https://imgix.femina.dk/media/735760c30c7c43ccbfe817ff4ea93abf.jpg
Skønhed

Sådan plejer du dit hår

8. oktober 2009
af Britta Bjerre
Foto: Britt Lindemann
Gun-Britt voksede op med tæv og svigt. Hun er ordblind. Og hendes første rigtige kæreste begik mord. Evig og altid var hun usikker på sig selv. Det lyder ikke som nogen succeshistorie. Men det er det.Læs her nogle af Gun-Britts guldkorn fra bogen og hendes fem hurtige råd om hår og hårpleje.

Hvem klipper dig....

...spurgte vi frisøren Gun-Britt Zeller i forbindelse med bogen »Du skal ikke tro, du er noget - men det hjælper med flot hår«, der udkom 20. maj 2009 på Politikens Forlag, en bog, der fortæller Gun-Britts livshistorie om at rejse sig fra små kår og få succes. Og leende svarede hun: - Det gør da en af de piger eller drenge, jeg har ansat.

Jeg har valgt igennem årene at skifte mellem hvem, der klipper mig, for det er godt for motivationen hos mine ansatte, at pludselig står de med mit hår. På den måde mærker jeg også selv, hvad den enkelte kan, og det gør, at jeg bedre kan anbefale de kunder, jeg klipper, og som vælger at komme i salonen hos en anden bagefter, hvilken frisør, der er den rigtige for lige præcis dem.

Og om jeg stadig selv klipper?! Ja, det gør jeg da. Jeg klipper hver dag. Selv i de travleste uger, hvor jeg rejser meget, klipper jeg!

Læs her nogle af Gun-Britts guldkorn fra bogen og hendes fem hurtige råd om hår og hårpleje.

FEM GODE HÅR-RÅD FRA GUN-BRITT:

5 guldkorn fra Gun-Britt

1. »Jeg foreslår mange kvinder at lade deres grå eller hvide hår vokse ud, for faktisk kommer man til at se yngre ud, men det kræver en god klipning«.

2. »Det sjove er, at 1950'erne og 1960'erne er på vej frem igen. Så er kunsten at finde ud af, hvor man hører til aldermæssigt, for de ikke helt unge kvinder skal altså ikke lave 50'er-stil, for så ser det forkert ud. Du kan sagtens være med på noderne, men god smag kommer af, at du kan tviste den gamle stil på en moderne måde«.

3. »En kvinde, der hele sit liv har brugt håret meget enkelt og meget effektfuldt, er Ritt Bjerregaard. Det har været et godt brand for hende hele livet, og nu synes jeg, at det er meget smukt med knolden i nakken, men hvis jeg fik lov at få fingre i hendes hår, så skulle der mildnes lidt på skrapheden med en klipning«.

4. »Det vanskelige er at bedømme, hvornår man skal skifte stil efter sin alder, men hvert år kan man, når man er over 55, begynde at kassere i sin garderobe, og der skal man være hård mod sig selv, for de grimme flæser skal væk«.

5. »I dag kan kvinderne tage hænderne gennem håret og sætte det, som de vil, hvis klipningen er teknisk i orden. For 40 år siden rørte midaldrende kvinder ikke deres hår ved et middagsbord. Det blev sat hos frisøren om eftermiddagen, afsluttende med en ordentlig omgang lak, så der ikke skulle røres ved det, ikke engang med kam og børste inden kaffen«.

1. Hvor tit eller sjældent bør man vaske hår?

Det er altid godt, hvis man kan holde igen og nøjes med at vaske hår cirka hver tredje dag. Hvis håret er lidt fedtet, er en god mulighed f.eks. at bruge GB by GUN-BRITT Stardust, som fjerner noget af det overskydende fedt.

2. Slider føntørring på håret?

For megen varmebehandling kan skade håret, men ved at bruge gode stylingprodukter kan du netop beskytte håret mod eventuelle skader. Brug f.eks. GB by GUN-BRITT Split-Ends Serum.

3. Er det godt - eller overflødigt - at lade en hårkur sidde natten over?

En hårkur bør sidde i håret fra 10 til 20 minutter for at virke optimalt. Brug evt. et stykke folie eller et håndklæde om håret, da det skaber mere varme og aktiverer hårkuren til at virke kraftigere.

4. Hvor ofte bør man lade sig klippe for at holde frisuren?

En god klipning skal gerne gentages indenfor to-tre måneder.

5. Hvordan beskyttes håret mod sol og strand- og klorvand?

Sørg for at bruge stylingprodukter med uv-filter og brug evt. en GB by GUN-BRITT Moisture Spray og en god kur, som ikke er for tung, f.eks. GB by GUN-BRITT Hair Repair Mousse, så håret får tilført masser af fugt.

Du har mulighed for at købe produkter fra Gun-Britt herLæs også:

Læg en smuk sommer-make-up

Sådan får du flotte vipper

Tips til læbestiften

Sådan får du bløde hænder

Gode råd om dag- og natcreme samt serum

Læs også