https://imgix.femina.dk/media/websites/qmag-dot-dk/website/engangsbilleder-2014/december/kropstypeprim.jpg
Skønhed

Vælg vinterkjole efter kropstype

1. december 2014
af Stine Mynster
foto: Shutterstock
Vinteren lurer lige om hjørnet og så må vi vel godt gemme os væk i vamsede og lidt for store strikkjoler? Nej, mener Britt Jakobsen, stylist og modeansvarlig hos modeportalen www.katoni.dk. Det gælder stadig om at klæde sig efter sin kropstype. Hun giver dig her tips til at finde kjolen, der lige netop klæder DIN krop.

Din kropstype har meget at sige i forhold til, hvilken vinterkjole der klæder dig allerbedst. En vinterkjole skal ikke nødvendigvis være af den uldne eller strikkede slags. Langt de fleste kjoler er vinter-egnede, så længe de bliver tilsat passende jakker, strømpebukser og støvler. Et par højhælede ankelstøvler klæder de fleste og giver dig længere og slankere ben. En figursyet jakke over kjolen er perfekt til dig, der mangler former, mens jakker i stærke og spraglede farver bringer fokus på den smalle overkrop.

FIND KJOLERNE

Stylist og modeansvarlig på modeportalen Katoni.dk kommer med gode råd til, hvad du skal se efter, når du køber kjoler.

Du kan finde alle de viste kjoler via Katoni.dk (så længer lager haves)

Kropstype 1: Trekanten

Er din figur af den trekantede slags, er du kendetegnet ved brede skuldre og smalle hofter - altså en V-form. Det handler alt sammen om de rigtige proportioner, så det er vigtigt, at du holder fokus på at skabe volumen forneden. For kvinden med den trekantede kropstype er kjoler med svaj det rigtige valg, fordi de giver den perfekte balance til dine brede skuldre.

Pepe Jeans, 749,- Samsøe og Samsøe, 699,-

Kropstype 2: Pæren

Mange kvinder har pærefigur, og er du en af dem, har du en smal overkrop og brede hofter og lår. For kvinden med den såkaldte A-form gælder det om at skabe balance mellem de to kropsdele. Sort er altid en god farve, hvis du vil syne mindre om hofterne. Løstsiddende kjoler er det perfekte valg for dig med denne kropstype, og vælg gerne kjoler med krave eller høj hals, der fremhæver din spinkle overkrop.

Noa Noa, 999,- Esprit, 499,-

Kropstype 3: Timeglasset

Timeglasset er mange kvinders drømmefigur - bare tænk på Marilyn Monroe. Er du en af de heldige indehavere af X-formen, er din krop kendetegnet ved en stor barm, smal talje og brede hofter. Din krop er som skabt til tætsiddende kjoler, der i bedste Mad Men-stil fremhæver dine kvindelige former. Er din barm stor, kan du med fordel iføre dig kjoler med V-hals.

Bruuns Bazaar, 1295,- French Connection, 999,-

Kropstype 4: Søjlen

Med H-formen har du en smal overkrop, lige talje og smalle hofter og de kvindelige former er derfor ikke dét, du har mest af. For dig gælder det om at få dine fine og feminine sider frem. Hertil er A-kjoler din redning, da de skaber en illusion om former - den tætte overdel og den vidde underdel giver dig masser af femininitet.

French Connection, 699,- Kookai, 1105,-

Type 5: Æblet

Er du fra naturens side udstyret med en æblefigur, så har du smalle skuldre, en bred talje og slanke lår. O-formen betyder, at du er lidt rund på midten, og du skal forsøge at fjerne fokus herfra og derimod rette det mod dine slanke arme og ben. En lige kjole, der sidder løst på midten klæder dig bedst. Og vælger du en asymmetrisk kjole, fjerner du yderligere fokus fra dit bløde punkt.

Storm & Marie, 899,- Tiger of Sweden, 599,-

Læs også