https://imgix.femina.dk/media/sondag/2013/10/40/nu-har-man-fundet-kuren-mod-graat-haar/nu-har-man-fundet-kuren-mod-graat-haar-prim.jpg
Skønhed

Nu har man fundet kuren mod grå hår

3. oktober 2013
af Juliane Olsen, IN.dk, Aller Media
Foto: Panthermedia
Har du heller ikke lyst til, at dit hår skal afsløre din alder? Her er en god nyhed: Forskere har opfundet et middel, som kan nedbryde grå hår!

Det ser nu ud til, at forskere endelig har fundet en løsning på forekomsten af grå hår, så de kvinder, der ikke tør at gå kendis-frisøren med det flotte grå hår Gun-Britt Zeller efter i bedene, kan gribe til en anden løsning på sølvlokkernes indtog ud over en tur til frisøren hver sjette uge for at få farvet hår.

Læs på IN.dk, hvordan du slipper af med sorte hår uheldige steder på kroppen

Det har længe været kendt, at ophobning af molekyler af brintoverilte i hårfolliklerne fører til, at hår bliver gråt, og bleger lokkerne indefra. Af samme årsag har brintoverilte i årtier været midlet til at give en blond farve til hår, og det kan samtidig også bruges som tandblegemiddel.

Men brintoverilten er altså også med til at få hår til at blive gråt med alderen, fordi det naturligt opbygger sig i hårfolliklerne som et biprodukt til de kemiske processer, der sker på daglig basis i vores hår. Heldigvis producerer kroppen samtidig enzymer, som løbende nedbryder brintoverilten, og bevarer hårets naturlige farve, men uheldigvis produceres der mindre af dette enzym, efterhånden som vi bliver ældre, og derfor bliver vores hår gråt med tiden.

Kan oprette naturlig hårfarve

Nu har britiske forskere sat fokus på enzymet katalase, der kan dele brintoverilte op i ilt og vand i en ny behandling, som angiveligt kan nedbryde de grå hår. Behandlingen var egentlig tiltænkt patienter med hudlidelsen vitiligo, hvor huden gradvist blegnes, men ud over at nedbryde de grå hår, kan den også genoprette hårets naturlige farve ifølge et studie, der er offentliggjort i det videnskabelige tidsskrift FASEB Journal.

Få ti nemme tips til at slå håret ud på IN.dk

- Adskillige midler er blevet sammensat for at skjule grå hår, men for første gang er en egentlig behandling mod gråt hår blevet udviklet, siger studiets leder, Gerald Weissmann, i en pressemeddelelse ifølge Allure magazine.

Forskningen i midlet mod gråt hår er stadig i det tidlige stadie, og der er stadig ikke nyt om, hvornår dette mulige videnskabelige mirakel vil være tilgængeligt på butikshylderne, så indtil videre må alverdens kvinder og mænd holde sig til hårfarvningen for at slippe for gråt hår.

Læs her, hvorfor du skal undgå at gå i seng med vådt hår

Flot hår rimer på pæne lår! Her får du tre tips til lækre lår:

Forkæl dig selv med lækre produkter – Med en rabatkode til Swiss clinic får du store rabatter og råd til endnu mere – Find din rabatkode her Swiss clinic rabat

Læs også