https://imgix.femina.dk/media/websites/qmag-dot-dk/website/engangsbilleder-2014/marts/brysterprim.jpg
Skønhed

Sådan holder du brysterne unge

26. marts 2014
af Malene Fich Weischer
foto: Shutterstock
Nej, man kan ikke træne sine bryster større eller yngre. Men der er alligevel nogle ting, du kan gøre, for at holde brysterne nogenlunde ungdommelige, og hér taler vi ikke om kirurgi. Få 5 tips her.

Mon ikke de fleste af os godt kunne tænke os at holde brysterne nogenlunde ungdommelige så længe, som muligt? Nogle klarer det med plastik kirurgi, men til dig, som slet ikke har lyst - eller råd - til den slags, er der heldigvis også lidt hjælp at hente. Websitet Women's Health har samlet disse fem gode råd sammen, som i hvert fald kan hjælpe en lille smule på en barm, der er på vej nedad…

1. Glem ikke at fugte dine bryster
Brystvævet går igennem lidt af hvert, hvis du f.eks har taget på og smidt vægt flere gange i løbet af dit liv. Det samme sker under graviditet og dagene omkring din menstruation, hvor manges bryster hæver. Det eneste, der hjælper, er fugt, som er med til at gøre din hud elastisk, så den ikke så hurtigt virker slidt og rynket. Smør dem dagligt med en god olie, f.eks. økologisk kokosnøddeolie.

2. Giv den rigtige støtte til dine bryster
Man siger, at omkring 80% af alle kvinder bruger den forkerte størrelse bh. Det lyder måske uskyldigt, men det kan faktisk føre til både rygsmerter og en dårlig holdning, hvilket får både dig og dine bryster til at se ældre ud. Sørg derfor for at dine bryster har ordentlig støtte hele tiden, og ikke kun når du dyrker sport. Er du i tvivl om, hvad du har brug for, så tal med personalet i en decideret lingeri-butik.

> Se også: 7 skønne kvinder viser deres bryster frem

3. Undersøg dine bryster med hænderne
Tag en timeout med dine bryster en gang om måneden, f.eks. efter din menstruation, hvor du mærker på og undersøger dine bryster. Så ved du, hvordan de føles, og kan dermed reagere, hvis du mærker noget usædvanligt.

4. Giv dine bryster et naturligt løft
Faktisk kan du træne dig til en mere ungdommelig barm. Dine bryster i sig selv kan ikke trænes større, men de sidder ovenpå en muskel, som godt kan trænes. Træner du den, får dine bryster automatisk et løft.

5. Husk solcreme på brysterne
For meget sol kan give os rynker, og det gælder også på brystpartiet, men det glemmer vi desværre ofte, når vi smører os med solcreme. Så husk det nu. Også på brysterne!

>Nysgerrig på bryster? Find alt om bryster her

Læs også