https://imgix.femina.dk/media/053d0c9a4a734ef898e09db0dd0f71e0.jpg
Skønhed

Kunsten at bruge en selvbruner

23. maj 2012
af Marie-Louise Jersin Nissen & Malene Fich Weischer
foto: All Over
Nu, hvor varmen for alvor rammer os, så kommer også lysten til at springe i den lille sommerkjole med frit kig til både ben og arme. Men vi er hvide - åh, så hvide. Her er tips til at snyde dig til en gylden farve.

Det er ikke meget sol, der rammer danmark gennem en almindelig vinter og et nogenlunde forår, så selvfølgelig er vi alle sammen kridhvide, når solens stråler for alvor begynder at varme. Måske lige en tand for hvide til, at vi selv synes, det er pænt. Men det kan en selvbruner heldigvis rette op på. - Og den kan fås i alle tænkelige varianter: Som ansigtsservietter, som bodylotions med glød, som chokoladeduftende bodypastes og som tyktflydende geléer.

Forberedelser
Jo bedre du forbereder din hud, jo flottere og mere holdbart bliver resultatet. En god, grovkornet bodyscrub er et must, før du går i gang. Brug scrubben under bruseren og kom godt omkring særligt tørre steder, for eksempel hæle, knæ, albuer og lægge. Barbér ben og armhuler for et ensartet resultat, og husk at skylle grundigt efter, så alle korn fra scrubben er skyllet bort.
Efter badet smører du hele kroppen ind i en let absorberende bodylotion. Den må ikke være for fed, da det forhindrer, at selvbruneren kan trænge ordentligt ind. Smør særlig grundigt på de tørreste steder, især fødder, albuer og knæ.
Når cremen er tør og trængt helt ind, er du klar til at selvbrune.

Gå grundigt til værks
Fordel en klat selvbruner i hånden og smør dig ind de steder, hvor du vil brunes. Det er bedst at give hele kroppen en tur, så undgår du grimme overgange. Start med arme, og smør derefter skuldre, decolleté, bryst og mave. Vær opmærksom på halsen, hvor du kun skal smøre et tyndt lag og gnide det godt ind, så der ikke kommer en synlig overgang. Når du skal smøre ryg og lænd ind, kan du bede en veninde eller din mand om hjælp, hvis det er svært at nå. Grundigt arbejder du dig mod baller, lår og underben. Ved fødderne skal du være særligt opmærksom på, at der ikke sætter sig for meget selvbruner langs tæerne, siden af foden og på hælene.
Gå nu kroppen efter, og tjek om der er nogle steder, du har overset, eller der er kommet for meget på, som ikke er smurt ud.
Nu mangler du bare at lade selvbruneren tørre. Du kan fremskynde processen ved hjælp af en hårtørrer. Husk at vaske hænderne med sæbe, især langs håndfladerne og mellem fingrene.

Efter behandlingen
Det er forskelligt fra mærke til mærke, hvor hurtigt resultatet ses. Nogle mærker udvikler sig gradvist gennem et døgn, og med nogle kan slutresultatet ses med det samme.
I dagene efter du har påført selvbruner, skal du huske at bruge masser af bodylotion. Det forlænger holdbarheden og får huden til at stråle endnu mere. Når farven begynder at aftage, kan den godt skalle en smule. Hjælp farveresterne af sted med en god scubbecreme.
Selvbruner kan være lidt besværlig at bruge i starten, men følger du anvisningen, kan det ikke gå helt galt. Hvis der alligevel skulle være et par smuttere, så notér dig stederne, så du kan være ekstra grundig netop de steder, næste gang du prøver. Glæd dig til din fake, men fantastiske, farve!

Tjek de lækre selvbrunere i Oestrogen.shoppen hér

Læs også