Uren hud kan gå ud over livskvaliteten
Annonce
Skønhed

Hud er ikke bare hud! Uren hud kan gå ud over livskvaliteten

3. september 2021
Annonce for La Roche Posay. Foto: Shutterstock
Vi troede, det hørte teenagealderen til, men mange af os har nok erfaret, at det ikke er tilfældet: Uren hud kan nemlig også følge os ind i voksenalderen. Og det har desværre konsekvenser for vores velbefindende.
La roche posay

Hud er ikke bare hud. Det er selvtillid og overskud – eller det helt modsatte. For hudproblemer har ikke kun konsekvenser for dit udseende, men også for dit velbefindende. Det er ikke sjovt at føle sig utilpas i sin egen krop.

Har du problemer med din hud, så er du dog langt fra alene: Faktisk er der 1,9 milliarder mennesker*, som verden over lider af hudproblemer – rundt regnet en fjerdedel af jordens befolkning. Derfor er det også et omfattende folkesundhedsproblem.

Alligevel er det et emne, der ofte bagatelliseres, når det kommer til påvirkningen af vores velbefindende og dagligdag. Det vil La Roche Posay gerne lave om på, og derfor vil de med dybdegående forskning, omfattende studier og kampagnen #skinismorethanskin sætte fokus på mennesket bag huden – og forhåbentlig medvirke til at skabe bedre livskvalitet for de mange, der kæmper med hudproblemer.

Depression, angst og social fobi

Et af de hudproblemer, som i høj grad påvirker livskvaliteten, er uren hud. Noget, som hele 40 % af voksne kvinder og 80 % af alle teenagere døjer med**.

Uren hud er hverken farligt eller smitsomt, men alligevel oplever langt de fleste med akne forringet livskvalitet, og hele syv ud af 10 oplever lavere selvtillid på grund af uren hud.

Livskvaliteten kan påvirkes på mange forskellige måder – depression, angst, søvnbesvær og social fobi er blot nogle af dem***. Det er et trist faktum. Derfor er det også vigtigt at anerkende hudproblemer som et reelt folkesundhedsproblem og som noget, der skal tages hånd om, frem for at slå det hen som forfængelighed. Det stikker langt dybere.

Vælg de rette produkter

Netop derfor er det vigtigt for La Roche Posay at sætte fokus på, at hud ikke bare er hud. Og at udvikle hudplejeprodukter, der virker, så du kan forbedre din livskvalitet.

Her kan du se et udpluk af produkterne fra La Roche Posay samt forklaringer til, hvilke hudproblemer de kan løse – måske er der det helt rigtige produkt til dig iblandt.

La roche posay effaclar duo

EFFACLAR DUO(+)

En helt til dem med fedtet og uren hud med tendens til svære og tilbagevendende urenheder såsom bumser. Effaclar Duo(+) er en korrigerende fugtighedscreme til ansigtet med effekt efter 12 timer. 163 kr. Læs mere her. Kan købes hos nærmeste apotek.

La roche posay cicaplast balm

CICAPLAST BALM

En SOS-creme, som er en beroligende, styrkende og beskyttende balm til alle hudtyper med svækket eller irriteret hud. 94 kr. Læs mere her. Kan købes hos nærmeste apotek.

La roche posay toleriane ultra

TOLERIANE ULTRA

Ansigtscreme til sensitiv og intolerant hud. Er testet på allergisk hud. Produktet reducerer hudens ubehag og er intenst fugtgivende og beroligende. 183 kr. Læs mere her. Kan købes hos nærmeste apotek.

La roche-posay toleriane ultra eye

TOLERIANE ULTRA EYE

En intenst beroligende øjencreme til sensitiv og intolerant hud. Er testet på allergisk hud. Mindsker ubehag i huden omkring øjenområdet og virker intenst fugtgivende og beroligende. 178 kr. Læs mere her. Kan købes hos nærmeste apotek.

La roche posay haylu serum

HYALU B5 SERUM

Effektivt serum udviklet til rynker og hud, som mangler fylde. Reducerer rynker samt giver huden mere fylde og glød. Fugter og opstrammer huden. 325 kr. Læs mere her. Kan købes hos nærmeste apotek.

La roche-posay solcreme

ANTHELIOS ULTRA LIGHT SPF50+

Solbeskyttelse i en ultralet creme med meget høj UVA- og UVB-beskyttelse til ansigtet og øjenområdet. Ekstra vandresistent, svedresistent samt sandresistent og passer til alle hudtyper. 164 kr. Læs mere her. Kan købes hos nærmeste apotek.

La Roche-Posay lipikar balm

LIPIKAR BALM AP+M

En bodycreme til senstiv og irriteret hud samt hud med eksem og tendens til kløe forårsaget af tørhed. Cremen har en beroligende, styrkende og kløestillende effekt og reducerer forekomsten af udbrud. 250 kr. Læs mere her. Kan købes hos nærmeste apotek.

*Kilde: Hay RJ, Johns NE, Williams HC et al. The global burden of skin disease in 2010: an analysis of the prevalence and impact of skin conditions. J Invest Dermatol 2014; 134:1527–34

**Kilde: 2002 CHU Claude Huriez France / Dimension Baromètre dermatologist follow-up 2008 Fr – Germany – It – Spain.

***Kilde: Quality of life, anxiety prevalence, depression symptomatology and suicidal ideation among acne patients in Lithuania. J Eur Acad Dermatol Venereol. 2017 Jul 14, Lukaviciute L, Navickas P, Navickas A.

La Roche Posay vil bidrage med løsningen på hudproblemerne

La Roche Posay vil vise, at dermatologi er baseret på videnskab og mennesker. Derfor har de samarbejdet med 90.000 hudlæger og læger verden over, så de kan tilbyde livsforandrende løsninger. La Roche-Posay har testet og gennemført over 600 kliniske studier verden over på over 100.000 personer mellem 0 og 104 år og på alle hudtyper. Når La Roche-Posay udvikler produkter, er det altid med det virkelige problem i tankerne. Læs mere her.

Læs også