https://imgix.femina.dk/media/websites/qmag-dot-dk/website/billeder-2015/januar/tinenytaarblogprim.jpg
Skønhed

Skal dine ønsker om mere energi og velvære opfyldes i år?

5. januar 2015
af Kost- og ernæringsterapeut Tine Grandjean & Malene Fich Weischer
foto: Shutterstock
Et nyt års begyndelse får os til at skue fremad. Ofte handler nytårsforsætterne om at leve sundere, spise grønnere, motionere mere, holde op med at ryge osv. Men heldigvis slipper andre ønsker oftere ind på listen nu. Som at elske mere, smile mere, være mere tilstede. Læs med her!

Der er en sammenhæng mellem vores sundhed og vores væren i glæde, energi og ro. Vores krop og sind reguleres af hormoner, vitaminer og mineraler, og vi kan derfor selv gøre en hel masse for at få et større velvære og en bedre balance. Det vil hjælpe os til det overskud og den glæde, som flere og flere længes efter.

Om Tine Grandjean

Tine Grandjean har arbejdet med sundhedsfremme og forebyggelse i 18 år. Hun er uddannet Ernæringsterapeut, Professionsbachelor i ernæring, Kerneterapeut og har løbende fulgt kurser ved DET, Skolen for psykosomatik og CET.

Har de seneste 9 år arbejdet som ernæringsterapeut med behandling af sygdomme og ubalancer, og er desuden forfatter til bogen "Elsk maden".

Se mere om Tine på hendes hjemmeside Sundmedmad.dk

Vi skal ikke være sunde for sundhedens skyld. Vi skal ikke være sunde for at være slanke og se godt ud. Vi skal ikke være sunde i frygten for onde sygdomme. Det er bevæggrunde, der hurtigt fordamper i tågerne af den sidste nytårsraket.

Sundheden har vi brug for til at have energi og glæde i, hvad vi gør netop nu. Energi til at opfylde vores ønsker og leve vores liv, som vi ønsker. For at nå de mål ligger der et vigtigt arbejde i at finde sin egen indre drivkraft. De ydre ting, som udseende og offentlige anbefalinger, kan ikke bringe os i den proces, det er at forandre dybt forankrede vaner.


>> Læs også: Lider du af binyretræthed?

Opdag, hvad din krop fortæller dig

Lad 2015 være det år, hvor du tager din sundhed i egne hænder. Du rummer selv den største viden om, hvad der er godt for dig. Fordi din krop fortæller dig det. I vores kultur har vi dog ikke rigtig lært at lytte til vores signaler og behov. Vi har ikke lært at mærke og tolke kroppens signaler.

Den herskende kultur har været medicinens, genetikkens og hurtighedens umiddelbare fortjenester. Men efter årtier med ensidig mad, sukker, kemi og industrielt fremstillet mad er vores sundhed og velvære på slingrekurs. Derfor har vi fået en markant øget opmærksomhed på vores muligheder for selv at påvirke vores sundhed.

Måske har du brug for hjælp til at tolke tegnene? Hjælp til at se sammenhænge og i høj grad hjælp til at vide, hvordan du kan regulere hormoner, immunsystem, fordøjelse og energiniveau?
Processen kan lettes og kvalificeres med en trænet sparringspartner ved sin side. En professionel fagperson, som kan guide i tegn fra krop og sind. Den, som kender til forskningsresultaterne for mad, krop, sundhed. En fagperson, som kan inspirere og være den blide hånd i ryggen, når nye veje skal betrædes.
Det kan ikke være din læge. Systemet er ikke indrettet til det. Lægen har ti minutter og er uddannet i medicin.

De dybere behov

At leve sundere begynder med at afdække sine blokeringer for de sunde valg. Det begynder med at mærke godt efter, hvad der er vigtigt for at leve det liv, du ønsker dig.

Har du haft de samme ønsker år efter år uden at kunne forfølge dem, så er der helt sikkert en årsag. Det hjælper ikke at ranke ryggen endnu mere og stramme sig endnu mere an. Det bliver en lang kamp, der tager din energi i stedet for en rejse ind i et liv, som du drømmer om.

At leve sundere begynder med at tilføje noget. Ikke, som mange mennesker tror, med at eliminere noget.

Har du behov for det, er du velkommen til at ringe for en lille snak. Så du kan fornemme, om jeg er dén, der kan hjælpe på vej. Netop nu i januar har jeg et tilbud om 2 sessions for 1400. Du sparer 350 kr. Tilbuddet gælder i januar.

Læs også