https://imgix.femina.dk/media/75724e0e3cad478e96d9e6ca5616a030.jpg
Skønhed

Hvordan forbereder jeg min blege hud?

8. februar 2011
af Søs Wollesen
Foto: Colourbox
En læser vil gerne vide, hvordan man bedst forbereder sin vinterhud til en uge i solen? Og det skal man ifølge Søs først og fremmest gøre indefra vha. kosttilskud eller en varieret kost.

Hej Søs.
Har du et forslag til, hvordan man bedst forbereder sin vinterblege hud til en uges solbadning i slutningen af marts? Kan man gøre det gennem kosten - eller kan man tage nogle piller/kapsler?
Kamilla

Hej Kamilla.
Det er en rigtig god idé at forberede huden indefra! Omega- 3- og omega-6-fedtsyrer er vigtige, for at fugten kan bindes i huden. Tager du dem som kosttilskud, så tag dem forskudt af hinanden. Indtages fedtsyrerne via kosten, så får du dem fra fisk, olier, mange grøntsager og korn.

Sørg i øvrigt for at få en kost eller et kosttilskud, som giver dig betakarotin (f.eks. gulerødder, tomater, mango, papaja, grønne bladgrøntsager), E-vitamin (f.eks. mange af de samme fødevarer som nævnt under betakarotin og derudover nødder og korn) og C-vitamin (f.eks. citrusfrugter og peberfrugter) og zink (f.eks. skaldyr, fuldkorn, rodfrugter, kød - særlig animalske kilder optages godt), og et rigtig vigtigt tilskud er vand. Ikke i så store mængder på én gang, men fordelt hen over dagen, så kan din krop og dermed din hud nå at optage det.

Spis varieret, og sørg for, at du får dækket alle næringsgrupper og i en god kvalitet, så understøtter du din hud, dens konsistens og ikke mindst dens forsvar.

Husk ikke mindst en solcreme med en høj faktor til forebyggelse af forbrændinger, allergier, tidlig aldring og mest af alt: Hudkræft.
Søs

Søs

https://imgix.femina.dk/legacy/media/aa93dc5c998540d499589dcbc1e44c30.jpg

Spørg om krop
Søs Wollesen er læge, zoneterapeut og akupunktør. Har du et spørgsmål til Søs, kan du skrive til hende på sos@femina.dk, så kommer dit brev måske i FEMINA og på femina.dk. Du er også velkommen til at skrive en kommentar i feltet herunder, dog besvares spørgsmål ikke her.

Læs også:

https://imgix.femina.dk/legacy/media/f83b666cb94b4965a78a741dd851ef44.jpg

Heal din
vinterhud

Solbrun kvinde

4 tips til sikker
sol

femishop

Køb solcreme
i feminashoppen.dk

Læs også