https://imgix.femina.dk/media/websites/qmag-dot-dk/website/engangsbilleder-2014/april/selvbrunerprim.jpg
Skønhed

Sådan lægger du den perfekte selvbruner

31. august 2014
af Malene Fich Weischer
foto: All Over
Efteråret er lige om hjørnet, og så er det desværre ikke kun træerne, der begynder at falme – det gør vores solbrune hud også. Men med en selvbruner, kan du beholde gløden hele året. Få her ekspertens råd til, hvordan du bruger selvbruner.

Hvad er din erfaring med selvbruner? Hvis den er nogenlunde ligesom undertegnedes, så præges den af oplevelser med en lidt for orange kulør og lidt for mange skjolder og striber. Men sådan behøver det slet ikke at være. Hvis bare du tager dig tid til at bruge selvbruner på den rigtige måde, så bliver resultatet super flot og du får en smuk kulør i løbet af ingen tid.

Sådan forbereder du huden til selvbruner

- Jo bedre, du forbereder din hud til selvbruneren, jo flottere resultat får du - og jo længere holder farven, fortæller kosmetolog og hudterapeut Jeanett Ørtoft fra Salon Halo i København til Q.dk, og fortsætter:

- Det er helt essentielt at skrubbe din hud først med en hamphandske eller en skrubbecreme i badet. Vær særligt omhyggelig med den tørre hud på hæle, knæ, albuer og lægge. Hårfjerning med voks og skraber skal helst foretages dagen før, ellers kan du risikere at få sorte prikker i hårsækkene. Når du kommer ud af badet, smører du hele kroppen omhyggeligt ind i en bodylotion, sørg igen for at få mættet de tørre steder godt, ellers vil disse absorbere mere af selvbruneren og derfor tage mere farve. Og husk at vaske håndfladerne efter påføring!, lyder rådet fra Jeanett Ørtoft.

Koncentrer dig om et jævnt lag af selvbruner

Selve din selvbruner påføres den forberedte hud i et jævnt lag. Nogle selvbrunere har farve, så du nemt kan se, at laget er jævnt. Ved andre er det sværere at se, og dér må du sørge for at koncentrere dig og være opmærksom på, at du får cremen arbejdet godt ind. Selvbruner findes også som spray, men dér er princippet det samme. Vær opmærksom på, at du får din selvbruner lagt i et jævnt lag.

Dagene efter, du har brugt selvbruner

- I dagene efter du har påført selvbruner, skal du huske at bruge masser af bodylotion, fortæller Jeanett Ørtoft videre.
- Det forlænger holdbarheden og får huden til at stråle endnu mere. En selvbruner virker ved at farve de alleryderste cellelag i huden, og de fornyes hele tiden, så de dør og falder af - det gør selvbruneren dermed også.

> Læs også: Hvilken selvbruner er den bedste - se den store selvbruner test her

Husk at en selvbruner ikke giver beskyttelse

Derfor er det nødvendigt løbende at gentage behandlingen, hvis du gerne vil holde farven med selvbruner ved lige, men som regel tager den naturlige kulør over på et tidspunkt. Du skal dog lige være opmærksom på en enkelt ting i den anledning:
- At benytte en selvbruner, er den sunde vej til gylden hud, hvor du ikke udsætter dig for solens skadelige stråler. Det er dog vigtigt at huske, at selvbruner ikke er en solcreme, så den beskytter sig ikke mod solen og du skal stadig huske at bruge solfaktor, når du bevæger dig ud i den rigtige sol - også om efteråret, slutter Jeanett Ørtoft af.

Læs også