https://imgix.femina.dk/media/websites/qmag-dot-dk/website/engangsbilleder-2014/frebruar/bryn-p.jpg
Skønhed

Sådan får du de perfekte bryn

5. november 2014
af Therese Bindslev
Foto: Shutterstock
Øjenbryn er med til at ramme ansigtet ind og skabe balance i dit ansigt. Derfor er det ikke helt lige meget, hvor brynene starter eller slutter, og om de er tynde eller tykke. Få den bedste guide her.

Det kan være rigtig svært at forme de perfekte bryn foran spejlet. Derfor har Q talt med hår- og makeupartist Louise Polano og giver dig en guide, der trin for trin leder dig gennem hårjunglen!

"Lige nu er det er stadig de naturlige og store bryn, der er in, og de må meget gerne ligne cara delevingnes smukke buskede bryn", Louise Polano, hår- og makeupartist hos Unique Creatives.


> Q har testet M2Brows serum der giver dig fyldigere bryn - se resultatet og dommen her

Gode redskaber til at skabe de perfekte bryn:

Når du skal plukke dine bryn, er det vigtig at sørge for at have det rigtige værktøj. Du får både brug for en pincet, gerne Tweezerman, en brynbørste, eventuelt en bryn saks og en blyant/kohl/eyeliner, som meget gerne må være hvid. Den skal nemlig bare bruges til at markere brynets form.

Vi er alle forskellige, så kig dig i spejlet og tag stilling til, hvad du gerne vil opnå og, hvad du tror vil klæde dig, når du skal finde ud af hvilken type bryn, der passer dig bedst. Og husk! Overplukkede bryn klæder de færreste, mens mågeformede bryn passer til næsten alle.

Farven på brynene er også vigtig, for de skal helst se naturlige ud. For at få et naturligt look og et fuldendt bryn bør du tage udgangspunkt i din naturlige hårfarve. Det er nemlig en god ide at fylde "huller" ud med en bryn blyant eller mat øjenskygge. Husk at børste overskudsfarven ud med en brynbørste.


> Se hvilke mål du skal gå ud fra når du plukker dine bryn her

Sådan gør du trin for trin:

  • Kig på dig selv i spejlet og red dine bryn opad med brynbørsten.
  • Hold din brynbørste lodret, så den flugter med din næsefløj og den lægger sig mellem dine bryn, og markér med din blyant - dér skal brynet starte.
  • Hold brynbørsten lodret, så den flugter med det yderste af iris, og markér med din blyant - dér skal brynet være højest.
  • Hold din brynbørste ved højre næsebor og lad den flugte med det yderste af højre øje, og markér med din blyant - dér skal brynet slutte. Gentag i venstre side.
  • Du kan nu tegne en lige streg mellem dine 3 punkter. Det hår der er nedenfor/udenfor stregen skal plukkes.
  • Afslutningsvis kan du trimme de lange hår med en saks.

Denne artikel indeholder affiliate-links

Læs også