Hvilken solfaktor skal jeg vælge
Skønhed

Hvilken solcreme skal du have med på ferie?

1. juli 2013
af Annonce
Har du også bare mest lyst til at være ude i solen hele tiden? Suge strålerne til dig og bare nyde den længe ventede sommer? Se hvad du skal holde øje med, når du pakker solfaktor til ferien her.

Hvilken faktor skal du vælge?

15 - Medium beskyttelse. Passer til dig, hvis du tåler solen godt, eller opholder dig steder, hvor solen ikke er meget skarp.

20 - Medium beskyttelse. Passer til dig, der har almindelig hud og gerne vil være godt beskyttet.

30 - Høj beskyttelse. Passer til dig, der har lys hud og gerne vil være ekstra forsigtig.

50+ - Meget høj beskyttelse. Passer til helt små børn eller dig med lys og sart hud, som vil føle dig fuldstændig beskyttet.

Har du også bare mest lyst til at være ude i solen hele tiden? Suge strålerne til dig og bare nyde den længe ventede sommer?

Men så ligger man der og slikker solskin, og spørgsmålene melder sig.

Har jeg husket at få solcreme med? Hvornår er det nu lige, man skal smøre sig ind igen? Hvilken faktor er skal jeg bruge? Finder ungerne selv ud af at smøre sig ind igen? Og når jeg nu har været i vandet og leget med ungerne (og svedt!) så må jeg hellere komme i gang med den store smøretur igen, ikke?

Sikker sol

Der står efterhånden en masse beskeder eller nærmest koder på vores solcremer, og det kan være svært at finde ud af, hvilken er bedst. Men er du på udkig efter solbeskyttelsen til ferien, er det først og fremmest værd at vide, at der er stor forskel på solens stråler:

UVA-stråler farver huden brun, giver den rynker og kan give hudkræft. UVB-strålerne gør huden rød, skolder, kan give soleksem og pigmentpletter og øger risikoen for hudkræft.

Når du shopper solcreme, er det også en god idé at være opmærksom på, at solcremer enten klassificeres som "ikke vandfast", "vandfast" eller "meget vandfast". Vil du gerne springe rundt i bølgen blå kan det derfor være smart med en "meget vandfast" version.

Solcreme med flere fordele

P20 kan bruges af hele familien

P20 fås som lille og stor - 100 ml der er nem at have i tasken og 200 ml, der står godt hjemme på
badeværelset.

P20 er helt fri for parabener

P20 indeholder ikke parfume eller farvestoffer

P20 kan ikke ses på huden - den er helt transparent

P20 fedter ikke og absorberes hurtigt af huden

Én solcreme til det hele

En solcreme, der ser ud til at kunne klare det hele er P20. Solcremerne her beskytter os mod både UVA- og UVB-strålerne, og så er P20 det eneste solcreme på markedet, der er "meget vandfast" og samtidig beskytter dig i op til 10 timer, selv om du bader og har en aktiv sommer. Ikke dårligt!

Læs også