https://imgix.femina.dk/media/77733fc0c47d45209c444c5de72175ee.jpg
Skønhed

Kvinder med tatoveringer

16. maj 2011
af Gitte Holm
Alle kvinder er smukke, men disse 9 har alligevel valgt at give kroppen et ekstra pift. Kunst eller blækklatter? Døm selv

Nogle af os vil aldrig turde at tage skridtet, men der er nogle kvinder der har mod nok til at gå hele vejen - og de dekorerer deres krop med blæk i stor stil.

Alle kvinder er smukke, men disse 9 har alligevel valgt at give kroppen et ekstra pift. Kunst eller blækklatter? Døm selv! Disse kvinder elsker deres tatoveringer!


"Jeg elsker stjerner"

Navn
: Katja Camilla Harsfort
Alder: 28 år
Job: Afdelingsleder i Bahne
Privat: Forlovet med Sune og har en datter
By: Kbh. Ø


"Jeg fik min første tatovering, da jeg var 15 år. Det var spændende og lidt farligt, og sidenhen har jeg fået flere tatoveringer, som virkelig betyder noget for mig. De to stjerner på brystet er for min kæreste og min datter, og de tre stjerner på armen er for hver af mine søstre.

På den anden arm har jeg et citat fra min og Sunes sang "Wicked game", ligesom jeg også har fået skrevet et "S" for Sune. Det fedeste er, når man kommer ind i shoppen, og man kan høre nålen, der larmer - det giver et sus, og jeg synes, det er en fantastisk oplevelse. Jeg kunne rigtig godt tænke mig at få armene dækket, for jeg synes, at tatoveringer er en flot måde at udtrykke sig på, men pga. mit job lader jeg foreløbig være."

Navn: Mette Bernth
Alder: 32 år
Job: Sygeplejerske
Privat: Bor med sin kæreste
By: Ørslev

"Jeg har selv tegnet min tatovering"

"Jeg var på højskole i 1996, hvor jeg kedede mig rigtig meget i en juratime. Det resulterede i, at jeg tegnede min tatovering, som er blevet et symbol på, hvor kedeligt forsikringsjura er. Jeg elsker min håndtegnede tatovering, fordi den er lidt skæv og helt unik.

Den anden tatovering, som jeg har på anklen, er et kompromis, og derfor er jeg heller ikke særlig vild med den. Jeg ville have haft, at den skulle gå op ad benet, men det syntes min daværende kæreste ikke om. Selv om jeg gerne ville have flere tatoveringer, har jeg besluttet mig for at lade være, fordi jeg ikke vil vælge min kæreste fra."

Navn: Dina Edelgren
Alder: 31 år
Job: Sekretær i et tømrerfirma
Privat: Single og har en datter
By: Birkerød

"Min tatovering er et sejrssymbol"

"Jeg fik min første som 15-årig og nummer to, da jeg var midt i 20'erne. Den gotiske sol, jeg har på maven, minder mig om de vilde tider, da jeg var ung, men det var først, efter jeg fik livmoderhalskræft, at jeg fik lavet en tatovering, der virkelig betyder noget for mig. "Fortier et recte", som jeg har fået skrevet på min højre fod, er latinsk og betyder "styrke til at gøre det rigtige". Den hjælper mig til at hanke op i mig selv, når jeg skal til kontrol, eller når jeg har det dårligt. Jeg kigger på den og bliver mindet om, at jeg har fået en chance til, og derfor er den også et sejrssymbol."

"Min første tatovering er en gekko, som sidder på min ankel. Jeg fik den, fordi der engang var en gekko, der satte sig på anklen af mig. Min far foreslog, at jeg skulle få lavet sådan en tatovering, for så ville han gerne betale - velvidende, at jeg var angst for nåle. Jeg fik den lavet og gav min far regningen, men han ville kun betale halvdelen. Jeg blev bidt af idéen og har altid været helt vild med slanger og krybdyr, som, jeg synes, er vildt sexede, og fik derfor lavet mine to cobraer på maven.

Navnet Naja indgår i de fleste cobranavne, og på den måde bliver cobraslangen meget personlig. Den betyder rigtig meget for mig, fordi den er et tegn på, at jeg kan gøre det, jeg sætter mig for. Jeg vil gerne have flere, og jeg gør det, fordi jeg synes, det er flot."

Navn: Pernille Aastrup
Alder: 21 år
Job: Pædagogmedhjælper
Privat: Bor med sin kæreste
By: Kbh. V

"Jeg elsker min ryg!"

"Jeg har altid været meget ked af de mange pigmentfejl, jeg har på ryggen, og kunne ikke lide at vise den frem om sommeren. Derfor valgte jeg at få ryggen dækket med 51 stjerner i forskellige størrelser, og nu går der ikke et øjeblik, uden ryggen bliver vist frem. For mig er mine stjerner med til at styrke min feminine side, og motivet er lavet specielt, så det passer til min ryg.

Derudover har jeg to svaler på læggene, som hver holder et bånd, hvor der står mor og far. Mine forældre betyder alt for mig, så jeg ville gerne både vise dem og hele verden, hvor stolt jeg er af dem.

Men jeg er slet ikke færdig. Jeg kunne godt tænke mig at få "My Little Pony"-motiver på armene, fordi det minder mig om min barndom. Det er lidt, som om man bliver afhængig, og jeg kan slet ikke få nok."

