eos læbepomade
Skønhed

Q tester eos læbepomade

26. november 2014
af Redaktionen
Foto: @eosproducts på Instagram
De er små, runde og farverige, og så er de berømt verden over. Ja vi taler om eos læbepomade, og vi har testet dem lige her.

Hvis du er den mindste smule interesseret i skønhedsverdenen, eller har fulgt med i de danske modeblogs, så er vi næsten sikre på, at du også har bemærket de super populære eos læbepomader. De små regnbuefarvede, æggeformede af slagsen - søde er de.

Men hvad er det en eos læbepomade kan, og hvorfor er de blevet så populære? Vi besluttede os for at teste et par forskellige eos læbepomader her på Q, for at se om de virkelig er så gode som de siger, eller om der er gået mode i den.

De eos læbepomader vi har testet er: Coconut milk, Honeysuckle, Blueberry acai, Pomegranate raspberry, Vanilla mint, Strawberry hawaii, Pink grapefruit og Indian summer.

Læs også: Tørre og sprukne læber? Q har testet læbepomade

Hvad er eos læbepomade?

Det er firmaet eos (Evolution of Smooth) der står bag eos læbepomade, og det gik hurtigt med at få udbredt kendskabet til de små farverige læbepomader. Det siges, at eos læbepomade er blandt verdens bedste, at smagen er god, holdbarheden er lang, effekten er markant og fremstillingen er pletfri.

Eos læbepomade er 95% økologisk, 100% naturligt fremstillet og har ingredienser som sheasmør og Jojoba olie, samt et højt indhold af Vitamin C, E og antioxidanter. Glem alt om petroleum, parabener, og phthalater. Det lyder jo alt sammen perfekt, men holder det også stik?

På eos' egen hjemmeside viser de, at der er 10 forskellige slags eos læbepomade i farvevarianter som turkis, blå, lyserød, orange, gul, grøn, bordeaux og rød - mere eller mindre i alle regnbuens farver. Der findes dog også andre limited edition varianter.

Prismæssigt kan du købe en eos læbepomade helt ned til 39 kr, men de fleste steder bliver de solgt for 79 kr pr. styk, og så kan du købe pakker/gaveæsker med flere læbepomader i én.

Anmeldelse af eos læbepomade

Jeg var super begejstret over endelig at få muligheden for at teste eos læbepomade, og så endda hele 8 forskellige slags! Læbepomaderne blev testet i en periode på 2 uger, forskellige tidspunkter af døgnet.

Min eos læbepomade favorit:

Alle de forskellige eos læbepomader er tilsyneladende baseret på de samme ingredienser, så der er ikke tale om, at der er én læbepomade der skiller sig markant ud i forhold til, hvordan effekten eller følelsen er. Til gengæld er der markant forskel på duften i dem, og her er der ingen tvivl om, at jeg hurtigt fik valgt nogle fra.

De tre favoritter er Honeysuckle, Vanilla mint og Coconut milk (Grøn, lyseblå med hvide striber og lyserød med hvide striber). Det er de 3 ud af de 8 der dufter mest naturligt, og mindst kraftigt. Der var 3 jeg syntes lugtede ganske forfærdeligt, og de kom i en limited edition "A Ray of Holiday Sunshine" 3-pak. Hvis du generelt godt kan lide stærke syntetiske dufte, så er de formentlig et sikkert hit.

Det er nemt og lækkert at påføre eos læbepomade, takket være et super design. Væk er dagene hvor en læbepomade stift knækker eller "forsvinder" i røret. På designfronten er eos en klar vinder.

Duftene er noget både min kæreste og veninder har kommenteret. Kærestens bemærkning var "du lugter godt nok af… slik", og det var desværre ikke ment positivt. Jeg introducerede begejstret de forskellige eos læbepomader til veninder, som øjeblikkeligt var vild med det farverige design, men samtidig en smule frastødt af den meget kraftige syntetiske duft der var i mere eller mindre dem alle. Stort set alle disse eos læbepomader dufter meget syntetisk, hvilket man umiddelbart kan mene er underligt, når de skal være 95% økologisk og 100% naturligt fremstillet.

Den problematik forklarer Pudderdåserne glimrende her "Læbepomaderne er 95% økologiske og er baseret på sheasmør og antioxidanter. Og så er der altså forskellige æteriske olier i, som indeholder nogle af de 26 allergene parfumestoffer, det betyder at du selvfølgelig skal passe på, hvis du er sart eller har mistanke om allergi."

I samme indlæg er der også forbrugere der har kommenteret, at de har døjet med allergisk reaktion efter brug af eos. Så dig der har sart hud, skal måske overveje en anden læbepomade end eos.

Overordnet set synes jeg ikke der var en markant effekt af læbepomaden efter man har påført den. Følelsen er god i et par minutter, men forsvinder hurtigt igen hvor man måske kunne blive fristet til at putte endnu mere læbepomade på. Til gengæld er det en lækker følelse så længe det varer, og har man vintersprukne læber vil en eos læbepomade måske endda gøre sig endnu bedre, takket være de gode naturlige ingredienser. Den test skal stå når frosten rammer.

Alt i alt, en god læbepomade men ikke fantastisk - og duften trækker for mit vedkommende, enormt meget ned. Designet er til gengæld ret smart, og jeg synes det er fantastisk at man ikke skal besværes med stifter der driller, eller en bøtte som på en Rosebud læbepomade der kan være svær at åbne. Derudover kan man diskutere hvorvidt ca. 79 kr er en fair pris til en læbepomade.

Her kan du købe din eos læbepomade

Hvis du har fået lyst til at købe din egen eos læbepomade, så kan du med fordel lede efter de bedste priser online, samt holde øje når der er tilbud og udsalg. Det billigste sted vi har fundet eos læbepomade online, er hos billigvoks der lige nu sælger dem for 48 og 39 kr pr. styk (afhængigt af hvilken slags). Det må siges at være godt under gennemsnitsprisen. Du kan dog også købe eos læbepomade hos Matas til ca. 79 kr.

Læs også