https://imgix.femina.dk/media/f01b3166a75548b4849bdde5cdfb6d82.jpg
Skønhed

Smuk hud på 3 budgetter

30. oktober 2011
af SANDIE WINKEL, AHN LINE WOO SHING HAI OG MARIA JÖNSSON BEBE
Hvilken oplevelse får man for 100, 500 eller 1000 kr.? Q har testet ansigtsbehandlinger og guider dig.

100 KR.
DEN DERHJEMME
Kan en ansigtsbehandling overhovedet være lækker, når det er en selv, der skal agere kosmetolog? Ja, det kan det overraskende nok - endda med højt humør,for ikke nok med at du kan rende rundt i joggingtøj, så kan det gøres uden, at sparegrisen tømmes totalt.

DET TESTEDE VI:
En hjemme-ansigtsbehandling med hjemmelavet maske og velvære til cirka 100 kr.


Køb IMEDEEN i Qshoppen

SÅDAN VAR DET:
Med stearinlysene tændt, hårbåndet bundet stramtog uldsokkerne på, vaskede jeg først ansigt med en rensemælk, som jeg masserede godt rundt i krydderen, så der ligesom var lidt ansigtsmassage over det. Samtidig havde jeg fyldt håndvasken med varmt vand og tilsat et par dråber lavendelolie for en afslappende effekt. Efter afrensningen nuppede jeg en fugtet vaskeklud og rensede af.

Så miksede jeg min egen, hjemmelavede, og dermed billige, æble-ansigtsmaske, som er velegnet til de fleste hudtyper. Til æblemasken skal man bruge 1 æble, 2 spsk. honning og en blender. Skræl æblet og fjern kernehuset. Blend æblet og tilsæt honning. Sæt blandingen i køleskabet i 10 minutter. Den kølede ansigtsmaske fordelte jeg og lod sidde i en halv time, mens jeg læste et blad. Til sidst rensede jeg det hele af med lunkent vand og sluttede af med en skintonic af afkølet kamillete og min natcreme.

ER DET PENGENE VÆRD?
Selvom jeg selv skulle gøre alt arbejdet, føltes det rigtig rart at gøre sig umage for at give sig selv ekstra luksus. Og når man bare er derhjemme alene, behøver man heller ikke sniksnakke med en behandler, men kan gøre og ligne ligedet, der passer én! At det ikke kostede mig mere end lidt æbler, honning, olier, kamillete og min gode, dejlige natcreme betyder blot, at jeg kan gøre det igen snart - uden dårlig samvittighed over økonomien. Naturligvis savner man bare lidt,at blive nusset igennem af en anden og bare liggeog tage i mod.

Læs også: Bland din egen bodyscrub

1000 KR.
DEN DYRE
Man kan også spæde ekstra til og købe sig en luksus-ansigtsbehandling. Her er der ofte mere massage og mere velvære involveret. Det er den slags behandlinger, der for de fl este hører til sjældenhederne - men er det værd at investere i?

DET TESTEDE VI:
Signature behandling hos Complete Me, der blev kåret til Københavns bedste Wellness 2011 - dog uden rygmassage pga. graviditet - til 895 kr.


Tromborg herbal shampoo

SÅDAN VAR DET:
Hos Complete Me har de en holistisk tilgang til skønhed, og i deres Signature-behandling er der fokus på, at ansigtsbehandlingen også bliver fyldt med velvære. Først får man en let massage af ryg, nakke og hovedbund, og så pakkes hænder og fødder ind i "Sothing Oil wraps", hvor hænder og fødder smøres ind i en varm olieblanding, der er med til atblødgøre huden. Herefter pakkes fødder og hænder ind i wraps af fl ydende paraffin, der medvirker til, at olien trænger godt ind i huden. Alle produkter, fra rensning til peeling og serum udføres som med ansigtsmassage, sådet hele fl yder sammen i en lang omgang velvære, der samtidig plejer huden.

ER DET PENGENE VÆRD?
Alt hos Complete Me, fra den smoothie man får serveret til indretningen og duften, emmer af luksus. Rebecca, der stod for behandlingen, var super sød, og hun lod mig straks mærke, at derher først og fremmest var fokus på, at det skulle være en rar oplevelse - og mindre klassisk hudbehandlende, f.eks. undgår man her den smertefulde dybderens.

Så hvis man har en skov af hudorme, er det måske ikke her, man skal lægge pengene. Signature er ultra afstressende - faktisk vil jeg kalde det den ultimative "blivenusset- om-oplevelse", og jeg faldt ret hurtigt i søvn! 895 kr. er mange penge at tage ud af budgettet, men hvis man skal give en venindegave, den ultimative polterabend-behandling, eller kender en, der virkelig trænger til at blive forkælet, er det her altså perfekt.

Læs også: Kend din cremetype

500 KR.
DEN BUDGETVENLIGE

På rigtig mange klinikker ligger prisen for en ansigtsbehandling lige omkring en plovmand for en omgang dybderens, maske osv. Det er måske ikke hver måned, der er plads i budgettet, men er det dine penge værd?

DET TESTEDE VI:
Basis ansigtsbehandling hos økologiske Sense of Beauty i København til 475 kr.


Peel off mask fra JorgObé
kan købes i Qshoppen

SÅDAN VAR DET:
Sense of Beauty er et relativt lille sted på Østerbro i København. Da jeg ankommer, i god tid, bliver jeg taget imod med smil. Jeg bliver placeret i en stor, blød stol med et glas vand og en stak blade. Lidt efter bliver jeg hentet af behandleren Maria.

Placeret på briksen under et lunt tæppe kigger Maria på min hud, inden hun begynder at afrense den. Hun forklarer mig, at min hudtype er 'kombineret', mens min hudtilstand er karakteriseret ved tørre kinder og en lidt fedtet T-zone. Jeg får derfor at vide, at rensemælk fungerer bedst til min hud, da den tilfører ekstra fugt fremfor at affedte. Herefter får jeg enpeeling og en god omgang damp, der åbner porerne og gør huden modtagelig over for de produkter, hun senere vil bruge. Jeg får herefter lov til at ligge en stund for mig selv i dampen. Totalt afslappende.

Da peelingen er vasket af, er det tid til en omgang ansigts- og skuldre/nakke-massage. Det her er himmelsk. Intet mindre! Jeg slapper så meget af, at jeg i et kort øjeblikfalder i søvn. Pinligt, men en god reminder om, hvor afslappet jeg egentlig er. Opvågnet får jeg lagt en maske, og efter den har fået lov at virke og er blevet vasket af, står den på serum, ansigtscreme og øjencreme. Lækkert!

ER DET PENGENE VÆRD?
Det er SÅ meget pengene værd, og det er bestemt ikke sidste gang, jeg lægger min krop på briksen hos Sense of Beauty. Jeg føler mig helt ny, ren og virkelig afslappet.Der er masser af velvære, og samtidig giver Maria mig en kærlig opsang om, at jeg bør pleje min hud lidt bedre og oftere, end jeg gør (og jeg ved, hun har ret). Jeg får en stak gode råd og en fi n lille seddel med produkter, som Maria vurderer, vil være særligt gode til min hud. Virkelig fi n service!

Til prisen bliver det ikke en ugentlig seance for mit vedkommende, men faktisk synes jeg, at det er alle de 475 kroner værd. Samtlige produkter er økologiske, personalet er skønt og velvære er svær at sætte pris på.

Læs også: 10 ansigtsmaske opskrifter du bør prøve

Læs også