vibeke nielsen
Skønhed

Se Vibekes forvandling: Fra farvet hår til gråt hår

8. januar 2019
af Redaktionen
Foto: Stine Heilmann og Martin Tanggaard
Sidste år tog feminas skønhedsredaktør Vibeke Nielsen en drastisk beslutning: Hun besluttede at stoppe med at farve sit hår mørkt for at dække over de grå hår, og i stedet lade den naturlige grå farve vokse ud - med lidt professionel hjælp for at få det bedste resultat. Se videoerne her, hvor vi har fået lov at følge hendes fine forvandling fra farvet, mørkt hår til gråt og naturligt hår.

Siden september sidste år har feminas skønhedsredaktør Vibeke Nielsen haft gang i noget af et projekt: Nemlig at gå fra helt mørkt og farvet hår til naturligt, gråt hår - og dén proces, har vi fået lov til at følge i videoerne herunder.

Med på trenden

Da Vibeke var i starten af 30'erne, dukkede de første grå stænk op i hendes hår, som hun allerede dengang farvede. Men det var først, da hun ramte 40'erne, at de grå hår blev mere tydelige.

- På et tidspunkt midt i mine 40'ere, blev det noget rod med striber og udgroninger. Der begyndte jeg at farve mit hår i en tone, som jeg i dag godt kan se, var alt for mørk. Så jeg var fanget i et "udgroningshelvede". Til sidst var der jo en grå racerbane i skilningen efter kun tre uger.

Hvad var udslagsgivende for, at du valgte at springe ud i den grå hårfarve?

- Jeg orkede bare ikke mere. Det blev for dyrt og for tidskrævende. Samtidig kunne jeg se, at trenden med gråt hår voksede, så jeg besluttede, at jeg ligeså godt kunne hoppe med på den.

Hvordan har processen med at gå fra farvet hår til gråt hår været for dig?

- Jeg fik først renset rigtig meget farve af ved hjælp af afblegning. Derefter skulle der vokse en naturlig bund på 4-5 cm. ud, som frisøren kunne arbejde med. Det var meget grænseoverskridende, for jeg syntes ikke, det var så fedt at skulle gå rundt med en grå udvoksning. Men det var nødvendigt for processen og gav en mere naturlig overgang mellem det gamle og det nye hår.

Naturen ved bedst

I dag er Vibeke glad for, hun tog beslutningen om at springe ud i det grå hår. Det har gjort livet nemmere for hende på hårfronten:

- Og så synes jeg egentlig, at min hudtone og det grålige hår passer meget bedre til mig end det mørke hår, hvor kontrasten var alt for stor. Naturen ved i virkeligheden, hvad der er bedst, tror jeg!

Vibekes hår er endnu ikke fuldstændig gråt, men planen er, at lade håret vokse nu.

- Jeg har fået klippet en god bid af af håret, så det går hurtigere med at få hele manken i samme look. Det, der vokser ud, er gråt, men kommer ud i en mørkere salt- og peberfarve, end jeg havde troet, for jeg er nemlig helt hvid i tindingerne. Jeg er så glad for, jeg tog beslutningen, siger Vibeke.

Vibekes vej til gråt hår, del 1: Fra farvet til gråt hår

Vibekes vej til gråt hår, del 2: Sådan plejes det grå hår

Fra farvet til gråt hår - på 11 sekunder:

https://imgix.femina.dk/vibeke-graat-haar-1.jpg

Læs også