nivea
Annonce
Annonce

Silke Grane: “Man kan se i mit ansigt, at jeg har smilet meget i mit liv”

4. august 2022
Annonce for Nivea
Gennem mere end 20 år i skønhedsbranchen har Silke Grane undersøgt alt fra hudplejeingredienser til kosmetiske behandlinger. I samarbejde med Nivea har vi talt med hende om, hvordan synet på skønhed har ændret sig gennem tiden.
Nivea logo

Silke Grane har prøvet lidt af hvert.

Gennem mere end 20 år i skønhedsbranchen har hun arbejdet som makeupartist, skønhedsjournalist og blogger og undersøgt hudplejeprodukter, kosmetiske behandlinger og alt derimellem. I løbet af den tid har vores syn på, hvad skønhed er, ændret sig en del.

Hun lægger vægt på, at skønhed i dag handler mere om bredde og personlighed end før i tiden.

– Det er fantastisk befriende at se skæve tænder, strækmærker, aldringstegn og pigmentforandringer i reklamer og på Instagram, for det er jo sådan, de fleste af os ser ud. Det ægte er mere spændende og charmerende end det perfekte.

Hun beskriver det som en naturlig bølge, der ser ud til at fortsætte.

– Jeg håber og tror, at der bliver endnu mere plads til diversitet, og at vi kommer til at se flere minoriteter i skønhedsbilledet. Det gør, at de unge kan se, det er okay at skille sig ud. Jeg tror, vi kommer til at dyrke det rigtige menneske og det naturlige udseende.

Hvad kan skønhedsindustrien gøre for at bidrage til udviklingen?

– Jeg synes, vi bør skrue ned for retoucheringen og makeuppen på billeder. For forbrugerne er det rart at spejle sig i ægte mennesker med aldringstegn, porer og struktur i huden. Billeder skal hellere være realistiske end perfekte.

Hvordan har synet på hudpleje ændret sig?

– Forbrugerne er generelt blevet mere bevidste om, hvilke ingredienser der er i deres hudpleje. Nogle går efter naturlighed og økologi og undgår parfume og parabener. Andre går efter ingredienser, de ved virker. Jeg kan tydeligt mærke, at forbrugerne er blevet mere kritiske. Når jeg skriver noget på min blog, tager læserne det ikke bare for gode varer, men spørger mere ind.

Silke Grane om hud og alder.
Silke Grane er 51 år og bor i Hellerup sammen med datteren Carla på 17 år. Hun har arbejdet i skønhedsbranchen i over 20 år, blandt andet som makeupartist, skønhedsjournalist og blogger.

Hvilke ingredienser er særligt gode for huden?

– Ingrediensen Q10 er rigtig god til at gøre huden fast og elastisk. Med tiden falder huden sammen – ligesom en madras med slappe fjedre. Det skaber ujævnheder på overfladen. Q10 gør, at huden bliver spændstig igen, så overfladen naturligt bliver glat. Tre andre gode ingredienser er kollagen, som er med til at styrke huden, hyaluronsyre, som hjælper med at holde på fugten, og vitamin a, som er god mod aldringstegn. Der er også niacinamid, som er en superhelteingrediens mod bumser, tørhed og linjer.

Hvordan holder man huden sund, i takt med at man bliver ældre?

– At få sin søvn og drikke vand nok er to af de vigtigste råd til at bevare en sund hud. Det er også vigtigt at passe på solen ved at bruge solcreme hele livet, for det beskytter mod de mørke pigmentpletter. Solcreme er den bedste anti-age-creme, der findes. Et sidste råd er at bruge gode hudplejeprodukter i ansigtet, der passer til ens hudtype.

Kan man godt hvile i sin alder og samtidig pleje sit udseende?

– Jeg synes jo ikke, at det ene udelukker det andet. Jeg har selv prøvet lidt forskelligt, fordi jeg er nysgerrig efter at vide, hvad der virker. Jeg har prøvet botox rundt om øjnene, men det var ingen succes. Jeg bruger mit ansigt meget i min mimik, og det kunne jeg kunne slet ikke, fordi det stivnede. Til gengæld var jeg ret glad for at få et øjenbrynsløft, for det gav mit ansigt lidt friskhed.

– Jeg synes bare, man skal gøre, hvad man har lyst til, og lade være med at lade sig styre af andres meninger. Man kan godt hvile i sig selv og samtidig have lyst til at prøve noget nyt med sit udseende. Jeg er egentlig ret glad for mine aldringstegn. Man kan se i mit ansigt, at jeg har smilet meget i mit liv, og at jeg har haft meget at glæde mig over.

Silke Grane i samarbejde med Nivea

Hvad er Q10?

Q10 findes naturligt i kroppens celler, men niveauet falder med alderen. Q10 er vigtig for hudens evne til at genopbygge sig selv, og den beskytter desuden mod oxidativ stress – ubalance i huden – hvilket har en betydning for hastigheden af hudens aldringsproces. Du kan derfor med fordel inkorporere Q10 i din daglige hudpleje, hvis du ønsker at udsætte hudens aldringstegn.

Niveas serie med Q10 stimulerer hudens egen kollagenproduktion og forbedrer hudens fasthed og elasticitet. I serien finder du cremer til flere forskellige aldre og hudtyper, så der er helt sikkert også en creme til dig.

Læs også