Yes! Vores skønhedsfavoritter er blevet mere bæredygtige
Annonce
Skønhed

Yes! Vores skønhedsfavoritter er blevet mere bæredygtige

8. december 2021
Annonce for L'Oréal. Foto: Unsplash
Miljøvenligt, genanvendeligt og CO2-neutralt – bæredygtighed er en af vores vigtigste værdier, og det smitter af på vores yndlingsprodukter inden for skønhed. Her får du 7 skønhedsfavoritter, som har fået en bæredygtig upgrade.
loreal

Husker du 00’ernes propfyldte badeværelseshylder med massevis af cremer, parfumer og sæber? Vi gik ikke særlig meget op i, hvorvidt produkterne var bæredygtige eller sunde for huden – bare der var mange af dem.

Heldigvis er vi blevet klogere, og i dag er sundhed og bæredygtighed i centrum, når vi vælger hudpleje- og hårprodukter og andet til skønhedsrutinen. Det samme er i fokus hos L’Oréal, som har givet nogle af de mest populære produkter en bæredygtig opgradering.

For L’Oréal er bæredygtig emballage et af de vigtigste punkter på rejsen for at blive mere miljøvenlige, og derfor har de nu skiftet en stor del af deres plastik i produkterne ud med genbrugsplast. I 2025 vil 100 % af deres plastikemballage være genopfyldelig, genopladelig, genanvendelig og komposterbar. Skønhedskoncernen har også en klimaambition om, at deres kontorer, distributionscentraler og fabrikker skal være CO2-neutrale i 2025.

Mange af L’Oréals produkter er blevet meget mere miljøvenlige, og herunder får du et udpluk af de mest populære.

7 skønhedsfavoritter, som er blevet mere bæredygtige

1. La Roche-Posay Lipikar AP+M ECO Conscious Tube

Lipikar AP+M er en beroligende og kløestillende balm til sensitiv, irriteret og tør hud samt hud med tendens til atopi. Balmen styrker hudbarrieren og reducerer forekomsten af udbrud. Den er uden parfume og er et af de mest populære produkter fra La Roche-Posay.

La Roche-Posay-fabrikken har været CO2-neutral siden 2018, og nu har de udviklet på Lipikar, så produktet er blevet mere bæredygtigt. L'Oréal Group har udviklet den allerførste kosmetiske tube, der gradvist erstatter plastik med certificeret papirbaseret materiale. Tuben, som Lipikar har taget til sig, er lavet af 65 % pap fra FSC-skove og 35 % plast for at sikre produktet. 16 % mindre plastik end i den forrige plastiktube.

La Roche-Posay Lipikar AP+M ECO Conscious Tube

2. Vichy Capital Soleil

Capital Soleil er Vichys sollotion med fugtgivende effekt til ansigtet og kroppen med SPF 50+. Den virker både mod UVA- og UVB-stråler. Solcremen er udviklet i samarbejde med hudlæger og testet på sensitiv hud.

Siden Vichy blev grundlagt i 1931, har det været i brandets værdisæt at passe på miljøet og fremme bæredygtighed. Med Capital Soleil har Vichy gennemført syv forskellige tests for at sikre havmiljøet. Sollotionen er 94 % bionedbrydelig, og ligesom La Roche-Posay har Vichy også taget den nye papir- og plastiktube til sig. Der er brugt 45 % mindre plastik end i de gamle tuber. Du kan finde Capital Soleil her.

Vichy Capital Soleil

3. L’Oréal Paris Elvital-shampoo og -balsam

Hvis du er en af dem, der jævnligt bruger de velduftende hårprodukter fra Elvital, så bliver du sikkert glad for at høre, at de populære shampooer og balsammer er blevet langt mere bæredygtige.

Alle shampooer og balsammer fra Elvital har fået emballage af 100 % genanvendt og genanvendeligt plastik (bortset fra låg og farve), og plastikken kommer hovedsageligt fra europæiske sorteringsanlæg. Med de nye initiativer har L’Oréal Paris sparet 530 ton nyfremstillet plast i Norden i 2021. Du finder shampoo og balsam fra Elvital her.

L’Oréal Paris Elvital-shampoo og -balsam

4. Garnier Respons Solid Shampoo

De seneste år har shampoobarer vundet frem, og det er en rigtig smart måde at spare plastik, vand og konserveringsmidler på. Garnier Respons Solid Shampoo er en shampoobar, der er 94 % plantebaseret, og fås i fem forskellige varianter, hvoraf fire er veganske. Den femte er med honning. Samtidig er shampooen 97 % bionedbrydelig, og den er udviklet sådan, at den hurtigere skylles ud af håret, hvilket reducerer mængden af vand brugt til at skylle den ud med 30 %.

