https://imgix.femina.dk/media/sondag/2012/07/30/skoenhedsmyter/skoenhedsmyter612x325.jpg
Skønhed

Her er tre velkendte skønhedsmyter

29. juli 2012
af Lisbeth Madsen, Newsdesk, Aller Media
foto: Pantherstock
Du kan ikke drikke dig til en fugtet hud, selvom du måske har læst det. Se, hvilke andre skønhedsmyter, der lever i bedste velgående

Har du også ofte hørt, at du kan forhindre tør hud og undgå rynker, hvis du bare drikker masser af vand? Det viser sig imidlertid at være en myte af de mere vedholdende slags, for hvis du vil undgå tør hud, skal der helt andre midler i brug.

Der findes masser myter om skønhed ligesom den ovenstående, som slet ikke holder i virkeligheden, men som alligevel fortælles videre af kvinder verden over. Det er Oprah.com, der har talt med flere eksperter omkring nogle af de mest omtalte skønhedsmyter.

Myte nr. 1: Vand kan fugte din hud indefra
- Din hud er ikke ligesom en plante, der kan se trist ud og blomstre op, hvis du drikker noget vand. Hvis du bliver ekstremt dehydreret, kan du se det på huden, men så har du allerede fået andre ubehagelige symptomer. Så længe du drikker, når du er tørstig, vil din krop være maksimalt hydreret, siger Dennis Gross, der er assisterende professor i dermatologi ved New York University Medical Center til Oprah.com. Dermatologen siger desuden, at hvis din hud er tør, så må du tilføre den fugt i form af creme eller lignende.

LÆS MERE: Vand kan måske ikke fugte din hud indefra, men til gengæld er vand vigtig for at din hjerne er i topform, læs her hvorfor

Myte nr. 2: Sorte rande under øjnene
Ligner du en pandabjørn pga. sorte rande under dine øjne? En sejlivet myte er, at det kan skyldes manglende søvn. Men det er sandsynligvis snarere et blegt ansigt, der gør randene mere tydelige, når du ikke har sovet ret meget, for hvis du har sorte rande, er de der permanent og ikke kun ved søvnunderskud.

Det mørke område skyldes en koncentration af vener under den tynde hud, og det er genetisk bestemt og har ikke noget med søvn at gøre, siger David J. Leffell, der er professor i dermatologi ved Yale School of Medicine til Oprah.com.

Myte nr. 3: Du får åreknuder af korslagte ben
Hvis du har fået åreknuder skyldes det næppe din benstilling i siddende position. Myten, at det skulle kunne forårsage de lidet flatterende buler på benene, afliver assisterende professor i dermatologi ved Cornell University, Diane Berson.

- Hvis du sidder med korslagte ben, lægger du et pres på dine blodårer, men med mindre du har siddet med benene på den måde i 12 timer om dagen i mange, mange måneder, kan det ikke resultere i åreknuder, siger Diane Berson til Oprah.com.

Læs også