nivea
Annonce
Annonce

Mille Dinesen: Jeg har alle mulige tidskrævende vaner og ritualer

19. maj 2022
Annonce for Nivea
Foto: Ditlev Rosing
Mille Dinesen har gang i flere forskellige filmprojekter og er mor på fuld tid. For at kunne være i det hele, har hun nogle rutiner og små tricks, som gør, at hun kommer nemmere og roligere igennem hverdagen. Og når hun har pissetravlt i perioder, så hjælper det lidt, at hun kan tage helt fri i andre.
https://imgix.femina.dk/2022-05-19/Brandmark_NIVEA_RGB_600px.png

Mille Dinesen har travlt for tiden. Hun arbejder 10-12 timer om dagen på komedien Bytte Bytte Baby, og når den er færdig, er det direkte videre til næste komedie, som skal filmes hen over sommerferien på Fyn. Samtidig er hun mor på fuld tid til sønnen Eddie.

– Ja, lige nu har jeg virkelig travlt. Men mit liv er jo sådan, at jeg har pissetravlt i perioder, og så har jeg kæmpe utravlt i andre perioder. Nu laver jeg for eksempel to spillefilm lige efter hinanden, og når jeg så er færdig med dem midt i august, holder jeg fri resten af året.

De fleste, der ligesom Mille Dinesen har en treårig og et fuldtidsarbejde, kan sikkert genkende det at have en planlagt morgenrutine. Milles vækkeur ringer klokken halv seks.

– Det første, jeg gør, er at tage renselotion i ansigtet, som jeg lader sidde hele morgenen for at rense huden for natten og give den fugt. Mens det virker, lufter jeg hunden, vækker jeg Eddie og laver morgenmad. Bagefter leger vi lidt, og så ser han lidt tv, mens jeg giver ham tøj på og gør mig klar. Før jeg tager afsted, fjerner jeg renselotionen og tager øjencreme og dagcreme på.

Hvordan forløber resten af dagen?

– Jeg tager på arbejde og bliver sminket. De bruger en airbrush, og det fungerer ret godt oven på dagcremen. Jeg bliver ikke touchet særlig meget op. Så er jeg på optagelse hele dagen, og når jeg kommer hjem, har babysitteren hentet Eddie i de perioder, hvor jeg har rigtig travlt. Hvis jeg ikke kommer for sent hjem, kan jeg nå at spise aftensmad sammen med ham.

– Så har vi en times tid til at hygge, før vi skal i nattøjet og læse godnathistorie. Når han sover, renser jeg makeuprester og skidt af med renselotion, og så tager jeg et nyt lag på, som jeg lader sidde for at give fugt. Lige inden jeg går i seng, renser jeg det af og tager natcreme på, så huden kan recover hele natten.

Selvforkælelse og selvomsorg

Efter hun er blevet mor, har Mille Dinesen optimeret sin hudplejerutine. Selv om hun gerne vil passe på sin hud, skal det ske i et hurtigere tempo end før i tiden.

– Det er et åndehul for mig at gå rundt med en ansigtsmaske, og når jeg går rundt med renselotion på om aftenen, slår jeg to fluer med ét smæk. Jeg får både renset min hud efter 10-12 timer med sminke og lys i ansigtet, og samtidig giver det den afslappede følelse af at have en fugtmaske på. En god skønhedsrutine handler om selvforkælelse og selvomsorg, så det at træne, spise og drikke ordentligt og få min søvn er også en del af det. Jeg har længe taget hørfrøolie og fiskeolie hver morgen, og det kan jeg se på min hud, mit hår og mine negle.

Hvad kan du godt lide ved Niveas Q10-produkter?

– Når man er en travl kvinde og mor, så skal det være et produkt, der giver noget, og Niveas produkter har sådan en god thickness. Jeg kan godt lide forholdsvist fede cremer, der samtidig trænger hurtigt ind i huden, så vi kan komme videre. Q10-produkterne har en helt perfekt fugtgivende konsistens, og så kan jeg skidegodt lide, at der er solcreme i. Og når jeg spiser Q10 som vitamintilskud, hvorfor så ikke også putte det på huden?

https://imgix.femina.dk/2022-05-30/NiveaMille1.jpg

Du finder Niveas Q10 Power Firming Day Cream her. Foto: Ditlev Rosing.

Åndehuller i hverdagen

Hudplejerutinen er ikke det eneste, der har ændret sig. Før Mille Dinesen blev mor, havde hun aldrig troet, at hun skulle blive en prepper, der forberedte morgendagen om aftenen. Nu putter hun Eddie, og bagefter stiller hun morgenmad frem og lægger tøj frem til sig selv og ham.

– Jeg har altid haft det sådan, okay, slap dog af, når folk med små børn gjorde klar til næste morgen. Nu er jeg kæmpe fan af det, for det giver lidt mere ro til ham og mig.

Udover ansigtsmasken, hvilke åndehuller finder du så i hverdagen?

– Jeg har alle mulige tidskrævende vaner og ritualer og pis og lort, som jeg elsker at udføre, fordi jeg kan mærke, det er godt for mig. Men jeg har ikke tid til det. Jeg elsker at lave min egen kæmpestore lækre smoothie hver morgen, som består af alle mulige grøntsager og frugter og pulver og hjemmelavet granola og olier, som skal i på et bestemt tidspunkt – du ved, virkelig kræser om den. Jeg elsker også at træne og vinterbade, men lige nu har jeg for travlt.

Hvad gør du så i de travle perioder?

– Der er jo ikke noget, der hedder quick fix til at slappe af, men hvis man alligevel skal ty til noget, så er det at få sin søvn – altså, jeg går nærmest i seng samtidig med Eddie. Og jeg sørger for at få vand nok at drikke, spise regelmæssigt og trække vejret. Er der noget, de fleste af os er dårlige til, så er det, at vi trækker vejret oppe i brystet. Hvis jeg har en kort pause, kan jeg godt finde på at gå ud på toilettet og trække vejret dybt ned i maven fem gange.

Har du oplevet, at du ikke har trukket vejret ordentligt?

– Jeg har i hvert fald mærket kroppen tage over, hvis jeg har følt mig stresset og ikke har kontrolleret den. Man kan altså godt gå imod den angstfølelse eller stressfølelse ved at trække vejret dybt ned i maven. Jeg har også erfaret, at hvis jeg går fuldstændig kontra på følelsen af at have travlt, løbe rundt og stresse over alt det, jeg skal nå, så når jeg lige så meget, men jeg har det meget mere roligt og behageligt, mens jeg gør det.

Så det handler også lidt om mindset?

– Ja, det handler rimelig meget om mindset.

https://imgix.femina.dk/2022-05-30/001332_en_GL_XCAT_NX21E02_Core_Assortment_133_81287-online_1180_png.png

Foto: Ditlev Rosing.

Hvad er Q10?

Q10 findes naturligt i kroppens celler, men niveauet falder med alderen. Q10 er vigtig for hudens evne til at genopbygge sig selv, og den beskytter desuden mod oxidativ stress – ubalance i huden – hvilket har en betydning for hastigheden af hudens aldringsproces. Du kan derfor med fordel inkorporere Q10 i din daglige hudpleje, hvis du ønsker at udsætte hudens aldring – helt naturligt.

Niveas serie med Q10 beskytter mod for tidlig aldring, stimulerer hudens egen kollagenproduktion og forbedrer hudens fasthed og elasticitet. I serien finder du cremer til flere forskellige aldre og hudtyper, så der er helt sikkert også en creme til dig.

Læs også