https://imgix.femina.dk/media/1d83fd37075b4c4abb939b33351c3e7e.jpg
Skønhed

Tøjstil: Find dine farver

14. oktober 2009
af Lise Nehm
Foto: Colourbox
Har du en favoritfarve? Højst sandsynligt. Men har den fulgt dig længe, så er det måske på tide at tjekke, om du er vokset fra den – eller om den trænger til et frisk pust. De farver, der klæder dig, vil nemlig typisk ændres i takt med, at du udvikler dig, såvel mentalt som fysisk. Giv dine personlige farver et servicetjek med denne guide

KENDER DU DINE FARVER?!

Klik her, og besøg Nyt Images hjemmeside www.nytimage.dk, hvor du bl.a. kan få lavet et personligt Colour Direction-farvekort med dine 16 bedste farver for 198 kr.

Er du lys
… har du lyst hår, lyse øjne og lys hud. I udgangspunktet vil du se godt ud i alle lyse eller medium farver op til ansigtet, men du kan bære alle farver i farvehjulet, så længe du holder dem i en sart nuance. Den klassiske sorte kan du også sagtens bruge - så længe du bare husker at bryde den tunge farve med noget lyst mod dit ansigt, eksempelvis et tørklæde, en vest eller et smykke. Er du en skandinavisk type med blå øjne, vil orange og gule toner fremhæve dine øjne. Brug også gerne blå, blågrå, blågrøn og blåviolette farver.

Er du dyb
… har du mørkt hår, mørke øjne og mørk eller lys hud. Med din farvelægning kan du bruge alle dybe og intense farver i hele farvehjulet. Du er flot i koksgrå, mørk brun, ren hvid og sort, som du også kan bære op til ansigtet. Brug gerne lilla, grønne, blå og gyldne farver, der fremhæver brune øjne.

Er du klar
… har du mellemblond/mørkt hår, lyse øjne og lys hud. Stærke, klare farver er lige dig! Tag udgangspunkt i din øjenfarve, og benyt dig af hele den rene udgave af farvehjulet - inklusive sort og hvid. Stærke kontraster er flotte til dig. Lilla og røde nuancer fremhæver grønne øjne.

Er du dæmpet
… har du lyst hår, evt. lysnet, mørke øjne og mørk eller lys hud. Du kan bruge hele farvehjulet og er særlig smuk i alle afdæmpede og douce farver. Lilla, grøn og blå fremhæver mørke øjne.

Er du varm
… har du en rødlig/gylden hårfarve, lyse eller mørke øjne og lys eller fregnet hud. Alle medium farver med gule undertoner og især naturfarver som brændte, gyldne og grønne passer perfekt til dig. Har du grønne øjne, kan du fremhæve dem med lilla. Til gulgrønne øjne gulgrøn og lilla. Blå øjne fremhæves med orange og gylden.

Er du kold
… har du en kold hårfarve, eksempelvis gråt/hvidt/platinblondt hår, kold/lys øjenfarve, rosa eller solbrun hud. Du kan bruge alle medium farver i farvehjulet, og især dem med blå undertoner vil passe godt til dig.

LÆS OGSÅ: MAKEUPATISTENS FAVORITTER>>

Læs også