https://imgix.femina.dk/media/websites/qmag-dot-dk/website/egangsbilleder-2013/juni/2013-9-kropspleje-p.jpg
Skønhed

Sådan vælger du din solcreme med omhu

20. juni 2013
af Naturazin
foto: shutterstock
Rigtig mange af os vil gerne smøre vores hud ind i økologiske og naturlige cremer. Desværre har det vist sig, at ord som økologi og miljømærker ikke altid er en garanti for et produkts renhed.

Det er for eksempel kun et krav, at et produkt skal indeholde en vis procentdel af økologiske ingredienser for at kunne kalde sig økologisk, og de forskellige certificeringer har forskellige krav og målepunkter. Hvis man, som forbruger ønsker, at hudplejen skal være så ren som muligt, er det en god idé at vælge produkter med meget strenge certificeringer som for eksempel Soil Association.

> Find den perfekte bikini til din kropsform

Solcreme er et produkt, vi skal være ekstra på vagt overfor. Her møder vi nogle ingredienser, som kan forårsage celleskader, virke hormonforstyrrende, og som er sat i forbindelse med hudkræft. Listen er desværre lang, men vær særlig opmærksom på PABA (Paba Amino Benzoid Acid), Propylene-glycol og nano-partikler.

> Se her hvordan du får den bedste start på din ferie med denne ferieguide

Gå helst efter mineralbaserede solcremer. Dem finder du blandt andet hos Bio Solis og Lavera. Man bliver ganske vist lidt hvid, når man smører den fede creme på, men bortset fra det giver den en langt mere naturlig fornemmelse.

Solcreme eller ej, så bør vi altid følge Kræftens Bekæmpelses solråd: siesta, solhat, solcreme og sluk solariet.

Læs også