https://imgix.femina.dk/media/article/sofaer.jpg
Stil

Stor sofaguide: Find den rigtige sofa til dig

13. januar 2017
af Signe Munk Lund
Kilde: Idémøbler
Hvad bruger du din sofa til? At drikke kaffe, læse lektier, tage en lur, sidde med din ipad eller slappe af med en god bog eller et nyt magasin? Finder du én, der passer til dine behov, er sofaen et af de bedste steder at hænge ud i dit hjem. Vi stiller dig tre spørgsmål, der bringer der tættere på, hvilken sofa der er den helt rigtige til dig.

Hvad bruger du sofaen til?

At sidde oprejst: Gå efter en høj ryg og en lille sædedybde. Hårde hynder gør det let at sidde oprejst uden at synke sammen.

At flyde hen: En sofa med dybe sæder får dig til at glide ned i sofaen. Det er en god ting, hvis du primært bruger din sofa til afslapning. Med en siddedybde på 40-60 cm er det muligt at sidde oprejst, hvorimod en siddedybde på +60 cm er til dig, der kan lide at ligge tilbagelænet.

Hvor skal sofaen stå?

I et lille rum: En sofa på høje ben synes let, og passer godt ind i et lille rum. Vælg sofaen i en lys nuance så den ikke tager for meget opmærksomhed i rummet.

I et stort rum: Her har du frihed til at vælge en sofa i en anderledes farve og form. Tag udgangspunkt i eksisterende farver i stuen, så indretningen ikke bliver alt for rodet.

Skal du vælge stof eller læder?

Vælg stof: Hvis du ønsker en blød og behagelig sofa, der er varm at sætte sig i. Sørg for at vælge et stof der tåler en våd klud.

Vælg læder: Hvis du ønsker et luksuriøst look, der holder længe. Læderet bliver nemlig kun pænere af at få lidt patina. Det kan dog være lidt koldt at sætte sig i en lædersofa.

Find din nye sofa i galleriet her:

Læs også