Brudehår
Skønhed

Sådan får du det smukkeste brudehår

13. april 2015
af Nadia Laas Hansen
Det tidspunkt, hvor kvinder ønsker at være smukkest, er på deres bryllupsdag. Herunder får du råd i form af plejende tips, der hjælper håret med at opnå maksimal styrke, glans og mere længde før den store dag, hvor dit brudehår skal sidde perfekt.

Mange kvinder har drømt om deres bryllupsdag, siden de var små. Et smukt brudehår er mindst lige så vigtigt som kjolen, og mange ved endda hvilket brudehår, de skal have for at fuldende looket. Hvad enten den efterstræbte stil er gammeldags, ekstravagant eller moderne, er det vigtigt, at håret har det så godt som muligt. Som brud bliver man fotograferet fra alle vinkler, og der vil blive kigget på billederne - og dermed dit brudehår - i mange år fremover.

Ønsker du at forberede dit brudehår, er det vigtigt at være ude i god tid. Håret vokser cirka 1-2 cm om måneden, men denne proces kan gå hurtigere, hvis håret er stærkt og sundt. Følg anbefalingerne herunder, og kombiner hårpleje med sund kost samt motion for at opnå det bedst mulige resultat. Gentag proceduren efter brylluppet, hvor håret ofte er livløst efter strabadserne i form af varme, stylingprodukter, hårnåle og smykker.

Læs også: Forslag til brudehår: Sådan laver du en perfekt sildebensfletning

Anbefalinger til smukt brudehår fra håreksperten fra Schwarzkopf:

  • Giv håret en ekstra plejende balsamkur hver sjette uge. Lad balsam og hårolie sidde i mindst en time. Foretag denne behandling sidste gang en uge før brylluppet, hvor du skal sætte dit brudehår.
  • Vask ikke håret for ofte, men når du gør det, skal du anvende produkter, der indeholder keratin. Det styrker hvert hårstrå indefra.
  • Brug altid varmebeskyttende hårprodukter, når du anvender hårtørrer, glattejern og krøllejern.
  • Forsøg at lufttørre håret så ofte som muligt. Få klippet spidserne hos frisøren regelmæssigt.
  • Giv håret meget fugt ved hjælp af hårolie. Tørt og skadet hår er nemlig vanskeligt at style og ser slidt ud på billeder.
  • Vask ikke håret på bryllupsdagen. Det gælder især for kvinder med tyndt og fint hår. På denne måde forebygger du elektrisk hår samt gør det lettere at style og krølle. Hvis du vasker håret dagen før brylluppet, bør du af samme grund undlade balsam.
  • Efter brylluppet er håret ofte livløst, idet det har været udsat for mange belastninger i form af varme, stylingprodukter og hår-accessories. Opbyg håret igen ved at fortsætte overstående procedurer.

Læs også