Vores favoritter: De 9 bedste ansigtsolier til alle hudtyper
Skønhed

Se favorit-listen: De 9 bedste ansigtsolier i 2023

21. august 2023
af Redaktionen
Foto: Unsplash
Døjer du med følsom eller tør hud, er det heldigt, at der findes gode ansigtsolier, som giver masser af fugt. Vi har samlet vores favoritter lige her – og alt, du ellers behøver at vide om de gyldne dråber.

Denne artikel indeholder sponsorerede links.

Er din hud tørstig efter fugt? Giv den et skud ansigtsolie, og vink farvel til tørre kinder. Ansigtsolie er nemlig et fantastisk produkt, der fugter i dybden, styrker hudbarrieren, stimulerer cellerne, reducerer rødme og giver en jævn hudtone.

Men hvad er egentlig den store forskel på et serum og en olie, har du brug for begge dele, og hvornår påfører du ansigtsolie? Vi forklarer alt, hvad du behøver at vide om ansigtsolie – og guider til vores favoritter, der alle gør underværker for huden.

De bedste ansigtsolier – alle vores favoritter i 2023

Scroll ned for at læse længere anmeldelser af produkterne.

  • Bedste ansigtsolie til tør hud

Santal Oil – Clarins

  • Bedste aktive ansigtsolie

Bakuchion Face Oil – Jorgobé

  • Bedste ansigtsolie på budget

Renewing Face Oil – ACO

  • Bedste ansigtsolie til glød

ACO Glow Vitamin C Face Oil booster – ACO

  • Bedste ansigtsolie til natten

Midnights Recovery Concentrate – Kiehl's

  • Bedste ansigtsolie til følsom hud

Submersive serum paradoxe – Beauté Pacifique

  • Bedste økologiske ansigtsolie

Facial Oil Delight – Rudolph Care

  • Bedste ansigtsolie til moden hud

CitraFirm Face Oil – Exuviance

  • Bedste ansigtsolie med retinol

Miracle Facial Oil – Evolve

De 9 bedste ansigtsolier i 2023

Favorit-listen: De 9 bedste ansigtsolier

Vi har gennemtrawlet junglen af ​​ansigtsolier – og samlet de 9 bedste i listen herunder.

Bedste ansigtsolie til tør hud, Santal Oil – Clarins

Tør, flagende og kløende hud? Det er intet problem for Santal Oil fra Clarins, som er en klar favorit, der fungerer både dag og nat. Ansigtsolien er skabt til at berolige, styrke og afbalancere huden – og så er den også prisvenlig.

Her kan du læse mere om Santal Oil fra Clarins

Bedste ansigtsolie til tør hud, Santal Oil – Clarins

Læs mere og køb produktet her

Bedste aktive ansigtsolie, Bakuchiol face oil – Jorgobé

Bakuchiol Face Oil er til dig, der ønsker en mild, men effektiv, anti-ageing effekt. Ansigtsolien indeholder nemlig akuchion – naturens alternativ til retinol, som booster hudens produktion af kollagen. Det betyder, at fine linjer og rynker reduceres, samtidig med at huden efterlades blød og fugtet.

Bedste aktive ansigtsolie, Bakuchiol face oil - Jorgobé

Klik her for at gå direkte til produktet

Bedste ansigtsolie på budget, Renewing Face Oil – ACO

Længe leve overkommelige hudplejeprodukter – og Renewing Face Oil er i hvert fald ét af dem. Ansigtsolien virker til alle aldre, giver dejlig fugt og en utrolig glans. Derudover er olien skøn at blande med foundation for en strålende hud hele dagen. Antioxidanterne Q10 og E-vitamin, rapsolie og kokosolie gør huden blød, smidig og godt gennemfugtet.

Renewing Face Oil kan købes her

Bedste ansigtsolie på budget, Renewing Face Oil – ACO

Klik her for at gå direkte til produktet

Bedste ansigtsolie til glød, Glow Vitamin C Face Oil booster – ACO

For dig, der ønsker en frisk glød, kommer her ACO Glow Booster. Denne kraftfulde antioxidant beskytter huden mod frie radikaler og giver huden et boost af glød. Den lette olie indeholder udover vitamin C også hyaluronsyre, der fugter huden intensivt.

Læs mere og køb produktet her

Bedste ansigtsolie til glød, Glow Vitamin C Face Oil booster – ACO

Klik her for at gå direkte til produktet

Bedste ansigtsolie til natten, Midnight Recovery Concentrate – Kiehl's

Kiehl's Midnight Recovery Concentrate har konsistens​​ som en serum, men fugter som en olie. Olien, der er velegnet til brug om natten, indeholder blandt andet beroligende lavendel og squalane, som balancerer huden. Brug på eget ansvar – produktet er utroligt vanedannende.

Læs mere og køb produktet her

Bedste ansigtsolie til natten, Midnight Recovery Concentrate – Kiehl's

Klik her for at komme direkte til produktet

Bedste ansigtsolie til følsom hud, Submersive Serum Paradoxe – Beauté Pacifique

Submersive Serum Paradoxe er hurtigt blevet en klassiker. Produktet er en hybrid mellem serum og olie, som fugter og blødgør huden. Produktet indeholder blandt andet chilensk druekerneekstrakt og resveratrol (som kommer fra røde druer og har stor effekt på aldrende hud), som begge virker beroligende på huden. Velegnet til alle hudtyper – også den mest følsomme.

