Renée Toft Simonsen: Jeg bliver ældre, og det må man gerne kunne se
Annonce
Skønhed

Renée Toft Simonsen: Jeg bliver ældre, og det må man gerne kunne se

8. oktober 2021
Annonce for Oslo Skin Lab
Med alderen er det blevet lettere for Renée Toft Simonsen at acceptere sig selv og sin krop. For hende hænger det sammen med aktivt at passe på sig selv – med yoga, vitaminer, kollagentilskud og vinterbadning.
oslo skin lab

Flashback til 1980’ernes New York. En 18-årig Renée Toft Simonsen i den spæde begyndelse af sin modelkarriere får lagt makeup. ”Don’t squint! You’ll get wrinkles!”, belærer makeupartisten. Det ryster Renée på hovedet af. Skulle hun tage sig af, om hun mange år senere ville få rynker i panden?

Nutidens Renée Toft Simonsen ser på sit spejlbillede og følger de to rynker, der vertikalt baner sig vej op mellem øjenbrynene på hende.

– Hvis jeg havde lyttet til makeupartisterne dengang og havde øvet mig i ikke at misse mod solen, havde jeg nok ikke haft de to togskinner mellem mine øjenbryn. Men 18-årige skal ikke tage forbehold for, at de en dag får rynker, siger Renée.

Måske ikke specifikt rynkerne, men det, de er symbol på, nemlig alderen, har gjort det nemmere for Renée at acceptere sig selv.

– Jeg har det sgu egentlig meget godt med min alder, mit udseende, og hvem jeg er. Jeg er nødt til at acceptere, at min krop har ændret sig, for jeg kan ikke gøre noget ved det. Jeg bliver ældre, og det må man gerne kunne se.

Derfor er botox, skønhedsoperationer eller billedredigering ikke noget for Renée. I stedet gør hun små ting for at holde sig selv og sin krop ved lige for at omfavne sin alder på sin egen måde. Blandt andet dyrker hun yoga, løber, spiser vitaminpiller og tager kollagenpulver fra Oslo Skin Lab.

– Der er noget smukt ved at acceptere, at man bliver ældre. Når det er sagt, er det skideirriterende ikke at kunne proppe mig med chips, cola og rundstykker med tykt tandsmør, fordi mit stofskifte ikke er, hvad det har været.

– Der er også en stor sorg i, at min krop ikke kan det samme som før. Før kunne jeg nemt løbe 15 kilometer, og nu skal jeg være glad, hvis jeg kan løbe fire. Jeg har også slidgigt, især i hænderne, så jeg får ondt af ting, jeg holder af, som at male og arbejde i haven. Selvom jeg godt ved, at jeg som 56-årig overhovedet ikke står over for slutningen af livet, begynder jeg at smage på det.

Hvorfor er det vigtigt for dig, at man hviler i sin alder?

– I mange år har der været et pres på kvinders udseende. I samfundets øjne var vi i gamle dage kun noget værd, hvis vi var unge og attraktive og kunne få børn. Jeg synes stadig, der er et enormt fokus på, at unge piger skal se endnu yngre ud. Det er svært for os at give slip på at forsøge at være perfekte.

Hvorfor?

– Jeg tror helt klart, det handler om samfundsværdier. Fra vi er små bliver vi anerkendt for at være nuttede og smukke. Som flokdyr er vi afhængige af at blive accepteret i flokken, og den accept får vi, hvis vi er indtagende. I vores kultur forsøger vi at være perfekte, fordi vi gerne vil elskes.

Hvad er en trend som gråt hår så udtryk for?

– Der er en modstrømning mod perfektionismen, som har fokus på det naturlige. Der er også en modstrømning mod udraderingen af ansigtstræk – ligesom mange andre redigerer jeg for eksempel ikke mine billeder på Instagram. På samme måde er trenden med at omfavne sit grå hår et udtryk for at stå ved sin alder. Det kan man gøre på mange måder. Jeg farver mit hår, men jeg vil ikke have botox.

Hvad gør du for at holde din krop og hud smuk?

