makeup
Skønhed

Trin for trin: Sådan lægger du blush og highlighter

4. maj 2018
af Mette Bundgaard og redaktionen
Foto: Julie Dam
Giv dine kinder en frisk og sund udstråling med blush eller highlighter, der lynhurtigt fremhæver dine træk og giver ny glød til ansigtet. Her får du en guide til, hvordan du lægger både blush og highlighter - samt vælger den rigtige farve.

Mangler du lidt ekstra til at pifte looket op? Blush eller highlighter er den perfekte måde at fremhæve dine kindben og samtidig påfører det lidt ekstra glitter til din hverdagsmakeup.

Når der skal der liv i kinderne med blush eller highlighter, kan du med fordel vælge en farve, der enten matcher din hudtone eller din efterfølgende læbestift eller lipgloss.

En blush skal som udgangspunkt ligge lige midt på æblekinden! SMIL alt, hvad du kan, så kigger den fine lille runde kind frem.

Hvis du ikke ligefrem laver highlight og contour hver morgen, kan du godt trække din blush forsigtigt ud på kindbenet, men IKKE for meget.

Nedenfor kan du se en trin-for-trin guide til, hvordan du ligger blush og highlighter helt perfekt.

Sådan lægger du den perfekte blush:

1. Kom blushen på som noget af det sidste i makeuppen. Så kan du bedre bedømme, hvor meget farve kinderne kan trække.

https://imgix.femina.dk/1817-skoenhed-1.jpg

2. Smil til dit spejlbillede. På det højeste punkt på kinden, også kaldet æblekinden, børster du nu blushen på og toner godt udad og opad.

Gå eventuelt efter med en finger langs kanten, så den bliver blendet godt ind i huden og ser naturlig ud.

https://imgix.femina.dk/1817-skoenhed-2.jpg

3. Det færdige resultat: Frisk rød glød.

https://imgix.femina.dk/1817-skoenhed-3.jpg

Bedste blush: Sådan vælger du den perfekte blush

Cremet eller pudderblush? Det handler faktisk mest om, hvad du SELV bedst kan lide. Foretrækker du at påføre din makeup med fingrene, så er en cremeblush lige dig.

Du skal bruge lidt længere tid på at blende kanter og lægge den på, så hvis du har travlt og helst vil bruge pensel, er en pudderblush nok mere dig.

Er du mest til cremeblush, lægges den direkte på huden eller oven på din foundation.

Vil du helst bruge blush i pudderform, så stryg lidt pudder direkte på kinderne eller oven på din foundation, før du bruger den. Så får du et mere jævnt resultat uden ”klatter”.

Vælg en blush efter humør og effekt

Vælg farve efter humør, og hvilken effekt du ønsker.

Pink blush vil give dig et friskt udseende som efter en dejlig gåtur.

Korale nuancer er allround – en dejlig farve til let solbrun hud.

Gyldne jordfarver skaber et lidt solkysset look a la solpudder.

Her får du inspiration til 3 forskellige blush

https://imgix.femina.dk/1817-skoenhed-body-a.jpg

Giv dine kinder et strejf af farve og naturlig glød med Elizabeth Arden Cool Glow Cheek Tint i den varme nuance Nectar. Den vandbaserede geléformel virker kølende på huden og tones nemt ud, 300 kr.

Få friske forårskinder med Tromborg Blush, en blush i pudderform, der nemt stryges på kinderne. Her i nuancen Coral, 180 kr.

Bobbi Brown Pot Rouge For Lips And Cheeks Pale Pink er cremet blush og læbefarve i ét. Dup den på kinderne med en finger, og tón godt ud, 250 kr.

Highlighter guide - sådan lægger du highlighter

Giv ansigtet ekstra lys med shine, også kaldet highlighter, det giver flot skinnende glød til ansigtet.

Highlighter findes både i flydende form, som creme, og som pudder og er et produkt med partikler, der lyser op og fremhæver det sted på ansigtet, den lægges på.

1. Læg highlighteren på det øverste af kindbenene, lige over din blush, og tón godt ud. Undgå eventuelle rynker omkring øjnene, da de ellers bliver fremhævet.

https://imgix.femina.dk/1817-skoenhed-4.jpg

2. Træk nu highlighteren lidt op i tindingerne, og før den ind under brynet, så den nærmest ligger som i V-form. Kom eventuelt lidt i inderste øjenkrog for at give ekstra liv.

https://imgix.femina.dk/1817-skoenhed-5.jpg

3. Det færdige resultat: Ny, frisk glød.

https://imgix.femina.dk/1817-skoenhed-6.jpg

Her får du tips til 3 highlighter, der giver dit ansigt glød

https://imgix.femina.dk/1817-skoenhed-body-b.jpg

Lys ansigtet op med Revlon Highlighter Palette, en highlighter i pudderform. Findes i 3 nuancer, her Rose Glow, 109 kr.

Make Up For Ever Ultra HD Liquid Highlighter er en flydende formel, som du påfører med finger eller pensel. Giver en flot naturlig udstråling, 275 kr.

Få frisk, skinnende glød med Youngblood Illuminate Highlighting Palette, der indeholder 6 flotte cremeskygger med perlemor-effekt, 399 kr.

Læs også