https://imgix.femina.dk/media/759077b944f64a8f9eacc32910704b43.jpg
Skønhed

Når frisøren har ødelagt dit hår

7. december 2010
af Anders Graverholt Nielsen, Alive.dk
Foto: All Over Press
Glem alt om 14 dages fuld returret. Se her, hvilke rettigheder du har, hvis frisøren har klippet for meget af, fejlfarvet eller på anden vis ødelagt dit hår

Det er menneskeligt at fejle. Også selvom man er frisør. Det kan dog være svært at udvise den helt store overbærenhed, hvis ens frisure er blevet forvandlet til noget, katten har slæbt med ind, og klokken er fem minutter i firmajulefrokost.

Du kommer længst med dialog
Men der kan være god taktik i at holde gode miner til slet spil trods ødelagt frisure, for med mindre du kan bevise, at du ikke selv bad om ekstra kort hår eller blå striber, så kommer du ikke langt med skrig og skrål.

- Man kan under ingen omstændigheder få håret tilbage, det siger sig selv. Man får desuden klart mest ud af en positiv dialog med den pågældende frisør om, hvorvidt man kan få pengene tilbage eller få lavet håret om igen, siger direktør for Danmarks Frisørmesterforening John Petersen.

Ingen hjælp hos Frisørmesterforeningen
Det hænder, at utilfredse kunder ringer til Danmarks Frisørmesterforening, men det kommer de ikke langt med, forklarer John Petersen.

- Som brancheorganisation kan vi ikke garantere for enkeltpersoners arbejde, så vi kan hverken gøre til eller fra. Hvis folk vil klage, skal de rette henvendelse til forbrugerklagenævnet.

Bagatelgrænse på 800 kr.
Forbrugerklagenævnet oplever jævnligt klager fra forsmåede frisørkunder.
- Hvis nævnet finder, at produktet ikke lever op til kundens retmæssige krav, er praksis at kræve vederlaget tilbagebetalt til kunden og evt. erstatning i form af hårkure, hvis håret er blevet ødelagt af en behandling e.l., siger chefkonsulent i Forbrugerstyrelsen Susanne Bager. Forbrugerklagenævnet har en generel bagatelgrænse på 800 kr., der gælder alle sager. Prisen for klipningen skal således som minimum være på det beløb, før Forbrugerklagenævnet går ind i sagen.

Gode råd Fra Forbrugerstyrelsen

  • Prisen for klipningen skal overstige 800 kr., før Forbrugerklagenævnet går ind i sagen. Beløbet er en generel bagatelgrænse hos Forbrugerklagenævnet.
  • Du har bevisbyrden, så sørg for at dokumentere håret i form af billeder, inden du får lavet det om. Forbrugerstyrelsen anbefaler, at du lader håret stå, til en evt. ekspert har kunnet undersøge det for skader e.l.
  • Kilde: Forbrugerstyrelsen


Se også: Videoguide: Tips til din hårfarvning

Læs også