Skønhed
22. oktober 2021

Kvinde, slip af med overskægget!

Det er aldrig sjovt, når hårene på overlæben kommer til syne. Dét problem kender masser af kvinder til, men er det skraber, pincet, voks eller noget helt fjerde, der bedst fjerner hår på overlæben? Her får du 5 gode råd til at fjerne dun på overlæben.
Af: Redaktionen
hårfjerning på overlæben

Udgivet første gang d. 22 september 2014 Foto: Shutterstock

Nogen har haft besværet 'altid', og andre ramler ind i problemet med alderen: Hårene, der dukker op steder, vi absolut ikke gider ha' dem. På overlæben, f.eks.

For en del kvinder er hårfjerning en del af det daglige skønhedsritual, og for endnu flere er det et problem, de må forholde sig til en gang hver eller hver anden måned, når 'den er gal igen'.

Men hvordan fjerner man nemmest hår eller dun på overlæben? Vi har samlet de bedste råd til, hvordan du kommer af med de uønskede hår på overlæben.

5 gode råd til hårfjerning på overlæben

Og hvor tit du er tvunget til at gøre noget ved de irriterende hår, kommer meget an på, hvilken behandling af hårfjerning, du har valgt.

Der er de billige løsninger, de hurtige løsninger, de tidskrævende og de alt for dyre - men måske? - effektive modeller.

1. Hårfjerning - drop barbermaskinen

Du kan selvfølgelig vælge at lade dem være, hårene. På den måde slipper du for at forværre problemet, som man gør ved at barbere hårene væk.

For præcis som når du barberer dine ben, kan du roligt regne med, at der skal barberes - også på overlæben - dagligt, og dét anbefaler samtlige eksperter at holde sig langt væk fra.

For nok fjerner du problemet lynhurtigt. Men når du vågner i morgen - eller endnu tidligere - er det til stubbe et sted, man bare ikke vil ha' stubbe. Og så er de endda endnu mere tydelige, end da du barberede dem af.

voks

2. Uønsket hårvækst på overlæben? Prøv med pincetten!

Det tager tid, men det virker. Frem med pincetten og det gode spejl, og så er det ellers bare om at komme i sving med at nappe hårene af.

Det er effektivt, men selvfølgelig ikke en permanent løsning, og der skal holdes øje med, hvornår hårene er på vej ud igen. Til gengæld koster det dig ikke en krone, og hårene er langt mindre stride, end hvis du havde barberet dem af.

3. Voks virker på overlæben

Rygterne siger, det gør ondt. Rigtig ondt. Men man vænner sig vist til smerten (og den rødmen, der opstår, lige når man har fjernet hårene). Især, når man ser resultatet, som holder længere end både skraber- og pincet-modellen.

Det koster ikke så meget, og du behøver først gentage successen efter 4-8 uger - alt efter hvor stort dit problem er, og hvor godt det virker på dig.

Har du økonomien til det, kan du købe dig til de lidt smertefulde, men effektive, behandlinger, men ellers kan du smutte en tur i Matas og købe dit eget lille 'kit' til at vokse din hud på overlæben.

4. Pas på hårfjerningscremerne!

De virker på nogen, men en del kvinder reagerer uhensigtsmæssigt på cremerne, når de forsøger at fjerne hår på overlæben.

Test på et mindre område, inden du giver dig i kast med projektet, så du ved, om din hud irriteres af produktet.

Der findes masser af cremer, der er særligt udviklet til præcis ansigtet, men test alligevel, inden du forsøger dig. Og husk aldrig at lade cremen sidde længere, end brugsanvisningen siger.

5. De dyre - men effektive - løsninger

Laser er vejen frem mod den hårfri overlæbe, siger dem, der har prøvet det. Men man skal ha' pengepungen i orden, og mange bruger både ti og tyvetusinde kr, før de er hårfri.

Nogle behandlinger lover dig langvarig effekt, mens andre kræver, at du dukker op til ny behandling efter nogle måneder - eller år.

Effekten af laserbehandling afhænger af, hvor stort dit problem af hår på overlæben er, og om du er plaget at lyse eller mørke dun. Desuden er det med at lade skægget stå i op til seks uger inden behandlingen for at få det bedste resultat.

Læs mere om:

Læs også