Navn

: Naja Jacobsen
Alder: 27 år
Job: FIC-operatør
Privat: Kæreste
By: Kangerlussuaq, Grønland

"Jeg synes, slanger er sexede"

"Min første tatovering er en gekko, som sidder på min ankel. Jeg fik den, fordi der engang var en gekko, der satte sig på anklen af mig. Min far foreslog, at jeg skulle få lavet sådan en tatovering, for så ville han gerne betale - velvidende, at jeg var angst for nåle. Jeg fik den lavet og gav min far regningen, men han ville kun betale halvdelen.

Jeg blev bidt af idéen og har altid været helt vild med slanger og krybdyr, som, jeg synes, er vildt sexede, og fik derfor lavet mine to cobraer på maven. Navnet Naja indgår i de fleste cobranavne, og på den måde bliver cobraslangen meget personlig.

Den betyder rigtig meget for mig, fordi den er et tegn på, at jeg kan gøre det, jeg sætter mig for. Jeg vil gerne have flere, og jeg gør det, fordi jeg synes, det er flot."


Navn
: Kirsten Bang Nibe
Alder: 48 år
Job: Pædagog og tivolidirektør
Privat: Gift og har børn
By: Hedehusene

"Jeg glemmer mine tatoveringer"

"Det startede med, at jeg gerne ville have en lille tatovering på hoften, men da jeg lærte Tatto-Liz at kende, blev jeg hurtigt grebet. Vi startede med en blomst på låret, som hurtigt blev til flere blomster, vindruer, en kolibri og en fe.

På ryggen har jeg fået min datter Belinda tatoveret i sort, men ellers er alle mine tatoveringer kun i farver, hvilket er et meget sjældent syn - så sjældent, at vi faktisk har vundet for "Best Female Colour" til et verdensmesterskab. Målet er, at alle tatoveringerne skal hænge sammen, og Tatto-Liz mener, at vi skal afslutte med en lotusblomst på en skaldet isse.

Jeg kan godt blive overrasket over, at folk glor, for jeg glemmer faktisk selv, at jeg har dem."

Læs også: Få lavet bryster med dit eget fedt

Navn: Line Munkholm
Alder: 28 år
Job: Redaktionskoordinator
Privat: Single
By: København

"Mine tatoveringer symboliserer faser i mit liv"

"Jeg har altid været vild med kunst og grafik, og derfor var det også meget naturligt, at jeg skulle pryde min krop med det. Tatoveringer fortæller noget om de mennesker, der bærer dem, og de to bånd på mine arme er også en afspejling af to perioder i mit liv.

Det pink bånd fik jeg lavet i en periode, hvor jeg var lidt skør og eksperimenterende. Jeg syntes dog hurtigt, at det begyndte at se lidt ensomt ud, så derfor fik jeg også lavet det brune bånd, som symboliserer en roligere periode af mit liv. Nu er jeg dog begyndt at føle, at jeg hælder for meget til den ene side, når jeg ser mig selv i spejlet, og derfor vil jeg gerne have lavet et giftgrønt bånd på den anden arm, så der kommer mere ligevægt.

Tatoveringerne er en del af min personlighed, men jeg ønsker ikke, at de skal være seksuelle. Derfor holder jeg mig fra ryggen og maven."

Navn

: Catharina Cleeman
Alder: 29 år
Job: Administrator i et salgsfirma
Privat: Single
By: Kbh. Ø

"Jeg er 22.000 kr. værd i blæk"

"Jeg var 19 år, da jeg fik min første tatovering, men det var først, efter jeg blev skilt, at jeg virkelig fik blod på tanden. Jeg fik skrevet mit kælenavn "Cat" i grafitti på siden af benet, og siden er det bl.a. blevet til en kattepote i nakken, initialer af to afdøde venner og ikke mindst min smukke tatovering i grafitti, hvor der står "hip hop bitch for life".

Jeg har altid lyttet til hip hop og bevæget mig i det miljø, men jeg får en del negativ respons, fordi der står bitch på min krop. Men for mig er bitch ikke et negativt ord, og min tatovering betyder meget for mig. Jeg gør det for mig selv, og det er ikke et modefænomen.

Jeg er slet ikke færdig og skal snart have portrætteret mig selv som tegneseriefigur. Jeg kunne også godt tænke mig en fræk pinup-kat. Alle mine tatoveringer er en afspejling af mig, men mine grænser går ved ryggen - den er smuk, som den er."

Læs også: Kvinder hader mormor-arme

Navn: Emma Svärdh
Alder: 26 år
Job: Studerende og ansat i SATS
Privat: Single
By: Malmø

"Min ryg er mit lærred"

"Hele min ryg er dækket af et Fønix-motiv, som endnu ikke er helt færdigt. Jeg synes, det er et smukt, japansk inspireret motiv i flotte farver, som jeg er stolt af at have på min ryg. I stedet for at gå ud og købe et kunstværk har jeg fået det tegnet på ryggen, og min plan er, at motivet skal fortsætte ud på armene.

For ganske kort tid siden fik jeg lavet en tatovering på foden, hvor der står "My heart belongs to daddy". Min far har været meget syg, og derfor har jeg valgt at få lavet en tatovering, som er en kombination af hans tre sømandstatoveringer. Den er rigtig fin og speciel, og min far blev selvfølgelig rigtig glad."

Drømmer du om mere farve på tilværelsen? Så er 88 eyeshadow palette vejen frem!

Læs også