Mette Marie Lei Lange gråt hår
Annonce
Skønhed

Mette Marie Lei Lange: "Mit grå hår er gået hen og blevet lidt af et kærlighedsprojekt"

9. marts 2021
af Aller Creative Studio, annonce for Aussie
De grå hår startede lidt som et projekt for influencer Mette Marie Lei Lange. Hun ville vise sin datter, at man ikke behøver at ændre sit udseende for at føle sig godt tilpas. Nu har hun vænnet sig til den nye hårfarve, ja, er ligefrem glad for den - og så er hun nysgerrig efter at se, hvordan det hele mon ender.
aussie

For nylig fik Mette Marie Lei Lange taget nogle professionelle billeder, hvor hendes hår blev puttet ned under kraven, så man kun kunne se de grå foroven. Og dér fik Mette Marie et nyt syn på den hårfarve, hun det seneste år har tillagt sig – og som allerede viste sig i starten af 20’erne.

- Jeg ser mega bad-ass ud! Punktum. Komplimenter skal ikke være for lange, så jeg vil f.eks. helst heller ikke have at vide, at ”jeg ser godt ud - for min alder”.

Mette Marie griner og ligner absolut den korte udgave af den kompliment. Men vejen til fuld accept af sit nye udseende har ikke været uden et par bump.

Gråt eller ikke gråt?

Vi skal tilbage til 2019, da Mette Marie lagde et spørgsmål ud til åben debat på sin Instagram: ”Hvad skal jeg gøre? Jeg er træt af, at mit hår ikke kan blive langt, når jeg lysner det, men føler mig ikke gammel nok til at være gråhåret”. Spørgsmålet delte vandene, og Mette Marie hældte mest til den skare, der skrev, at hun skulle vente med at gå all-in på de grå lokker.
Efter en rejse til Los Angeles med sin mand, Jon Lange og deres børn - og lysnede hår på hovedet - ramlede Mette Marie dog lige hjem i en lockdown i Danmark. Lukkede frisører og den tiltagende nysgerrighed efter at se den naturlige – det vil sige grå – hårfarve få frit spil, gjorde udspillet. Nu har hun en masse grå stænk i håret – og flere kommer til.

Inspirerer andre

For Mette Marie er det ikke vigtigt, om hun får komplimenter fra andre for sin spirende grå hårfarve. Og hun ønsker heller ikke at blive sammenlignet med 72-årige Gun-Britt – uanset hvor smuk, hun ellers synes, stjernefrisøren er.

- Jeg er 39, og jeg vil sammenlignes med jævnaldrende gråhårede. Jeg ved godt, at mange frygter de grå hår, fordi de er bange for at se ældre ud, men jeg kan jo ikke se ældre ud, end jeg er. Jeg ligner en 39-årig med gråt hår. Og jeg kan mærke, at jo længere tid, jeg gør det her, jo mere bliver det en farve frem for en følelse. Og det ligger der noget styrke i.

- Folks syn på, hvad der er smukt, er subjektivt, og derfor rammer komplimenter på mit udseende ikke så nært. Men fordi der ligger noget empowerment i det her, betyder det mere, når folk siger, at det, jeg gør, vækker noget positivt i dem. At det har givet dem en tro på sig selv. Og at jeg inspirerer dem til, at de ikke behøver at ændre deres udseende, hvis de selv kan lide, hvad de ser. Dét får mig til at holde fast.

Mette Marie er også nysgerrig efter at se, hvordan det ender. Hvordan hun ser ud, når hendes hår er gråt all over.

- Vil jeg kunne lide det? Det er jeg sgu spændt på. Jeg synes ikke, man skal affærdige noget på forhånd, derfor følger jeg også dette til dørs. Lige nu er jeg begyndt at synes, man godt kan være superlækker med gråt hår. Jeg havde troet, det ville være mere en overvindelse og accept af, ’sådan er det bare’, men det er faktisk gået hen og blevet en kærlighedsproces.

Kur før balsam

Det er velkendt, at gråt hår ændrer hårets struktur, så det føles mere tørt, og det oplever Mette Marie også. Men heldigvis har hun gode hårplejerutiner, der både fugter og nærer.

- Når jeg vasker hår en-to gange om ugen, er det med shampoo, balsam og hårkur fra Aussie - og så plejer jeg selvfølgelig håret dagligt. En følger skrev for nyligt til mig, hvor vigtigt det er at afslutte med balsam - altså bruge den efter hårkuren - for den lukker hårstrået. Det er jeg begyndt på, og det gør virkelig en markant forskel. Jeg tager også gode kosttilskud, drikker masser af vand og samler håret, når jeg f.eks. bader. Og så bruger jeg Aussies olie, inden jeg føntørrer det og varmebeskyttende produkter, inden jeg bruger glattejern. Og hårspray hver dag.

Mette Marie Lei Lange hårpleje

Se med hjertet

Mette Marie havde i sine yngre dage langt, tykt, mørkt hår – ja, hendes mand kigger faktisk stadig efter den frisure, når han skal finde hende i mængden, fortæller hun. Siden har hun lysnet det i en del år for nu at prøve den begyndende grå, naturlige farve.

Selvom farven har skiftet, har noget været konstant: Håret betyder noget for hende – og derfor har hun også skullet slutte fred med, at den tidlige ungdoms mørke, lange tykke hår har en anden struktur i dag.

- Jeg begyndte først sent at gå med makeup i forhold til mine veninder i gymnasiet, men mit hår og plejen af det gik jeg meget op i. Jeg tror, det er en kulturel ting. Hår er feminint, og det er jo ikke uden grund, at vi taler om ’gode og dårlige hårdage’. Det betyder meget for mit selvbillede, at mit hår er velplejet.

Mette Maries mand, Jon, er selv blevet lidt af en sølvræv, og han støtter fuldt ud Mette Marie i hendes bløde landing til samme farve. I det hele taget ser han nok snarere mennesket Mette Marie end Mette Maries udseende.

- Jeg kan have sat hår, lagt makeup, taget fint tøj på, og han ænser det ikke. Da han ved vores tvillingers fødsel havde siddet for enden og taget imod dem, var jeg bange for, om alt ville ændre sig mellem os efter det syn. Men nej. Han ser vist ikke med øjnene. Og det tager jeg som en stor kærlighedserklæring.

Aussie Blonde Hydration hårplejeprodukter

Om Aussie Blonde Hydration

Aussie Blonde Hydration er en ny serie af hårplejeprodukter, der er skabet til dig, der gerne vil give dit grå eller lyse hår masser af pleje og fugt OG slippe af med gullige toner i håret. Serien består af en shampoo, som både renser hår og hovedbund og neutraliserer gullige toner i håret. En balsam sørger for pleje og 3 Minute Miracle treatment giver dybdevirkende fugt og ekstra pleje. I serien finder du også en hårolie, som giver næring og et smukt skær til dit hår. Find alle seriens produkter her.

Læs også