Mange kvinder ønsker længere hår
Skønhed

Kan dit hår blive fyldigere? Få svaret her

9. november 2016
af Julie Mia Fogde (redigeret til web af Christina Forsberg)
Kan det virkelig være rigtigt, at det skal være noget nær umuligt at få hår, der er langt og fyldigt? Vi har spurgt eksperterne.

Hvis du spørger Helle Ostermann Petersen, som er hårtekniker på L’Oréal-brandet Kérastase og ekspert på de enkelte produkter under L’Oréal, er svaret ja. Hun fortæller, at L’Oréal i 2014 fandt ud af, at et særligt kemisk molekyle basalt set kan gå ned i hovedbunden og aktivere sovende hårstrå og få dem til at gro igen.

Læs også: Dit hår: 5 hits til et tyndt og fint hår

Sovende hår

Kort fortalt har forskerne hos L’Oréal fundet ud af, at nogle personers hår kan have en tendens til at ”sove” i op til 10 år. Alle har en hvilefase, der i gennemsnit dog kun varer 3-6 måneder, hvor håret ikke gror, men suger næring til sig. De meget lange hvilefaser kan skyldes stress, manglende søvn, graviditet eller medicin, der har skabt hormonel ubalance, fortæller Helle Ostermann Petersen.

Det er derfor, at mange kvinder oplever, at de tidligere har haft fyldigt hår, der så måske i forbindelse med graviditet bliver tyndere – og forbliver tyndt bagefter. Hårcellerne sover simpelthen.

”Men den nye ampul-behandling igangsætter væksten igen, fordi den vækker alle hårene på én gang. Behandlingen varer tre måneder, indtil håret lige skal have lov til at hvile igen. Men du får hurtigt følelsen af, at dit hår er mere fyldigt.”

Extensions er vejen til langt hår

Hårguruen Dennis Knudsen, der er en af Danmarks førende frisører og stylister, er en anelse mere skeptisk over for mirakelbehandlinger. Desværre.

”Hvis vi vil have længere hår i en fart, er extensions den eneste løsning,” fortæller han. Her findes der forskellige muligheder at vælge mellem, for det ekstra hår kan både fås som tape, som clips, eller hvor det bliver syet på håret, man har i forvejen.

”Det kræver kun, at ens eget hår er mindst 25 cm langt, så der er noget at sætte håret fast i,” fortæller Dennis Knudsen.

Vær tålmodig

”Men hvis du ønsker at få naturligt langt hår, er du nødt til at væbne dig med tålmodighed. Hvis du ikke har det, så bliver du ikke langhåret,” siger han lidt beklagende.

”Man kan spise nogle B-vitaminer og fiskeolie. Det går blandt andet ind og gør hårcellerne stærkere. Men hvis man vil være langhåret, så er det en længerevarende proces.”

Hårguruen anbefaler også en såkaldt keratin-behandling, som man kan få lavet professionelt hos mange frisører. Keratin er en del af hårets naturlige byggesten.

”Keratinbehandlinger gør håret stærkere og mere smidigt, så det ikke knækker så nemt. Det betyder så også, at håret har nemmere ved at blive langt. Men keratin stimulerer ikke væksten,” understreger Dennis Knudsen.

Læs også: Derfor fælder du (og det kan du gøre ved det)

Klip kun spidserne

Han anbefaler, du besøger frisøren hver fjerde-femte måned, hvor du højst får taget et par millimeter af spidserne.

”Du må endelig ikke tage 1 cm eller mere af. Så får du aldrig langt hår. Du skal kun lige have de spaltede spidser. Desuden er det vigtigt, at du bruger en god shampoo, der tilfører protein til håret.”

Snyd dig til fylde

Det er nemmere at ”snyde” sig til mere fyldigt hår med stylingprodukter. Her fremhæver Dennis Knudsen især saltvandsspray og stylingpowder, der giver helt op til 30-40 procent ekstra fylde.

Både Dennis Knudsen og Helle Ostermann Petersen understreger også flere gange, at kost og livsstil er afgørende i forbindelse med at gøre håret stærkere, sundere og smukkere.

”Det er faktisk med håret, som det er med huden,” siger Helle Ostermann Petersen.

”Det handler om at leve relativt sundt, drikke rigeligt med vand og få sine 6-8 timers søvn hver nat. Det afspejler sig også i håret, hvis du lever et usundt liv. Det bliver mat og glansløst at se på, og det knækker nemmere. Bare søvn og væske kan gøre en mærkbar forskel for håret.”

Læs også