https://imgix.femina.dk/media/sondag/2014/02/08/skoenhedsprodukter/smide-ud-prim.jpg
Skønhed

Skønhedsprodukterne du bør smide ud

21. februar 2014
af Lisbeth Madsen, Aller Media
Foto: Panthermedia
Selv de mest populære skønhedsprodukter kan faktisk vise sig at gøre mere skade end gavn for hår, hud og negle. Tjek, om du har nogle af de største syndere i toiletskabet.

Trænger du til at få sorteret ud blandt dine skønhedsprodukter og din makeup, så får du her et overblik over, hvilke produkter det faktisk er bedst at skille sig af med.

Det er skønhedssitet Beautyhigh.com, der har talt med forskellige fagfolk, som forklarer, at vi ofte har skønhedsprodukter derhjemme, som i bedste fald er unødvendige og i værste fald ødelægger det, som produkterne egentlig skulle pleje eller forskønne.

LÆS OGSÅ: Sådan undgår du, at din makeup får dig til at se ældre ud

Se listen med seks af de værste produkter:

Skintonic
Hvis du bruger meget tid på dine daglige skønhedsrutiner og gerne vil skære lidt ned, så er din skintonic det oplagte sted. Den er i bedste fald overflødig og i værste fald udtørrer den din hud, hvis den indeholder alkohol. Det er dermatologen Jeannette Graf fra Mount Sinai School of Medicine, der forklarer, at man tidligere brugte skintonic for at neutralisere hudens PH-værdi efter brug af rensemiddel. Men i dag er stort set alle renseprodukter tilpasset hudens PH-værdi, så din skintonic er unødvendig.

Oliefri ansigtscreme
Har du fedtet hud, så har du måske valgt en ansigtscreme uden olie. Men det kan meget vel være den forkerte strategi, advarer Jeannette Graf. Hvis ikke du tilfører din hud nok fugt, så vil den overkompensere og i stedet blive endnu mere fedtet. Olie er faktisk ideelt til at beskytte og fugte din hud, fordi det efterligner den olie, som din hud selv producerer.

LÆS OGSÅ: Vælg den rigtige creme. Her er fem ingredienser, som din creme skal indeholde

Scrub med grove ingredienser
Har du en body- eller ansigtsscrub stående, som indeholder grove slibemidler som knuste valnøddeskaller eller knus abrikoskerne, så er det på tide at smide droppe dem. De er alt for hårde for huden, forklarer Jeannette Graf. Sørg for at vælge en scrub, der indeholder meget ensartede små korn i stedet, eller vælg en kemisk peeling, der indeholder frugtsyre.

Vandfast mascara
Den vandfaste mascara får meget let dine vipper til at klumpe sammen, og du risikerer let, at mascaraen går af i flager. Det forklarer makeupartisten Misha Shahzada fra ArtMix Beauty. Hun anbefaler, at du i stedet vælger en god almindelig mascara, og derpå lægger en vandfast topcoat.

Hårprodukter med salt
Har du investeret i et stylingprodukt, der indeholder salt og bruger det til at skabe det perfekte strandlook, så risikerer du at udtørre dit hår med det. Hvis du nægter at skille dig af med produktet, så sørg for kun at benytte det ved sjældne lejligheder. Der findes heldigvis andre produkter på markedet, der på samme måde kan skabe hold og volumen i håret uden at tørre det ud.

Sulfater
Sulfat, oftest betegnet som SLS på ingredienslisten, er formidabelt til at fjerne olie og skidt fra hud og hår. Og så giver det en skummende effekt. Men det er også meget udtørrende, og hvis dit hår er farvet, vil det hurtigere få farven til at glide ud. Vælg i stedet en shampoo til håret og til kroppen, som er fri for sulfat, så gør du både dig selv og miljøet en tjeneste.

Læs også