https://imgix.femina.dk/media/billeder/2013/juni/feet-prim.jpg
Stil

Slip for sure tæer i sommervarmen

28. juni 2013
af Malene Fich Weischer og Mia Qvist Scheelsbeck
foto: All Over
Der er intet som sommervarme, der kan give dig sure tæer, og helt ærligt: Lidt af hyggen på sommerterrassen ryger altså, når man sidder og rynker på næsen. Men de sure tæer kan undgås. Få fodterapeutens bedste råd her…

Bettina Nielsen er fodterapeut ved fodklinikken i Egedalscentret i Stenløse, og hun kender alt til danskernes udfordringer med sure sommertæer:

"Der er nogen, der sveder mere end andre på fødderne. Men det har også noget at gøre med materialerne. Går man rundt i en sandal med en syntetisk sål, hvor foden ikke kan ånde, så har man lettere ved at svede, og foden har svært ved at komme af med det igen. Så begynder det at lugte. De billige ballarinasko er måske bløde at gå rundt i, men fødderne vil lugte mere", forklarer Bettina Nielsen.

Hun giver samtidig syv gode råd til, hvordan de sure sommertæer kan undgås:

1. Sørg for at skifte sko tit og stil dem udenfor, når du har brugt dem en hel dag.

2. Brug fodspray - det mindsker svedlugt i skoen.

3. Hold dine fødderne tørre - også mellem tæerne. Dup dem tørre, inden du tager sko på, for fugt bidrager også til svedlugten.

4. Brug små strømper i ballarinaskoene.

5. Vask dine fødder grundigt. Tag gerne et ekstra fodbad her om sommeren, hvor du ikke nødvendigvis giver dem den helt store omgang. Bare lad dem få et bad med vand og sæbe.

6. Smør godt med fodcreme på. Det forebygger også svedlugt.

7. Få den hårde hud væk. Hård hud lugter, og om sommeren danner fødderne ekstra meget for at beskytte sig.

Læs også