Læs mere og køb produktet her

Bedste ansigtsolie til følsom hud, Submersive Serum Paradoxe – Beauté Pacifique

Klik her for at gå direkte til produktet

Bedste økologiske ansigtsolie, Face Oil Delight – Rudolph Care

Ultralet ansigtsolie, der smelter ind i huden uden at fedte – og så til en fornuftig pris og certificeret med Svanemærket. Olien fra Rudolph Care er en særlig kombination af fem økologiske olier; broccoliolie, avocadoolie, sesamolie, abrikosolie og acaiolie.

Her finder du Face Oil Delight

Bedste økologiske ansigtsolie, Face Oil Delight - Rudolph Care

Klik her for at gå direkte til produktet

Bedste ansigtsolie til moden hud, CitraFirm Face Oil – Exuviance

En dejlig cocktail af hyben, abrikos og arganolie sammen med antioxidanter som vitamin A, E og C gør CitraFirm Face Oil til et perfekt produkt, hvis du har moden hud og gerne vil arbejde "anti-aging". Når det er sagt, kan alle aldre selvfølgelig bruge olien, som hjælper med at styrke hudens barriere og stimulerer cellefornyelse og kollagenproduktion.

Bedste ansigtsolie til moden hud, CitraFirm Face Oil – Exuviance

Klik her for at gå direkte til produktet

Bedste ansigtsolie med retinol, Miracle Facial Oil – Evolve

Denne nærende, men meget lette ansigtsolie indeholder naturlig retinol fra økologisk hyben og antioxidanter fra økologisk arganolie, der genopliver moden og tør hud. Olien har en skøn og delikat duft af økologisk rose og beroligende økologisk vanilje.

Du kan læse mere om og købe Miracle Facial Oil her

Bedste ansigtsolie med retinol, Miracle Facial Oil - Evolve

Hvornår skal du bruge ansigtsolie?

Der er uenighed på området her, og der er faktisk ikke noget rigtigt eller forkert. Nogle foretrækker at påføre ansigtsolien efter serum og før dag- eller natcreme, mens andre foretrækker at påføre dag- eller natcreme først. Andre foretrækker også kun at bruge ansigtsolie om natten.

Der findes også forskellige typer ansigtsolier, nogle lettere, andre rigere. Har du en ansigtsolie med en rigere tekstur, kan det være en fordel at smøre den på efter din fugtcreme for at holde fugten inde, mens en lettere olie kan påføres før din dag- eller natcreme.

Hvordan bruger man ansigtsolie?

Det er let at bruge ansigtsolie. Tag et par dråber i håndfladen – og med et par dråber mener vi virkelig kun et par stykker, olien er utrolig tyk – varm den mellem håndfladerne, og masser ind i ansigtet. Voilà.

Hvem kan bruge ansigtsolie?

Det kan alle. Men ansigtsolie er særligt velegnet til dig med tør, følsom eller meget tør hud. Hvis du har en mere fedtet hudtype, kan olien føles ekstra fedtet på huden. Men husk, at der også findes aktive ansigtsolier med for eksempel retinol eller bakuchiol. De er perfekte at bruge om natten.

Hvad er ansigtsolie godt for?

En ansigtsolie er fantastisk, hvis du ønsker at tilføre ekstra fugt til din hud, og den holder desuden fugten inde i huden. Men der er flere grunde til, at du bør inkludere ansigtsolie i din hudplejerutine, især hvis du har tør eller følsom hud. Den styrker hudbarrieren, reducerer rødme, stimulerer cellerne og giver en jævn hudtone.

Hvorfor skal du bruge ansigtsolie?

Ansigtsolie er et perfekt produkt, hvis du har tør hud, netop fordi en ansigtsolie indeholder fedtsyrer (lipider blandt andet), der fugter og holder på fugten. Samtidig medvirker ansigtsolien til at styrke hudbarrieren, mindske rødme og give en klar, glødende hud.

Hvad er forskellen mellem ansigtsolie og serum?

Der er flere ting, der adskiller produkterne. Udover forskellen i tekstur, hvor serum er lidt lettere og ansigtsolie er noget rigere, er den store forskel, at serum normalt har mindre molekyler end en olie. Det betyder, at et serum arbejder dybere i huden. Samtidig er en ansigtsolie ofte mere fugtgivende end et serum og nærer huden med fedtsyrer, hvilket gør den særligt velegnet til brug i den koldere halvdel af året (men en ansigtsolie kan selvfølgelig også bruges resten af året).

Kan man blande ansigtsolie med foundation?

Absolut. Det er et supergodt trick, som makeupartister også bruger for at give ekstra glød. Basen bliver lidt lettere, men naturlig, og huden bliver glat og blød.

Kan du lave din egen ansigtsolie?

Nej, at bruge hvilken som helst olie på huden virker ikke, og det er bedst at lade køkkenolierne blive i køkkenet.

Denne artikel blev første gang udgivet på elle.se. Dette er en redigeret version.

Læs også