https://imgix.femina.dk/media/sondag/2012/11/45/kropsform/kropsform612x325.jpg
Skønhed

Her er moden til din kropsform

8. november 2012
af Mia Qvist Scheelsbeck, Newsdesk, Aller Media
Foto:Pantherstock
Er du æbleformet eller pæreformet? Gå efter den trend, der passer din kropsform bedst

Når en ny modetrend dukker op, er det ikke altid det bedste match til din kropsform.

Er du pæreformet, gælder det eksempelvis om at trække opmærksomheden væk fra den lidt større bagdel, og er du æbleformet, skal du nok holde dig fra at gå i helt stramme bluser.

Shape.com giver her et bud på, hvilke modetendenser du kan følge og som passer godt til netop din kropsform:

Til den lille og spinkle kvinde

Hvis du vil se højere ud, skal du tænke i korte kjoler.

- Jo bedre kjolen sidder, desto højere vil du se ud. Ellers kan du blive gemt under kjolens stof og dermed miste din petite figur, udtaler stylist og blogger Sarah McManus til Shape.com.

Hun råder til, at man sætter minikjolen sammen med pumps og en cardigan eller blazer om dagen, og om aftenen kan den piftes op med accessories og nogle mere farverige sko.

En anden mulighed til den petite kvinde er ensfarvet tøj. Og det kunne være farver som brun, mørk lilla og bordeaux, der er in i øjeblikket, skriver Shape.com.

- Mørke farver virker bedst, fordi det ser afdæmpet ud, og de får dig til at se slankere ud. Og når du ser slankere ud, ser du højere ud, forklarer Paula Darnell, der stilekspert på About.com.

Til den atletiske kvinde

Hvis du ikke har mange former og dermed ikke forskel på omkredsen mellem hofter og talje, skal du overveje at hoppe i en slå-om-kjole. Og der må gerne være godt med farve på, skriver Shape.com.

En anden trend, som den sporty kvinde kan prøve, er plisserede nederdele, der giver den lige kropsform lidt dybde og volumen. Herudover ser det godt ud at satse på de mønstrede beklædningsdele.

- Det kan se super cool ud, hvis du bærer mønstret tøj fra top til tå, og det ser altså bedst ud på de kvinder, der ikke har mange kurver. Hvor det kan få andre kvindekroppe til at se større ud, kan det på atletiske kroppe - uanset størrelse - sidde godt uden at være for stramt et sted, og det giver en illusion om kurver, siger Danica Lo, der er redaktør på Stylebistro.com.

Til den æbleformede kvinde

Har du lidt ekstra former ved taljen, kan du hoppe på tidens store peplum-trend.

- Designet skjuler maven lidt og giver en talje, hvor der er brug for det, og det gør også, at lår og hofter ser smallere ud, udtaler Fanny Foo, der er stylist ved UrbanDarling.com.

Peplum-designet gør også, at du trækker opmærksomhed til dine ben - og her er æbleformede kvinder ofte slanke.

Sørg dog for at skørtet på peplum-overdelen skærer, hvor det skal.

En anden trend, der passer godt til æbleformede kvinder, er en oversized sweater med et par leggins eller smalle jeans til.

- Ved at sætte den store striktrøje sammen med et par stramme bukser, camouflerer det din mave og viser dine tynde ben, siger Danica Lo fra Stylebistro.com.

LÆS MERE: Har du fået appelsinhud? Så får du her 5 tips til at slippe af med den

Til den pæreformede kvinde

Har du lidt brede hofter, skal du sørge for at trække opmærksomhed til den øvre del af din krop. Og det kan du passende gøre med en af tidens store trends. Nemlig ved at iklæde dig blomstret tøj.

En anden trend, der kan hjælpe dig, er at satse på dine skuldre.

- Jakker med brede skuldre med polstring eller dekorativt pynt kan skabe en god balance mellem dine skuldre og hofter, udtaler Christina Pollack, der arbejder ved LA Times Fashion Magazine.

Kilde: www.Shape.com

LÆS MERE: Vil du gerne have lækre, trænede lår? SØNDAG giver dig svaret her

Læs også