https://imgix.femina.dk/media/article/1202-strik-jakke.png
Stil

Strik en jakke i en fart

9. januar 2012
af Susanne Gustafsson
Oversizejakken er hyggelig at putte sig i både på en kold vinterdag og som let overtøj, når foråret kommer. Den er super nem at strikke med ærmer, der strikkes i et med for- og bagstykke. Det tykke, bløde garn strikkes her på p nr. 7, så jakken er let som en sky og lynhurtigt strikket

Se modellen i stor størrelse nederst

Str. S/M - L/XL.
DET SKAL DU BRUGE: 1 ngl. (350 g) VERDI fra Garnstudio og pinde nr. 7.

MÅL:
Overvidde: 130-140 cm.
Længde: ca. 75-80 cm

STRIKKEFASTHED:
14 m & 18 p i glat = 10 cm. Strikker du løsere, må du prøve med tyndere p og strikker du fastere, må du prøve med tykkere pinde.

FORKANTER OG "ÆRMER" I VANDRET RIB:
Mønster over 8 pinde: * 4 p glat, 4 p glat vrang *, gentag de 8 p.

BAGSTYKKET:
Slå 92 -98 m op, og strik rib således: 1. p (vrangsiden): 3-2 vr, *2 r, 2 vr*, gentgaf re * til * p ud og slut med 3-2 vr. De øvrige p: r over r, vr over vr. Strik 10 cm rib, og fortsæt derefter i glat, til hele arbejdet måler 52-56 cm. Nu slås 14 nye m op i hver side til ærme. Fortsæt med at strikke de 14 m i hver side i VANDRET RIB (se forklaring ovenfor), til der fraærme-opslagningen er strikket 17-18 cm. Nu lukkes af til skulder i hver side for 9 m 1 gang og for 6 m til der er 24 m igen, som lukkes af på en gang, men sæt en mærketråd på hver side af de 24 m.

VENSTRE FORSTYKKE:
Slå 46- 50 m op, og strik således: 1. p (vrangsiden): Strik rib som på bagstykket til de sidste 13 m, som strikkes i VANDRET RIB (se forklaring) på alle p. Når der er strikket 10 cm rib, fortsættes i glat, men stadig med forkant i vandret rib. Når forstykket måler 52-56 cm, slås op til ærme i siden som på bagstykket, og når ærmet måler det samme som på bagstykket, lukkes af til skulder som på denne, til der er de 13 forkant-m igen. Fortsæt i vandret rib over disse m, til kanten let strakt passer til halvdelen af halsm på bagstykket. Luk dem elastisk af.

HØJRE FORSTYKKE:
Strikkes som venstre men modsat.

MONTERING:
Sy sidesømmene sammen og sy de underste ærmekanter sammen. Sy skuldersømmene sammen, sy halskanten sammen i nakken og sy halskanten til bagstykkets halsm. Arbejdet bør ikke presses, men kan lægges mellem fugtige håndklæder og tørre.

https://imgix.femina.dk/1202-strik-jakke-copy.png

Læs også