https://imgix.femina.dk/media/websites/qmag-dot-dk/website/egangsbilleder-2013/juli/2013-27-ben-p.jpg
Skønhed

Sådan får du dine ben sommerklar

1. juli 2013
af Pernille Lewinsky Kofoed, Lindi Winkel, Ahn Line Woo shing Hai
foto: shutterstock
Læs med, og få masser af tips, tricks og nemme råd til, hvordan du får dine ben klar til shorts, sommerkjolen, sol og varme, lange dage ved stranden.

Sådan spiser du dig til flotte ben

Drop kulhydraterne:

Hvis du vil have slanke(re) ben, så skær ned på hvidt brød, sukker, pasta og ris - eller drop det helt for en periode, da tunge kulhydrater binder væsken. Erstat med grøntsager, frugt og protein som kylling, fisk og æg.

Drik vand:

Et gammelt råd, der stadig holder! Vil du have pæne og glatte sommerben, er det vigtigt at drikke rigeligt med vand, der er med til at øge blodcirkulationen i kroppen og udskille affaldsstoffer, der ophobes i kroppens fedtdepoter og giver appelsinhud. Men drik maks. to liter om dagen, da du ellers risikerer at skylle vigtige salte og mineraler ud af kroppen. Er det rigtig varmt, skal du dog drikke lidt ekstra.

Se hvad du skal spise for at få smukke tænder

Skønhedspleje til dine ben

Skrub stængerne:

Kom af med døde hudceller med en god scrub, der samtidigt tilfører huden masser af fugt, eller brug en hamphandske på tør hud. Det sætter skub i blodcirkulationen og mindsker og forebygger cellulite.

Masser af fugt:

Fugt er udgangspunktet for glat og pæn hud på benene. Så sørg for dagligt at smøre benene med creme eller olie, f.eks. mandelolie eller renset kokosolie. Stængerne i vejret: Væske ophober sig nemt i benene
- særligt i varmen. En effektiv måde at komme af med det på er at smække benene i vejret og lave venepumpeøvelser.

Sig farvel til mormorarme, mavedellen og den flade bagdel - her er øvelserne der virker

Sådan skal du træne dine ben

Walking lunges:

Former stykket mellem balden og låret, baglåret samt inderlårene. Stå med fødderne samlet, og tag
et langt skridt med højre fod samtidig med, at venstre knæ næsten rører jorden. Pres dig herefter op med venstre ben og saml fødderne. Gentag med modsatte ben. Lav øvelsen tre gange om ugen og gerne så mange gentagelser som muligt.

ØVELSE:

Stræk benene, spænd i lårene, og bøj og stræk benene. Gentag så mange gange, du kan og gerne hver dag.

Løb i sand:

Mange løbere har lange, slanke muskler, fordi den eksplosive del af løbet, hvor du sætter af og tager imod,
når du lander, virker som et lille spring. Ved at skifte asfalten ud med sand styrker du musklerne i baglårene, balderne og anklerne endnu mere.

Læs også