selv. Det var dog meget grænseoverskridende at skulle stå dér i elastisk kostume (ved nu, at det kaldes "shapewear") og bh foran kameraholdet og få kommenteret mave, lår og bagdel - dele, jeg ellers plejer at skjule efter alle evner.

Hvad har overrasket dig mest?

- Det var faktisk min egen reaktion på scenen. Havde lovet mig selv ikke at græde, og det holdt jeg vist ikke helt! Det var enormt overvældende at stå og blive klappet ad og være centrum for al opmærksomheden.

https://imgix.femina.dk/legacy/media/a343dccb428d40e5b371cebb34be90c5.jpg

Hvilket tip var det mest brugbare?
- Det bedste tip, jeg fik, var, at jeg skal fremhæve taljen noget mere. Jeg er vant til at tage tøj på, der langtfra sidder tæt, men, som Trinny sagde, får mine forsøg på at skjule de ting, jeg ikke kan lide, det bare til at se endnu værre ud, fordi jeg samtidig skjuler de ting, jeg burde fremhæve.

https://imgix.femina.dk/legacy/media/7c85645e794048618e4660fd61e05364.jpg

Dorte efter

Hvordan ser din hverdag ud i dag?
- Min hverdag er nok ikke så forandret, som man kunne have håbet, men det skyldes i høj grad, at jeg ikke har råd til at gå ud at købe en helt ny garderobe. Men når jeg skal ud at købe nyt tøj næste gang, så har jeg uden tvivl tænkt mig at prøve at være lidt mere vovet i mine valg.

Hvad har oplevelsen betydet for dig?
- Jeg har haft tøjet fra makeoveren på til en julefrokost, og jeg tror aldrig, jeg har fået så mange komplimenter, og jeg blev budt op til dans af mænd, der var lige fra 17 til 83 år gamle. Det var fedt, det giver da lige lidt på selvtillidskontoen!

Tip til hår og makeup
Det behøver ikke at tage alverdens tid at lægge en almindelig dagligdags makeup. Læg et let lag foundation og lidt rouge, og indram øjnene med mascara, så er du allerede godt på vej.

https://imgix.femina.dk/legacy/media/6b33b08dc6664d04819c792471aa11be.jpg
https://imgix.femina.dk/legacy/media/171b978fa28042e6b830480a8547b68a.jpg

Se flere fantastiske forvandlinger i galleriet herunder

Læs også