https://imgix.femina.dk/media/billeder/2013/september/hud-prim.jpg
Skønhed

Sådan slipper du af med et hævet morgenansigt

14. november 2014
af Lisbeth Madsen, Newsdesk, Aller Media
Bliver du nødt til at stå op i god tid om morgenen, hvis dit hævede ansigt og dine puffede øjne skal nå at lægge sig, inden du skal møde på job? Her er tricket, der hjælper dig hurtigt.

Mange af os springer over rens af ansigtshuden i en travl hverdag, eller også gør vi det overfladisk og ikke grundigt nok, men det er dumt af flere årsager, forklarer hudplejer og klinikejer Susanne Stendal til kvindesitet KK.no.

Gå i dybden med massagen

Især dyberegående afrensning om morgenen har den positive effekt, at den kan virke drænende på huden og dermed fjerne hævelserne. Men tricket virker selvfølgelig også efter en lang dag, hvis du trænger til det.

- I yderkanten af ansigtet, i tindingen, ved øret og bag kæben sidder en række lymfekirtler. Når du renser huden, skal du lade dine hænder glide helt om ved kirtlerne, så væsken i ansigtet føres tilbage til lymfekirtlerne, som derefter fragter den ud gennem urinen, forklarer Susanne Stendal til KK.no.

Ind i alle kroge

Ud over at du ikke får den fulde drænende effekt, hvis du blot hurtigt smører ansigtet ind i rensesæbe og skyller, så gør du sikkert heller ikke dit ansigt rigtigt rent, forklarer Susanne Stendal. Det kan resultere i en uren hud, selvom du er flittig til at bruge rensesæbe.

- Du skal massere rensesæben ind i huden med cirkulære bevægelser, så du løsner op for skidtet, siger Susanne Stendal og forklarer videre, at du skal ind i alle krinkelkrogene - også oppe ved hårrødderne og ned på halsen.

Den hurtige løsning

Hvis du ikke har tid til at gnubbe og gnide på din hud, så anbefaler Susanne Stendal, at du lader rensesæben virke nogle minutter, før du skyller den af. Den skal have lov til at sidde og løsne skidtet cirka i den tid, det tager at børste tænder. Derefter kan du skylle sæben af under lunken vand. Men så får du ikke den drænende effekt af din hævede hud.

Læs også