https://imgix.femina.dk/media/9d9efba6c3004b17b245d6d64f8c9ba6.jpg
Skønhed

Sådan plejer du øjnene

1. februar 2012
af Juliane Olsen, NewsDesk, Aller Media
Foto: All Over Press
Dine øjenomgivelser er sarte og kan have brug for en solid omgang førstehjælp.

Området omkring dine øjne kan for mange være en kilde til irritation på grund af mørke rande og hævet hud. Derfor er det vigtigt, at du dagligt plejer dine øjenomgivelser - og dermed også udskyder de første ældningstegn.

- I det daglige skal du bruge en øjencreme, der giver dine øjenomgivelser fugt. Det er med til at holde huden frisk og sund og viske tørhedslinjerne ud, siger formand for Dansk Kosmetolog Forening og indehaver af klinikken B'licious, Diana Sommer.

Her er en række simple råd til at pleje huden omkring øjnene:

Hævede øjenomgivelser
Årsagen til dine hævede øjenomgivelser er afgørende for, hvad du skal gøre ved problemet. Nogen kan permanent have hævet hud omkring øjnene, som skal fjernes kirurgisk. Det kan dog også skyldes almindelig ting, som manglende søvn, stress eller en allergisk reaktion. Her hjælper en kølende, drænende øjenmaske, der lindrer problemet her og nu. De fleste hudplejeserier har en maske, der har den funktion. Sidst, men ikke mindst, skal du sørge for at ligge ordentligt om natten, så du undgår, at de hævede øjenomgivelser opstår, mens du sover.

Mørke rande
Hvis du døjer med mørke rander under øjnene, er det vigtigt, at du bruger en øjencreme, der indeholder K-vitamin, fordi det styrker blodkarrene og får dem til at trække sig sammen. Forhør dig derfor i butikken om det mærke, som du bruger, har en øjencreme med indhold af K-vitamin. Du kan også bruge en lysreflekterende concealer, der får din hud omkring øjnene til at virke lysere. Du kan bruge den uden at dække yderligere med foundation. Mørke rande behøver ikke nødvendigvis at skyldes din livsstil, men kan også være genetisk bestemt, og bevirke, at blodkarrene skinner tydeligere igennem i øjenomgivelserne end hos andre.

Mat hud om øjnene
På grund af tørhed kan du opleve at få et mat skær omkring øjnene. Hvis du kommer helt tæt på problemområdet kan du se, at der er et fint lag af døde hudceller. Derfor kan det kræve, at du får en speciel peeling til øjenomgivelserne, hvor du bliver behandlet med creme og frysetørret collagen-kompres, der virker opstrammende og udglattende. Det er ikke alle peelinger, der kan bruges omkring øjnene, så derfor skal du sørge for at få en, der er specielt designet til det.

Læs også hvordan du lægger den perfekte øjen make-up på femina.dk

Få også guiden til at lægge mascara, der får dine øjne til at funkle på elle.dk

Læs også