https://imgix.femina.dk/media/websites/qmag-dot-dk/website/engangsbilleder-2014/maj/makeupfri-p.jpg
Skønhed

Tag en makeup-fri mandag – og støt unge pigers selvværd

1. maj 2014
af Malene Fich Weischer
foto: instagram og privat
Dove har efterhånden indskrevet sig som et af de beauty-firmaer, som for alvor ønsker at rykke ved kvinders ofte helt urealistiske forestilling om, hvordan man skal se ud. Nu har de fundet på noget nyt. Og du kan være med til at hjælpe!?

Den er helt gal med selvværdet herhjemme. Alt for mange af os værdsætter ikke det udseende og den fantastiske krop, vi allerede har - i stedet jager vi uopnåelige idealer og glemmer helt, at vi alle er noget helt særligt. Det har de også fået øjnene op hos inde hos Dove, der allerede har lavet flere kampagner, hvor målet er at værdsætte forskelligheden i vores udseende.

- Selvom danske piger og kvinder er verdensberømte for at se godt ud, står det slemt til med selvværdet, viser en ny undersøgelse foretaget af analyseinstituttet Voxmeter. Flere end halvdelen af alle danske piger og kvinder siger bl.a. i undersøgelsen, at de gerne ville værdsætte deres eget udseende mere - og hver tredje har et ønske om at føle sig smuk nok til at gå helt uden make-up, fortæller Dove i anledning af, at de nu har lanceret endnu en kampagne, som skal få os almindelige kvinder til at få det bedre med os selv, nemlig #makeupfrimandag

> Deltag også i vores #makeupfrimandag konkurrence og vind produkter fra Dove

Tag et billede uden makeup

#makeupfrimandag går i al sin enkelthed ud på, at de opfordrer alle kvinder til hver mandag gennem hele maj måned at lægge et selfie uden makeup på enten Doves Facebook-applikation eller Instagram med hashtagget #makeupfrimandag

Dove donerer så 5 kr. for hvert uploaded selfie til velgørenhedsorganisationen Global Dignity, der arbejder for at støtte unge piger og kvinders selvværd. Og Dove har afsat helt op til 100.000 kr, så det er bare med at komme i gang med selfierne.

- Udover at støtte en god sag, ønsker Dove også med selfie-selvværdskampagne at få danske kvinder til at revurdere deres skønhedsidealer, se sig selv med mere positive øjne - og vise deres omverden, at de er glade for deres eget, naturlige jeg, slutter de af.

Er du frisk på en selfie uden makeup? Det er vi!


Artiklens forfatter - hjemme på badeværelset,
uden makeup!
#makeupfrimandag

Læs også