Hårvask
Annonce
Skønhed

Vasker du dit hår forkert? 5 tip til skønt hår

6. januar 2020
af Aller Creative Studio, annonce for Aussie
Du tænker måske, at en hårvask bare handler om at fordele noget shampoo i håret. Niks! Så simpelt er det ikke. Men det er faktisk heller ikke svært at få lidt mere ud af din shampoo og din balsam, hvis du følger de her råd.

Bløde og glansfulde lokker afhænger af mange ting, men der er ingen grund til at spænde ben for dit hårs sundhed ved at behandle det på den forkerte måde.

Når du står under bruseren, er du allerede i fuld gang med at pleje dine lokker, men hjælper dine hårvask-vaner dig egentlig med at få lækkert glansfuldt hår?

Du skal slet ikke ud i nogle vilde udskiftninger af vaner, men hvis du følger feminas skønhedsekspert Pernille Buhls tip, kan du styre uden om de fem typisk fejl, vi begår, når vi vasker hår.

Fejl #1: Du vasker dit hår i for varmt vand

Indrømmet – der er få ting, der slår et varmt brusebad på en kold vintermorgen, men både din hud og dit hår vil takke dig for at skrue et par grader eller tre ned på termostaten. For varmt vand kan ribbe håret for dets naturlige olier. Det udtørrer din hovedbund og gør håret mere tørt og kruset. Betyder det så, at du skal til at forberede dig på et koldt gys hver morgen? Ikke ifølge skønhedseksperten.

- Det er vigtigt, at man tager udgangspunkt i det, man selv synes er rart. Så derfor skal temperaturen selvfølgelig være behagelig, siger Pernille Buhl.

Du behøver altså ikke bade i isvand, men blot at undgå dampende varme temperaturer.

Fejl #2: Du vasker dit hår for tit

- Når du vasker hovedbunden med en shampoo, vasker du fedtet væk. Så jo oftere du vasker håret, jo mere fedt producerer hovedbunden, og jo mere fedtet bliver dit hår, siger Pernille Buhl.

Det er derfor optimalt, hvis du kan nøjes med at vaske dit hår to-tre gange om ugen. Hvis du har meget fint skandinavisk hår, kan det dog godt være, at du skal vaske det oftere. Det afgørende er, at du vasker dit hår ordentligt, så dit hår bliver helt rent.

Fejl #3: Du vasker kun dit hår én gang

De fleste mennesker får faktisk ikke rengjort håret helt, når de kun kører shampoo gennem lokkerne en enkelt gang. Skidt, fedt og produktrester (det lyder lækkert, ikke?) laver en hinde om håret, og det kan være svært at få ud med en enkelt vask.

- Håret er rent, når produktet skummer. Så hvis din shampoo ikke skummer ordentligt ved første hårvask, er det en god idé at vaske igen, for så har du fået vasket både fedt og produktrester ud af håret, siger Pernille Buhl

Fejl #4: Du fordeler kun din shampoo i hovedbunden

- Start med en klat shampoo på størrelse med en fem-krone, og fordel den i hele håret. Og så skal man altså bruge fingrene til at få shampooen masseret godt ned i hovedbunden, så man ikke bare vasker overfladen.

Vand er med til at fordele shampooen i håret, så når du har masseret det ind i hovedbunden, kan du med fordel tilføje mere vand. Så er det nemt at få shampooen ned i hårlængderne, siger Pernille Buhl om den optimale måde at vaske hår på.

Fejl #5: Du bruger balsam før hårkur

Balsam giver ekstra kærlighed til hårlængderne – især hvis du bruger den rigtigt.

- Inden du bruger balsam, er det faktisk en rigtig god idé at presse vandet ud af håret med et håndklæde. Det er fordi, vand fortynder din balsam. Det er ikke ”et must”, men det giver det bedste resultat. Brug en klat på størrelse med en to-krone (eller en fem-krone, hvis dit hår er langt), og fordel balsam i spidserne, og lad det sidde i nogle minutter, siger Pernille Buhl.

Hvis dit hår har brug for endnu mere kærlighed, kan en hårkur give et ekstra skud fugt. Men så er det vigtigt, at du bruger hårkur inden balsam. Balsam lukker nemlig hårstrået og bør altid være det sidste skridt i hårvask-rutinen. Det behøver ikke være et tidskrævende trin at give sit hår ekstra fugtgivende pleje. 3 Minute Miracle-hårkur fra Aussie skal kun sidde i håret i - ja, du har måske gættet det - 3 minutter, før du får fuldt udbytte af de plejende ingredienser. Derfor kan du med fordel gøre hårkuren til en del af din ugentlige hårplejerutine.

https://imgix.femina.dk/aussie-reapir-web.jpg

Shampoo 300 ml, Balsam 250 ml, 3 Minute Miracle 250 ml, Shine Hair Mist 100 ml.

Repair-serien forhandles i Normal, føtex og Bilka. Produkterne kan købes online her.

Om Aussie

A er for Australian, hvor Aussie har sine rødder. Alle produkter er skabt med udgangspunkt i autentiske australske ingredienser, der er håndplukket fra forskellige dele af kontinentet. Aussies ambition er at give dit hår glans, styrke og en masse pleje – uden at det bliver kompliceret.

Repair-serien indeholder ekstrakt fra macadamianødder, som har hjemme i Australien. Serien giver masser af pleje og fugt til vintertørt hår, og Omega-7-indholdet i seriens 3 Minute Miracle-hårkur vil gøre dit hår silkeblødt.

Læs også