https://imgix.femina.dk/media/websites/qmag-dot-dk/website/egangsbilleder-2013/april/2013-18-haelrevner-p.jpg
Skønhed

Undgå hælrevner og få smukke fødder

13. maj 2013
af Annonce
Efter mange måneder i tykke strømper og støvler er vi endelig klar til at lufte vores fødder. Men er dine fødder sommerklar? Læs her hvordan du undgår og forebygger hælrevner.

Mere om hælrevner:

Du har lettere ved at få hælrevner, hvis du ofte går i sko uden hæl eller flip-flops. Gør du det alligevel, kan du forebygge revnerne med en urea-baseret fodcreme - eller behandle allerede opståede hælrevner med et hydrokolloid-plaster, der lindrer smerten, tilfører huden nødvendig fugt og fremmer helingen.

Oven på en (alt) for lang vinter er det dejligt at kunne lufte sommertæerne i åbne sko. Men desværre kan tørre hæle med revner og sprækker fjerne opmærksomheden fra selv de lækreste sandaler. Og hælrevner er ikke bare grimme at se på; de kan også være ekstremt smertefulde.

Hvad er hælrevner (ud over ucharmerende at se på?)

Selv om du filer fødderne og smører dem ind, kan der stadig være hvide kanter omkring bagsiden af hælene. Det er de første tegn på hælrevner, og hvis de ikke behandles, kan de sprække og danne blødende revner, som gør det næsten umuligt at støtte på hælen, især i høje hæle.

Sådan forebygger du hælrevner

Så snart huden på hælen bliver tør, øges risikoen for, at den revner. Derfor er det vigtigt at sætte hurtigt ind med en blødgørende fodcreme, som forhindrer, at alvorlige hælrevner opstår. Brug en urea-baseret creme som Compeed® Creme mod hælrevner - helst mindst to gange dagligt, men som et minimum lige før sengetid, hvor effekten er bedst (92% af brugerne fik reduceret hælrevnerne over natten*). Cremen reducerer selv dybe hælrevner efter 4 ugers brug.

Er skaden allerede sket, kan du bruge Compeed® Hydrokolloid-plaster, som giver øjeblikkelig lindring af smerte og tryk og beskytter hælrevnerne mod bakterier og yderligere skade. Plastret tilfører den tørre, revnede hud fugt og skaber et optimalt helingsmiljø. Ved infektion eller alt for store smerter, skal du rådføre dig med en autoriseret fodterapeut.

*Test gennemført på 231 kvinder, hvoraf 93 af dem var plaget af hælrevner (Italien & Tyskland, 2005)

DK/CO/13-0067

Læs også