– Jeg har en hel rutine. Hver dag spiser jeg multivitaminpiller på grund af overgangsalderen. Jeg tager kalcium, magnesium, fiskeolie og omega-3-6-9-olie. Olie er altid godt, både at spise og smøre på huden. Det er godt for leddene, når man har slidgigt og infektioner. Jeg tager også glucosamin for min slidgigt. Så tager jeg kollagenpulver fra Oslo Skin Lab for min hud.

Hvordan har kollagenpulver fra Oslo Skin Lab påvirket din hud?

– Jeg fik scannet min hud i januar, før jeg gik i gang med at tage Oslo Skin Lab, og så fik jeg scannet den igen fire måneder efter. På scanningen kunne man se, at der var kommet 10-30% færre rynker, og de rynker, der var, var blevet mindre dybe.

Oslo Skin Lab scanning

Kan du selv se det?

– Jeg synes selv, jeg ser friskere ud. Kollagenen fra Oslo Skin Lab har gjort en forskel, men det betyder ikke, at jeg ikke stadig har rynker og ligner en på min alder, for det gør jeg. Jeg ligner mig selv. Det er ikke et forsøg på at holde mig ung, det er et forsøg på at holde mig ved lige.

Hvorfor kollagenpulver?

– Kollagen er et naturprodukt, så for mig er det ligesom at drikke en blåbærsmoothie om morgenen, fordi jeg gerne vil have det tilskud af antioxidanter. Jeg ser det som et tilskud på linje med vitaminer, som hjælper mig til at føle mig tilpas og aktivt gøre noget for min krop. Det betyder også noget psykologisk, at jeg aktivt gør noget for at være attraktiv. Det er det samme, jeg gør, når jeg vinterbader, går til yoga og løber.

Hvordan håber du, synet på skønhed og alder udvikler sig i fremtiden?

– De sidste 10 år er der jo sket vildt meget med vores syn på kvindekroppen. I mange år var det kun 90’er-modelkroppen, der var acceptabel, og resten, som måske havde en laveresiddende røv eller større bryster, var ikke repræsenterede. I dag omfavner kvinder i højere grad forskellige kroppe.

– Vi skal lære at se det smukke i den enorme diversitet, der er i menneskers udseende. Jeg kunne godt tænke mig, at der kom endnu mere diversitet ind i skønhedsbranchen.

Hvad er dit råd til dem, der har svært ved at acceptere sig selv og sin alder?

– Det er svært at give et råd, for det er en rejse. Det handler om at holde af sig selv, og hvordan fanden kommer man til det? På den korte bane, synes jeg, at det giver selvkærlighed at komme i kontakt med sin krop og mærke, at den er god, som den er.

– Jeg vil altid anbefale, at man bevæger sig, for det virker både fysisk og mentalt. Der er mange måder at gøre noget aktivt for sin krop på, man kan gå til spinning, dyrke yoga, spise vitaminpiller, tage kollagen – de gode ting, man gør for sig selv, tror jeg smitter af mentalt.

Giv din hud et velfortjent boost med Oslo Skin Labs kollagenpulver

OM OSLO SKIN LAB

Din hud har brug for pleje hele livet for at se sund og velplejet ud – både indefra og udefra. Giv din hud et velfortjent boost med Oslo Skin Labs kollagenpulver, der med sine naturlige og aktive ingredienser kan øge din huds elasticitet, udglatte og reducere linjer og mindske appelsinhud. Oslo Skin Lab tror på at det, der sker indeni i kroppen, afspejler huden udefra. Så derfor har de udviklet produkter, der giver huden det, den behøver, for at kunne hjælpe sig selv og give dig smuk hud. Læs mere om Oslo Skin Lab HER.

Lige nu kan du med rabatkoden FEMINA50 få 50% rabat på din første bestilling af kollagenpulveret ’The Solution’, som nemt kan blandes i din mad eller din kaffe. Herefter får du 30% på dine næste bestillinger. Læs mere om tilbuddet HER.

Læs også