https://imgix.femina.dk/media/websites/qmag-dot-dk/website/egangsbilleder-2013/februar/2013-6-klamme-lugte-p.jpg
Skønhed

Sådan slipper du af med ubehagelige kropslugte

7. februar 2013
af Magasinet Q
Dårlig ånde, fiskelugt fra skridtet og armsved - ikke lige det du går og drømmer om vel? Læs med her og få svarene til hvordan du slipper af med disse kropslugte.

Kropslugte er en del af vores krop og natur, og de kan på ingen måde undgås. Men for mange af os bliver kropslugte en gene og problem i dagligdagen, hvad enten det drejer sig om dårlig ånde, tæer eller lignende.

Døjer du med ubehagelig kropslugt skal du altså ikke skamme dig, men blot læse med herunder og få svaret til hvordan du kan helt fjerne, eller minimere lugten.

1. Dårlig ånde

Hvad er dårlig ånde?
Stort set alle har dårlig ånde, når de vågner om morgenen, men for de fleste forsvinder det igen, når de har bøstet tænder. For andre skal der arbejdes lidt mere for sagen.


Derfor får du dårlig ånde
Som regel skyldes dårlig ånde noget i selve munden, f.eks. tandkødsbetændelse eller madrester, der har sat sig fast mellem tænderne. Belægning på tungen kan også lugte grimt. Er du på slankekur, og føler du dig sulten, kan det også give dårlig ånde, sammensætningen af bakterier i munden ændres nemlig, når du spiser mindre, end du plejer.

Sådan slipper du af med dårlig ånde

Børst dine tænder ofte og grundigt og brug tandtråd til at fjerne madrester. Børst også din tunge, hvis der er hvidlige belægninger på den, eller brug en tungeskraber som du kan købe i f.eks. helsekost butikker. Zinktabletter, som du kan købe på apoteket, hjælper også mod dårlig ånde, ligesom forskellige slags mundskyllevand (brug det flere gange om dagen). Et stykke sukkerfri pebermynte tyggegummi kan også gøre underværker.

> Læs også : 4 gode og praktiske tips til at komme af med dårlige ånde

2. Armsved

Hvad er armsved?
Armsved i sig selv lugter ikke. Det er først, når sveden kommer i kontakt med bakterierne på huden, at den karakteristiske odeur opstår.

Derfor får du armsved
Du bestemmer ikke selv, hvor meget du sveder, og det er meget forskelligt og individuelt, om folk har tendens til at lugte af sved eller ej.

Sådan slipper du af med armsved

En god hygiejne er alfa og omega for armsved. Vask dig under armene med sæbe og brug en antiperspirant (som i modsætning til en almindelig deodorant nedsætter mængden af sved) - gerne flere gange om dagen.

Hold også dine armhuler glatbarberede, da lugten sætter sig i hårene. Undgå at spise chili og ingefær i store mængder, da det øger svedtendensen. Du kan også købe de såkaldte No Sweat Pads, som er små indlæg, der fastklæbes i tøjet under armene - dem er der faktisk mange skuespillere som bruger for
at undgå pinlige plamager i det skarpe lys på scenen.

3. Ildelugtende fødder

Hvad er ildelugtende fødder?
Der er to hovedårsager til sure tæer: For det første, at du har tendens til ekstra meget fodsved, og for det andet, at fødderne er lukket inde i sko med dårlig åndbarhed (f.eks. et par små fikse ballarinaer). Under de forhold har bakterierne rigtig gode muligheder for at danne smørsyre og dermed forvandle dine fødder til ildelugtende syrebasser.

Derfor får du ildelugtende fødder
Som sagt er det fodsveden, der er hovedårsagen til sure tæer. Det gælder derfor om at holde fødderne tørre og i det hele taget undgå, at de bliver overophedede (f.eks. ved at skifte fra støvler til sko, når du kommer på arbejde).

Sådan slipper du af med ildelugtende fødder

Du kan nedsætte svedmængden ved at bruge en foddeodorant, der samtidig også bekæmper lugt. Den fås på apoteket. Derudover gælder det om at vaske fødderne med sæbe hver dag og eventuelt bruge fodpudder på både fødder og i strømperne. Sørg også for at vælge sko, som fødderne kan ånde i og tag gerne sålen ud af skoen en gang i mellem og tør sål og sko over med en klud, der er vredet op i Rodalon-blanding (Rodalon fås blandt andet hos Matas).


> Læs også : 13 tips til problemfri intimbarbering

4. Fiskelugt fra skridtet

Hvad er det?
Lugten er ikke til at tage fejl af og måske bemærker du også, at dit udflåd har ændret sig. Forklaringen er en ubalance i bakteriefloraen i din skede, så miljøet er blevet for basisk.


Derfor får du fiskelugt fra skridtet

Har du lige gennemgået en penicillinbehandling, er det sandsynligvis her, forklaringen skal findes. Penicillin slår nemlig bakteriefloraen i skeden ud af balance. En anden mulighed er, at du er for flittig med vand og sæbe. Almindelig badesæbe kan nemlig være skrap kost for de sarte slimhinder i skeden - især hvis sæben også indeholder parfume.

Sådan slipper du af med fiskelugt i skeden:

Køb Vivag-stikpiller eller LadyBalance og sæt en op ved sengetid hver aften i 6-8 dage. Skift samtidig din badesæbe ud med en Ph-neutral intimsæbe og brug så lidt som muligt. Drop blondeundertøjet og find bomuldtrusserne frem - det sikrer, at miljøet i skridtet ikke bliver for varmt og fugtigt.

> Læs også : Fjern lugten efter toiletbesøg med et enkelt spray

Læs også