https://imgix.femina.dk/media/b752f84f9bf24d8d9de8a78347142837.jpg
Skønhed

Sådan passer du på din hud i solen

24. maj 2011
af Redaktionen
Gå sommeren igennem uden problemer med disse tips

DIN HUD STRÅLER - AF SLEM FORBRÆNDING!
At blive grebet af den varme sommerstemning kan få selv den stærkeste vilje til at bage i solen. Men er skaden sket, er der heldigvis hjælp at hente. Den anerkendte amerikanske hudlæge Frederick Brandt anbefaler at indtage smertelindring målrettet forbrænding, f.eks. Aspirin eller Ibuprofen.

"Netop disse typer smertelindring vil forhindre forbrændingen i at udvikle sig," siger han. Varmen fra forbrændingen vil ødelægge hudcellerne, så jo hurtigere en nedkøling kan ske, jo bedre. Huden kan køles med kolde omslag, f.eks. vat vædet med mælk eller yoghurt naturel eller våde teposer med kamille- eller grøn te. Og så er der selvfølgelig kold, lindrende aloe vera gelé, som huden er kendt for gladeligt at lappe i sig. Er du blevet forbrændt, er det en god idé at vælge enkle lotions - det vil sige undgå akne-produkter eller antiage-cremer med eksempelvis C-vitaminsyre eller stærke dufte.

SPOTLIGHT AF DEN KEDELIG SLAGS
Du kan hapse forskellige souvenirs med hjem fra ferie - også af de mindre heldige som eksempelvis en skinnende rød bums midt på panden. Akne kan reelt syne bedre efter et kort ophold i solen, men det kan også blive værre, fordi forbrænding får porerne til at hæve og lukke bakterier og fedt inde. Den hurtigste hjælp vil være et renseprodukt med en smule salicylsyre (cirka 1 %), ligesom der også er behandlingsmasker, som sørger for at holde huden i balance.

Læs også: Skønhedsguru Dr. Frederick Brandt"Salicylsyre hjælper med at åbne tilstoppede porer, og fordi den også modvirker betændelse, renses porerne hurtigt," forklarer dr. Frederick Brandt.

For at undgå unødig olie på overfladen af huden kan du skifte til en oliefri ansigtscreme med en mat finish, ligesom solcremen også med fordel kan være oliefri. Hvis du stadig ikke kan komme af med din sommer-akne, er næste stop hudlægen.

PAS PÅ - SOLEN GIVER OVERSKÆG
Solen kan gøre to ting ved huden over overlæben: Forårsage øget pigmentering, der giver en uforholdsmæssig mørk hud, som til forveksling ligner overskæg, eller farve de dun, du måske aldrig har skænket en tanke, men som nu pludselig glimter selvlysende platinblondt i sommermånederne.

Læs også: Sollækker på den sunde måde

Den første situation er enkel: Brug udelukkende høj, høj beskyttelsesfaktor, når det gælder solcreme. Ønsker du at lysne det mørke område kan Dermalogicas Day Bright SPF 15 anbefales, fordi cremen gør, hvad produktnavnet lover: Retter op på ujævn pigmentering.

Med hensyn til de hvide dun er voks den bedste og mest holdbare løsning. Voks kan købes i håndkøb, men der er også en række skønhedsklinikker, som med stor erfaring og kyndig ekspertise kan gøre jobbet. Vær opmærksom på, at receptpligtige midler mod akne som Accutane eller Tazorac-creme kan gøre huden for sart til at anvende voks.

Læs også