https://imgix.femina.dk/media/websites/qmag-dot-dk/website/egangsbilleder-2013/marts/201310oejenbrynp.jpg
Skønhed

Øjenbryn

7. marts 2013
af Magasinet Q
Hvordan plukker man øjenbryn, hvordan farver man dem op og hvordan fungerer threading og permanente bryn? Find svarene her!

Ufrivilligt og kronisk overrasket. Eller evigsur. Vores øjenbryn betyder meget for vores ansigtsudtryk - og kan både gøre det bedste og det værste for os.

Videnskaben ved ikke med sikkerhed, hvorfor vi mennesker er udstyret med øjenbryn, men det er rimeligt at antage, at øjenbryn først og fremmest har en praktisk funktion. Det er f.eks. derfor, alle hårene er rettede udad, så de kan lede sved og regnvand bort fra området ved øjnene. Samme funktion har øjenvipper i øvrigt.

> Læs også : Q tester M2BROWS der lover at give fyldigere øjenbryn

Øjenbryn og mimik

Derudover er det sandsynligt, at øjenbryn spiller en rolle i forbindelse med at forstærke ansigtets mimik. Menneskets succes ligger i høj grad i dets evne til at kommunikere, og her er ansigtsudtrykket vigtigt. Både øjets lukkemuskel og pandens hudmuskel mødes ved øjenbrynene, som gør os i stand til at udtrykke en lang række følelser. Darwinistiske hensyn har så gjort, at naturen har bibeholdt øjenbrynene op igennem udviklingen, da mennesket ellers mistede resten af sin pels (heldigvis!)

Øjenbryn kan give verdens billigste ansigtsløft

Der er få ting, der på en naturlig måde, kan ændre ansigtsudtrykket så drastisk som en brynform, og perfekt formede og farvede øjenbryn er bare den letteste (og den billigste!) vej til et hurtigt og effektfuldt ansigtsløft.

Mens mange kvinder selv retter øjenbryn hjemme foran det til tider underbelyste badeværelsesspejl, er flere og flere begyndt at søge professionel hjælp for det helt rette øjenbryn. Mulighederne er mange, og om du er til at blive plukket, vokset eller trådet professionelt, så er der et hav af steder, du kan søge hjælp. De første brynbarer, der nok mest af alt er kendt fra USA, er sågar begyndt at dukke op rundt omkring i det ganske danske land.

Få flotte øjenbryn i 4 trin

Sådan opfarver du dine
øjenbryn

Q tester øjenbryn serum

SOS til dine øjenbryn

Har du været for ivrig med pincetten, kan det desværre tage meget lang tid, før dine øjenbryn gror ud igen. Håret vokser i vækstfaser, og nogle hårsække kan gå i hvilefase i flere måneder, og ja, enkelte hår vokser aldrig ud igen.

Et tip til lidt akuthjælp, indtil dine øjenbryn er groet ud igen, er at bruge en pudderskygge i en kold tone, der passer til din hårfarve. På den måde kan du skabe en næsten usynlig skygge ved at farve på huden der, hvor du mangler hår. Det giver volumen og karakter til dine øjenbryn. Både mærker som GOSH, Youngblood, Jane Iredale, Chanel og Dior har alle et brynkit i deres sortiment. Det samme råd kan også bruges, hvis du blot oplever "huller" mellem brynhårene. Et andet godt, lille råd mod problemet er det nye produkt på markedet, øjenbrynsserummet, der booster øjenbrynets naturlige vækst og giver fyldige og kraftigere bryn efter nogle ugers brug.

En sidste mulighed er permanent makeup, som kan supplere dine bryn, eller, hvis det er gået helt i grøften, kan erstatte dem. Her bruges mikropigmentering, som holder tre til fem år. Men vær varsom med placeringen!

Få fyldigere øjenbryn med
M2BROWS

Sådan plukker du dine
øjenbryn korrekt

Q tester threading af
øjenbryn

Læs også