Emballagen til Garnier Respons Solid Shampoo indeholder ingen plastik. I stedet består den af FSC-certificeret pap. Find Garnier Respons Solid Shampoo her.

Garnier respons solid shampoo

5. Kiehl's Creme de Corps Holiday Limited Edition

Den fugtgivende favorit-bodylotion fra Kiehl's er kommet i et festligt limited edition juleoutfit – og i en ny innovativ flaske! Cremen er fyldig og fedter ikke, og den indeholder nærende ingredienser som sheasmør, avocadoolie og squalane.

Under Kiehl's har L'Oréal Group lanceret en innovativ papirflaske, som er hidtil uset på kosmetikområdet. Den er resultatet af et samarbejde med danske Paboco, som udvikler bæredygtige emballageløsninger og har skabt papirflasken til Creme de Corps. Det betyder, at der er brugt 60 % mindre plastik i forhold til de gamle flasker. Flasken består af et lag FSC-certificeret papir på ydersiden og genbrugsplast indvendigt. Projektet er endnu et skridt fremad i reduktionen af L'Oréals miljøaftryk. Find Creme de Corps Holiday Limited Edition her.

Kiehl's Creme de Corps Holiday Limited Edition

6. Biotherm Care Repair Barrier Cream

Cera Repair Barrier Cream er en fløjlsblød ansigtscreme, der gennemfugter, beroliger og styrker hudens barriere og elasticitet. Du kan bruge den på alle hudtyper, selv hvis du har sensitiv hud. Biotherms signaturingrediens, Life Plankton fra de termiske kilder i Pyrenæerne, er naturligvis også at finde i Cera Repair.

Siden 1952 har ingredienser af naturlig oprindelse været i centrum hos Biotherm, og nu er tiden kommet til emballagen. Der er nemlig blevet udviklet en ny emballage til favoritproduktet Cera Repair Barrier Cream, som består af et 100 % genanvendt og genanvendeligt plastiklåg, en 40 % genanvendt og 100 % genanvendelig glaskrukke, og den kommer i en 100% genanvendelig æske. Samtidig er selve cremen 90 % bionedbrydelig i henhold til OECD 301 eller tilsvarende ISO-test.

Biotherm Care Repair Barrier Cream

7. L’Oréal Professionnel Série Expert Vitamino

Farver du hår, så er Serie Expert Vitamino-shampooen og -balsammen sikkert dine bedste venner. Både shampoo og balsam gør håret blødt og plejer, beskytter og nærer dit hår. Samtidig bidrager produkterne til at opretholde glansen.

Nu har L’Oréal skiftet de gamle flasker af nyfremstillet plast ud med flasker af 100 % genbrugsplast, hvilket vil spare 400 ton nyfremstillet plast på globalt plan. Find produkterne her.

L’Oréal Professionnel Série Expert Vitamino

Hør meget mere om L'Oréals rejse mod bæredygtighed i videoen her.

L’Oréal for the future

I løbet af de sidste 10 år har L’Oréal haft fokus på bæredygtighed. I 2021 opnåede koncernen – som den første nogensinde – for sjette gang en A-score i alle tre kategorier inden for bæredygtighed (klimaforandringer, vand og kamp mod afskovning), vurderet af CDP. CDP er en velgørenhedsorganisation, der driver et globalt miljøoplysningssystem, som skal hjælpe blandt andet virksomheder til at håndtere deres miljøpåvirkninger på en måde, der tager hensyn til mennesket og planeten.

Men ambitionerne for L'Oréal stopper ikke her. De har blandt andet besluttet, at alle nordiske kontorer, distributionscentraler og fabrikker skal være kulstofneutrale i 2025, og at 100 % af deres plastikemballage samme år skal være genopfyldelig, genanvendelig eller komposterbar. I 2030 skal al transport i forbindelse med koncernen desuden være emissionsfri.

L’Oréal har desuden stort fokus på biodiversitet og har sat sig som mål, at 100 % af deres bygninger i 2030 skal have en positiv påvirkning på biodiversiteten sammenlignet med år 2019. Blandt andet er der anlagt en vild have ved deres distributionscentral i Danmark med 300.000 bier, ligesom flere og flere af deres produkter kommer i FSC-certificeret emballage.

Læs meget mere om L’Oréal og deres bæredygtige initiativer her.

Læs også