Hudpleje til sensitiv hud
Annonce
Skønhed

Hvad er ”sensitiv hud” egentlig? Her er alt, du skal vide

12. januar 2022
Annonce for La Roche-Posay. Foto: Shutterstock
Vi hører det i flæng, men det er sikkert ikke alle, der er klar over, hvad sensitiv hud er – og at det faktisk slet ikke er en hudtype. Her får du forklaringen og samtidig tips til at behandle de sensitive områder.
la roche posay

Sensitiv hud er et almindeligt og udbredt fænomen, som vi alle har hørt om. Faktisk oplever halvdelen af alle kvinder i industrialiserede lande, at de har sensitiv hud. Men hvad er det egentlig?

Først og fremmest er sensitiv hud ikke en hudtype. Sensitiv hud kan opstå ved alle hudtyper fra fedtet og uren hud til tør og moden hud.

Sensitiv hud kan defineres som sart eller følsom hud, der i lettere grad end normal hud lader sig påvirke af faktorer, som kan udløse en reaktion i huden. Disse faktorer kan både komme indefra som for eksempel gennem stress og alkoholindtag, eller de kan komme udefra gennem blandt andet temperaturændringer og vind.

Tegn på sensitiv hud kommer ofte til udtryk som en ubehagelig fornemmelse kombineret med rødme, stramhed og prikken i huden. Sensitiv hud kan desuden se helt normal ud, selvom den måske føles som alt andet end normal.

Hvad forårsager sensitiv hud?

Sensitiv hud kan skyldes en ineffektiv overfladebarriere (mangel på beskyttende lipider), hvilket betyder, at huden ikke er lige så godt beskyttet fra ting som vind og vejr. Huden kan derfor have brug for specifik pleje, som kan hjælpe til at genopbygge eller vedligeholde hudens barrierefunktion.

Ud over en nedsat barrierefunktion lider sensitiv hud ofte af et fænomen kaldet ”neuroinflammation”. Det betyder, at nerveenderne er overfølsomme og frigiver inflammatoriske stoffer (et faresignal, der normalt er forbeholdt hudangreb) som reaktion på harmløse stimuli såsom hårdt vand og temperaturændringer. Denne overfølsomhed fremkalder de karakteristiske tegn på sensitiv hud som eksempelvis svie, prikken eller kløe.

Sådan plejer du sensitiv hud

Når du har sensitiv hud, er det vigtigt at finde de produkter, din hud tolererer.

En sensitiv hudvenlig hudplejerutine er også et must. Du kan med fordel gøre brug af denne:

  • Rens forsigtigt ansigtet med micellar rensevand for at undgå kontakt med hårdt vand, og fjern makeup uden at gnide
  • Påfør en daglig fugtighedscreme formuleret specielt til sensitiv hud
  • Beskyt sensitiv hud mod forurening og UV
  • Ekstra pleje på særligt udsatte/sensitive områder som øjne og læber
  • Søg efter hypoallergen makeup og makeup, der er testet på sensitiv hud eller hud med tendens til alle

Hudplejeprodukter, der passer til dine behov

For at berolige sensitiv hud, anbefales det at bruge hudplejeprodukter specielt formuleret til den sensitive huds behov.

La Roche-Posay har specialiseret sig i at udvikle produkter til sensitiv hud, og herunder kan du se en række produkter, der er velegnet til de forskellige behov, din sensitive hud måtte have.

La roche posay effaclar duo

EFFACLAR DUO(+)

En helt til dem med fedtet og uren hud med tendens til svære og tilbagevendende urenheder såsom bumser. Effaclar Duo(+) er en korrigerende fugtighedscreme til ansigtet med effekt efter 12 timer. 163 kr. Køb produktet på dit apotek eller online.

La roche-posay soothing repairing balm

CICAPLAST BALM

En SOS-creme, som er en beroligende, styrkende og beskyttende balm til alle hudtyper med svækket eller irriteret hud. 94 kr. Køb produktet på dit apotek eller online.

La roche-posay toleriane ultra creme

TOLERIANE ULTRA

Ansigtscreme til sensitiv og intolerant hud. Er testet på allergisk hud. Produktet reducerer hudens ubehag og er intenst fugtgivende og beroligende. 183 kr. Køb produktet på dit apotek eller online.

La roche posay toleriane ultra yeux

TOLERIANE ULTRA EYE

En intenst beroligende øjencreme til sensitiv og intolerant hud. Er testet på allergisk hud. Mindsker ubehag i huden omkring øjenområdet og virker intenst fugtgivende og beroligende. 178 kr. Køb produktet på dit apotek eller online.

La Roche-Posay Haylu serum

HYALU B5 SERUM

Effektivt serum udviklet til rynker og hud, som mangler fylde. Reducerer rynker samt giver huden mere fylde og glød. Fugter og opstrammer huden. 325 kr. Køb produktet på dit apotek eller online.

La Roche posay solcreme

ANTHELIOS ULTRA LIGHT SPF50+

Solbeskyttelse i en ultralet creme med meget høj UVA- og UVB-beskyttelse til ansigtet og øjenområdet. Ekstra vandresistent, svedresistent samt sandresistent og særligt god til sensitiv hud. 164 kr. Køb produktet på dit apotek eller online.

La Roche-posay lipikar baume

LIPIKAR BALM AP+M

En bodycreme til senstiv og irriteret hud samt hud med eksem og tendens til kløe forårsaget af tørhed. Cremen har en beroligende, styrkende og kløestillende effekt og reducerer forekomsten af udbrud. 250 kr. Køb produktet på dit apotek eller online.

La Roche-Posay vil bidrage med løsningen på hudproblemerne

La Roche-Posay vil vise, at dermatologi er baseret på videnskab og mennesker. Derfor har de samarbejdet med 90.000 hudlæger og læger verden over, så de kan tilbyde livsforandrende løsninger. La Roche-Posay har testet og gennemført over 600 kliniske studier verden over på over 100.000 personer mellem 0 og 104 år og på alle hudtyper. Når La Roche-Posay udvikler produkter, er det altid med det virkelige problem i tankerne. Læs mere her.

Læs også